עוד שעה וחצי....../images/Emo65.gif
36... פתאום מספר גדול...
מוזר... עד היום כל שנה שחלפה, היתה קלה, מן חגיגה. גם עכשיו חשה חגיגית, נהנית מהיום הזה. יודעת, שבבוקר מוקדם, הילדים יחגגו (הם מתרגשים כבר מעכשיו, ומסווים משהו, ...), בעבודה, יחגגו לי הצוות והילדים המקסימים, בערב, התארגנו החברים הגרושים לבילוי משותף. למחרת, בן זוגי רוצה לחגוג, ולמחרת, החברים הנשואים, התארגנו לארוחת ערב משותפת. בתחילת השבוע, בילוי עם אמא, ושיחה מדהימה עם אישה מדהימה עוד יותר (אחחחחחח, איזו אמא
), והיום, בילוי עם אבא בקונצרט לעוגב...חגיגה גם. המשפחה...תחגוג מאוחר יותר... וואללה, עטופה בכל כך הרבה אהבה...
בורכתי, בחיי. (מחייכת כאן מתחת לשפם...)
מחר יחגוג גם אבי ילדי, יום הולדת, של שנתיים יותר. הוא חלק מחיי , אבל שייך לעבר. בעצם, מה רציתי להגיד, מכל הבבלת הזה? שתמיד קוראת כאן על כאלה שעושים חשבון נפש..בעיקר ביום כיפור, על מה שהיה.
הפעם, זו הפעם הראשונה, שחשה גם שעושה חשבון נפש... על שלוש וחצי השנים האחרונות, שהיו כל כך משמעותיות למי שאני היום. וכל זה תודות לאנשים מדהימים סביבי, ולתהליכים שעברתי עם עצמי. לא היה קל, אחחחח........ואפילו היה קשה כל כך.
גם היום, לא תמיד קל. לנהל בית, לעבוד, ולגדל את שני האוצרות שלי בסך הכל לבד. לעתים אני עייפה מלעשות הכל לבד...עייפה עד כדי חשק להגיד פוס.. לעצור את הרכבת, להכנס מתחת לשמיכה, רק אני והספר שלי, לכמה ימים, בלי לראות אףףףףףףףףף אחד. ימים של התמסכנות.
אבל אלה רק רגעים. אז עכשיו, שעושה את החשבון שלי... ביני לבין עצמי, מסתכלת סביב, ואומרת
תודה. תודה על כל רגעי האושר שבחיי. רגעי האור
. הרגעים בהם הכל עוצר, ושום דבר לא חשוב.
החיבוק
של הבכורה שלי היום, עם חיוך זורח מאוזן לאוזן, הצחוק המתגלגל של אחיה. הסיפוק הגדול בעבודה. טיול בחצות לאור ירח
, סתם ככה בשדות, קומזיץ עם האנשים האהובים עלי , ערב נשים שכולו שזור צחוק, רעש, וגם פלצף ... ימים של התבוננות פנימה, בסדנאות אלו או אחרות (גם אם לא תמיד אני אוהבת את מה שאני רואה), חלום על חיבוק עם אח יקר שנמצא בחו"ל, פינה מדליקה שיצרתי לי בבית, ו...יש עוד מליון. ולכם, רציתי לומר תודה, על הנוכחות, על ההקשבה, על השיתוף, ועל המילים שמכל אחת מהן אני לוקחת משהו לעצמי...תודה על מי שהייתם בשבילי בשנה וחצי האחרונות, מאז שהוקם הבית
החם הזה. מרימה כוסית
, חושבת... מאחלת לעצמי חיים מאושרים, של הבנה וחיוך, של בריאות של כל הסובבים אותי, ושל אהבה
...לאדם, לכל אדם שסביבי, ולחיים... אמן.
36... פתאום מספר גדול...