עוד שלושה ימים לגיוס... (
)

• פותח הנושא WTR
  • פורסם בתאריך

skarlet ohara

New member
את נקודת המבט שלך כבר הבנתי מזמן...

וידעתי שאת תהיי הראשונה להגיב. אני בוחרת לא לענות לך. תסלחי לי. לא כי אין לי מה לענות, פשוט אני לא רואה טעם, ואני גם לא רוצה לריב איתך. אמנם לא הייתי בצבא, אבל אני מכירה אנשים בתוכו, ואנשים שהיו בו. כל אחד תורם לצבא את מה שהצבא זקוק לו. אני ידעתי שאני לא רוצה להיות פקידה בצבא אז הלכתי ללמוד כדי להגיע אליו כמשהו קצת מעבר לפקידה. גם אם את לא מרויחה מהצבא כלום את צריכה לתרום בו, כן כי את ישראלית, וכן כי אנשים שמרו עליך לפני שהגיע תורך לשמור עליו. לולא הצבא שלנו לא היית נולדת בא"י, אולי לא היית נולדת בכלל, אולי היית נולדת במחנה פליטים של האונר"א בגרמניה, כמו שהפלסטינים נולדים פה היום, אולי עדיין היית בגלות אי שם, נרדפת מאנטישמיות או מסתירה את מי שאת באמת כדי שלא ירדפו אותך. הצבא של היום מחזיק את המדינה שלנו, ומרתיע את האויבים שלא חסרים לנו... ולולא הוא, אולי היית עכשיו תושבת זוטרה במדינה הדיקטטורית פלסטין. אז נכון שהצבא לא מיצה את הפוטנציאל שלך, ואני לא יודעת מה הסיפור שלך ואם ניסית לעבור תפקיד או לא. הצבא לא בהכרח הוא חוויה נעימה, והוא לא בהכרח תורם, הוא אולי קצת גוזל ממך כפרט, אבל את תורמת לו ומסייעת לו להתקיים. וכבר הסברתי מה יקרה לנו ללא צבא. והנה, בסופו של דבר עניתי לך, לפחות חלק מדעתי.

The Reuty

New member
מורעלת../images/Emo6.gif

את יודעת משהו? גם אני הייתי כמוך. הייתי כל כך גאה בצבא שלנו, שלא היה איכפת לי שכל האחים שלי אכלו חרא בצבא. שמתי על זה זין, למדתי לא להקשיב. לא היה לי איכפת שחברות שלי שכבר התגייסו אמרו לי "אל תתגייסי!! את תעשי את הטעות של החיים שלך" כי ידעתי, שהצבא הוא מה שמחזיק את המדינה שלנו, כי לולא הצבא, לא הייתה לנו ארץ. כל הרעל שהיה בתוכי, כל המורעלות שלי, נזרקה לטימיון ברגע שהבנתי מה זה צבא. ותני לי לספר לך מה זה צבא צבא זה מסגרת נוראית, שלא איכפת לה מהחיילים שלה בתור בני אדם, איכפת לה מהם כי הם רכוש צבאי, כי הם שייכים לצבא. ואת זה למדתי על בשרי. כשאת הולכת למפקד/ת שלך ואומרת לו/ה שכואב לך, הוא אומר לך בסדר ואת צריכה להמשיך לעשות את מה שאת אמורה לעשות.. כי את מבינה? בצבא אין התפנקויות, אין להגיד כואב לי וללכת לנוח ולשתות תה. הצבא חושב שכולם מזייפים בשביל לקבל את המנוחה, והוא לא מבין שמי שהם חושבים שהוא מזייף, הוא זה שסובל באמת. (בייבי, תפסיקי לקרוא פה.) הצבא דפק לי את החיים ואת הבריאות שלי ביחד. הייתי בריאה כשנכנסתי לצבא נהייתי חולה כשיצאתי מהצבא ולא סתם חולה. ולצבא? לא איכפת. את יודעת מה הם אומרים? שזה בגלל שאני שמנה. ואני שואלת, מה הקשר??? הייתי שמנה במשך 18 וחצי שנים ולא קראט לי כלום התגייסתי לצבא ונהייתי חולה. בגלל שאני שמנה?!?!!? מה לעזאזל הקשר. הצבא דפק לי את הבריאות וזרק אותי משם. הוא לא מוכן לקחת את האחריות שהוא זה שעשה את זה. הוא מאשים כמובן את השומן. שבועיים וחצי הסתובבתי עם כאבים בחזה. שבועיים וחצי בערך כל תנועה שעשיתי, כאב לי לעשות אותה. ואני לא התייאשתי, הלכתי לכל רופא שיכולתי. הלכתי לקצין העיר, ונשלכתי למיון. ישר אישפזו אותי ואמרו לי לא לרדת מהמיטה. פתאום הייתי בסכנת חיים. למה? כי אני פאקינג שבועיים וחצי מסתובבת עם כאבים בחזה. ולמה זה?? כי הצבא זלזל בי!!!! הוא חשב שאני ממציאה. הוא חזשב שאני משקרת. הרי עשו לי בדיקות שטחיות (לחץ דם וכל השיט הזה) והכל היה תקין. אז איך זה הגיוני שעדיין כואב? 11 יום הייתי מאושפזת, וכשיצאתי מהבית חולים גם יצאתי מהצבא. אם הייתי יודעת שזה מה שהיה קורה לי, לא הייתי מתגייסת לצבא הייתי מוותרת על כל הכיף שהיה לי בטירונות ובקורס ולא מתגייסת לצבא, הולכת לעשות משהו הרבה יותר טוב עם עצמי.

skarlet ohara

New member
אם ככה לא הייתי צריכה ללכת לביה"ס

ולתיכון, אלא להגיע ישר לאונ'. כי, תסלחי לי, ביה"ס והתיכון היו בשבילי ממש סיוט ואני מתפלאת ששרדתי אותו, ואם הייתי חושבת על זה שוב :) הייתי עוברת את אותו מסלול עינויים שעברתי. כי כל האנשים, וכל היחס שקיבלתי, וכל הדברים שאני זוכרת, הפכו אותי לבנאדם שאני היום. ותסלחו לי על מה שהולך לבוא... אני בחורה חכמה יותר מרוב האנשים שלמדתי איתם, אינטליגנטית הרבה יותר, הגעתי רחוק הרבה יותר מהם. ואני יודעת, שאם המצב היה שונה, והאנשים שלמדתי איתם היו מקבלים אותי אליהם, הייתי ככל הנראה היום פרחה, בהריון, נשואה או לא נשואה זה לא משנה, ועם תעודת בגרות שאפשר לנגב איתה את התחת, או אפילו בלי תעודת בגרות. ואני יכולה להסתכל לכל נבלה ונבלה כזאת בעיניים ולהגיד לה תודה, שבזכות היחס שלה אלי, הבנתי שאני צריכה להתרחק מהם, מהטפשים האלה, ולהשקיע בעצמי. ואני גאה במי שאני היום. היום אני באונ', די לפני רוב בני גילי, ואני בקרב בני אדם נורמליים, שמקשיבים, ומבינים, ומדברים אליך בגובה העיניים, ולא בזלזול (שבאמת אין סיבה לו). אני לא יודעת מה יהיה לי בצבא, אבל אני כוח של בנאדם אחד, ואני אלחם בו. ויש לי את ההורים שלי ואת אחי, שיידעו לכוון אותי לדרך הנכונה, כמו שהם עשו עד עכשיו. גם בצבא אני לא אהיה לבד, יש לי את החברים שלי ואת המשפחה שלי שיעזרו לי להתמודד. ואני מקווה מאד שאני לא אגיע למצב שבו ארצה לצאת מהצבא. כרגע אני שומעת על אנשים שחוזרים אל הצבא, שחותמים קבע, או שמרוצים שהם תרמו את חלקם, גם אם זה לא סייע להם בכלום לאחר מכן. אז כל שלב בחיים הוא חשוב, והוא נחוץ, אם את אוהבת את מי שאת היום. כי כל שלב ושלב תרם לך משהו שחישל אותך, חיזק אותך ושהפקת ממנו לקחים, שעכשיו הם חלק מהאישיות שלך, ואת מרוצה מהם ורואה בהם יתרונות. וזה היה בהחלט על קצה המזלג..

The Reuty

New member
לא לא לא ולא. את לא מבינה אותי

התיכון שלי היה סיוט היה פשוט גיהנום גם החטיבה, אבל היסודי לא ממש כי הייתי תמימה ולא ידעתי מה זה אומר. את לא הבנת אותי ואין לי כוח להסביר. את כרגע נ מצאת בסביבה של אנשים מורעלים לצבא המשפחה החברים והמכרים. כל מה שאת שומעת על הצבא אלו דברים טובים וזה קשה לקבל ביקרות שלילית, על משהו שאת שומעת עליו רק טוב. (לדוגמא - כמו שאמא שבטוחה שהילד שלה הוא תלית שכולה תכלת שומעת שאומרים לה שהילד שלה עשה ככה וככה. היא לא מאמינה ומתגוננת, בערך מה שאת עושה עכשיו.) ANYWAY. הצבא כן יכול לעשות טוב לאנשים, בזה את צודקת. וזה לא קשור לאופי של האנשים זה קשור למפקד שיהיה לך. זה קשור לבסיס שתשרתי בו וזה יהיה קשור לחברה שיהיו לך בצבא. ורק שתדעי לך, הסיבה שממש כיף לעשות צבא, זה רק הח'ברה. אך ורק הח'ברה.

skarlet ohara

New member
אם כך זה לא המקום להגיד ש

כשאני אהיה קצינה אני אהיה ביץ' (מפחדת מהאמבוש).... אני מתה כבר שיהיו לי חיילים, צוות, אני ממש ממש רוצה לראות איך אני אתנהג איתם. מבחינתי אני חייבת להיות נאורה אבל גם קשוחה. וחסר לחיילים שיתחזו אצלי. אם יש אמביציה טובה ורצון חיובי, עד חצי המלכות הם יקבלו ממני. מי שמראה לי פרצוף עצוב על הבוקר.... נו טוב... אני הולכת להתחבא מתחת לשמיכה... מפחדת מקטילות. אנשים, תהיו פלפלים!!! אתם צעירים וטריים וכל החיים לפניכם בשביל להחמיץ פרצופים. ברכו את הבוקר, ותתמודדו עם האתגרים שלכם. וכל יום הוא אתגר!! הרבה חיוכים והרבה שמחה... רעות, לא ממש חשבתי שהתיכון שלך היה גם עדן, איכשהו היה קל לשער... ילדים הם אכזריים וכשהם גדלים הם עוד יותר אכזריים. את מרוצה מההווה שלך? ממי שאת? מהחברים שלך? אם כן, את צריכה להיות שקטה ושלמה עם העבר שלך... ותאמיני לי שאני ראיתי אנשים שונים מסוגים שונים, ומכל אחד למדתי. עזבי... עמוק מדי... :)

The Reuty

New member
מרוצה?

כן אני מרוצה מעצמי שאני עומדת על שלי ולא נותנת לצבא המחורבן הזה להתחמק ממה שהוא עשה לי. אם היית מדברת איתי לפני הגיוס, היית רואה שאני הייתי בדיוק כמוך. רק שאני חוויתי את הצבא על בשרי, ומה לעשות, זו הייתה חוויה שיכולתי בשמחה לוותר עליה, אילו רק ידעתי. הצבא לא שינה אותי בגרוש. לא לטובה ולא לרעה חוץ מאחרי הטירונות, שדיברתי כאילו אני מפקדת של כל העולם. כי זה רק מה שידעתי.

Sweet Fantasy

New member
../images/Emo45.gif

מסכימה איתך בכל מילה אני סובלת ממיגרנות קשות שמחמירות עם לחץ. בפעם בחודש (לפני מחזור) זה הפך לפעמיים שלוש בשבוע (מלחץ מצעקות) וזה לא סתם כאב ראש זה מיגרנות קשות לא יכולה לשמוע רעש לא לראות אור חייבת לשכב במיטה ולישון רק אז זה עובר.. אבל
מי יתן לי לישון? לישון בצבא????? מה אני בקייטנה? לכי תעבדי כואב לך הראש תעבדי רק מול מחשב (וואלה התרופה לכאב ראש) צריכה לישון צריכה שקט למי איכפת? בבוקר אם הייתה לי מיגרנה , הסברתי שאני לא יכולה פשוט לא יכולה לקום למסדר בוקר, צריכה להמשיך לישון.. לא, את תקומי תלכי למרפאה תבקשי אישור ואז תחזרי לישון.. כי למרפאה אני יכולה לקום, הגיוני וגם אז.. היו רושמים לי רק עבודות משרד לא מנוחה ולא כלום ושזה התחיל באמת לבוא כמעט כל יום מה הרםא אמר לי? "תשמעי זה לא הגיוני שכואב לך הראש כל יום, לא יאמינו לך" אני באמת מצטערת שאני סובלת מזה (חשוב לציין שזה צויין בלשכת גיוס לפני וירד לי על זה פרופיל אבל שמו ז**) זהו צבא זה חרא !!!

The Reuty

New member
אויש את מצחיקה אותי

מה הקשר מההתרשמות שלך לאיילת למה שהיא תעשה בצבא? אח שלי הוא בנאדם חכם (למרות שהוא זבל
) ואת יודעת מה הוא היה בצבא? מחסנאי. וככה גם אבא שלי היה. בלי קשר לפוטנציאל שלו או לחוכמה שלו. הצבא עושה עם החיילים שלו מה שהוא צריך ורוצה שהחייל יהיה. זו לא כפיה? זו בחירה מלידה? את נורמאלית? את באמת כתבת את זה? איך מישהו יכול איפה הוא יוולד?! או למי הוא יוולד? או באיזו ארץ? או עם אילו זכויות??? זו כפיה, נקודה. המון לא רוצים להתגייס והם יעשו הכל כדי לצאת, אבל הרבה לא מצליחים, למה? כי זה חובה להתגייס לצבא. נכון, המדינה שלנו בחרא של מצב בטחוני, אבל אני אישית מאמינה שלא פותרים מלחמה במלחמה. וגם שלום לא תמיד עוזר. יש פתרון, אני מאמינה שיש פתרון למצב שלנו. אבל הפתרון שהמדינה בחרה בו הוא חרא של פתרון צבא זו מסגרת מגעילה. במיוחד היחס שלה לחיילים- "רכוש צבאי" אני פאקינג בנאדם, אני לא רכוש!!!!!!!!! ותסמכי על איילת שהיא לא תהיה לוחמת

skarlet ohara

New member
אנשים תתבגרו. אתם מדברים שטויות

וזה עצוב. בואו נסגור את הצבא, נזרוק את המפתחות לים ונתן למחמוד עבאס אבו מאזן, לג'יאהד האסלאמי ולחמאס לרצוח אותנו. הקסאמים של שדרות יגיעו גם אליכם. ואתם תעזבו את הארץ, בלי נקיפות מצפון אפילו. ותתנו למדינה של מחבלים לעלות, על חשבון הסבא והסבתא שלכם, שבנו את המדינה הזאת, שהצילו את הפליטים מאירופה. אתם לא קוראים ספרי היסטוריה? איזו מדינה מתקיימת ללא צבא? לא פותרים מלחמה במלחמה? מצטערת, האויבים שלך מבינים רק דרך אחת. ונכון, הצבא עושה עם החיילים מה שהוא צריך, זה נקרא חוסר ברירה. הוא זקוק לנו ואנחנו חייבים לו. עוד תהיה רפורמה בצבא וכולם יהיו שכירים, אבל עד אז יש אותנו, תמיד נוכל לומר שאנחנו הדור שנדפק, אבל שירתנו בצבא, אפשר לחשוב שהצבא קנה אותך, או את איילת, מדובר בשנתיים בלבד. את לא אסירה, את לא עבד לנצח, את לא עבד לשבע שנים ולא כלום! עבודה זה לא סוג של צבא? לא יהיה בוס מעליך? והוא ינהל לך את החיים? את המשכורת? יהיו לך מדים, של מקדונלדס או של אינטל, כל החיים שלך את רכוש של מישהו. אני כל כך שמחה שלפחות אתן לא תתחתנו עם גברים, שזאת העבדות הנוראית ביותר, הרי גם הם רואים אותנו בתור רכוש. אבל תקחו את הצבא בפרופורציה. ייתכן שזה פאוז בחיים שמקפיץ אתכם מגיל 18 לגיל 20 ללא התקדמות כלשהי. אבל צריך להשלים עם זה. אל תהפכו לבליך"ניקים שמסרבים לשרת בצבא. את בנאדם, שבסך הכל שנתיים מחייו תרם למדינה. אם זה יעזור, אני כאזרחית, אגיד לך תודה על התרומה שלך למדינה שלנו. (לך, לאיילת, ולכל חייל שאני מכירה)

The Reuty

New member
אני לא יודעת באיזו עבודה את עבדת

אבל בוס זה לא מפקד. את לא מחוייבת להמשיך לעבוד בעבודה שאת עובדת את יכולה לקום וללכת אם זה לא מוצא חן בעינייך. בצבא, את לא יכולה.

The Reuty

New member
והנה שיר שמתמצאת את הרגשתי

אל הצבא. "אמא תראי בנך לובש ת'מדים לבד וקושר ת'שרוכים לבד ומוכן כבר לכל פעולה אמא תראי בנך יודע לטעון לבד ולירות על כל מה שרק יבקש מפקד הפלוגה ואסור לי לבכות ומותר לי למות אמא תראי איך אני לא נושם לבד איך אני לא הולך לבד ואבדה לי בגוף התחושה אמא תראי העלו אותי בדרגה בנך גיבור של המחלקה אמא האם את גאה ואסור לי לבכות ומותר לי למות אז אמא תראי איך אנחנו מתים גיבורים ואסור לי לבכות ומותר לי למות אז אמא תראי"

The Reuty

New member
../images/Emo6.gif

לא כל מי שלא עשה צבא הוא דיסלקטי הוא פשוט דיסלקטי מהרמה הכי גבוהה שיש, אז הפרופיל ירד לו בצורה משמעותית שהוא העדיף כבר לצאת (או משהו כזה, אבל אני יודעת שזה בגלל שהוא דיסלקטי ולא בגלל שהוא פצפיסט כמו שהוא מנסה להראות)

skarlet ohara

New member
כשתהיי אמא, ושתהיה לך משפחה

וילדים, והתחיבויות, ומשכורת אחת לא תספיק בשביל להחזיק את הבית... את תרגישי מה זה בוס= מפקד. אני רואה את זה על אמא שלי עכשיו שקמה אחרי 11 שנים שעבדה בחברה מסויימת והתפטרה. הבית שלנו כמעט התרסק, משכורת אחת לא מחזיקה בית. ועכשיו היא עובדת בחברה, עם יותר מבוס אחד על הראש, ואין לה כ"כ ברירה, כי מישהו צריך להביא את המשכורת הביתה..... אז אל תחשבי שבאזרחות החיים מתוקים יותר.... את לא יכולה לקום וללכת סתם ככה כי בא לך. תראי אותי, עובדת כרגע בשתי עבודות להחזיק שכר דירה וחמוס, וזה עוד עם עזרה מההורים וצבא שמשלם את הלימודים. מה אני אעשה אם יהיה לי קשה? לא בטוח שאני אמצא עבודות אחרות.... ולי יש רק חמוס כדאגה..... (ואני גם צעירה ואני יכולה לעבוד בעוד עבודות אחרות, יש לי מוצא אם אני אצטרך), לא אם את אישה בת 40, 50, את לא יכולה לעשות שטויות... ותראי לאן הגענו משיחה על צבא... אחרי הכל... אלו שנתיים בבוץ (או שכן או שלא), וזה בהחלט דרך שלומדים ממנה הרבהף גם אם אלו לקחים.

The Reuty

New member
כשאני אהיה אמא ויהיו לי ילדים

אז אני מצטערת להגיד לך אני אעדיף להיות מאושרת ולהתאמץ בלחפש עבודה אחרת מאשר להשאר בעבודה שחרא לי בא. כי כשחרא בעבודה, אז מביאים את החרא הביתה, ואז גם בבית חרא. (מנסיון, זה פשוט ככה.) בוס לעולם לא יהיה כמו מפקד כי בוס הוא לא מפקד הוא סה"כ בוס. וברור שהחיים האמיתיים לא יותר מתוקים. אבל בחיים האמיתיים אני אדם לעצמי ואני לא רכוש של הצבא. אני לא מנסה לשכנע אותך לא להתגייס אני פשוט מראה לך, שצבא זה לא דבר כל כך חיובי כמו שאת חושבת כי יש לו המון צדדים שלילים שבהמון מקרים גוברים על החיוביים.

skarlet ohara

New member
אבל עם גישה שלילית קשה להגיע

לדברים חיוביים. אני יודעת שאני אתאכזב הרבה בצבא, אבל אני כן מרשה לעצמי להגיע עם ציפיות פלוס מינוס, וכן לדבר ולהתעקש להגיע לגורמים שיעזרו לי לשנות דברים שפוגעים בי. תראי.... גם אני כבר נדפקתי עם המערכת הצבאית... רציתי קרבי והגעתי לעתודה. אבל לי יש אלוהים/גורל ואני מאמינה ברצון שלו... לכל דבר בחיים יש תפקיד. ואם לא הגעתי לקרבי כמו שחלמתי אז היתה סיבה, ואם לא למדתי ערבית בתיכון, אז היתה סיבה (שאני אלך לעתודה ואלמד ערבית) מעגלים נסגרים... את לא יודעת איזה שוק זה היה לי לראות את הבחורה ההיא שהכירה את איילת באוטובוס... אני ראיתי השתקפות של עצמי מדברת על בחורה שהיתה יקרה לי פעם ושלעולם לא נחזור להיות חברות. וזו היתה סגירת מעגל של החברה של איילת, היא רצתה להעביר לה משהו... אני יודעת שיבוא יום וגם אני אקלע לאותה סיטואציה, ואני אשמח אם הבחורה שמולי תעביר את המסר שאני מבקשת. ושוב אני נסחפת למעמקי חיי האישיים ולמעמקי דברים מסובכים. הפכתי את הפורום לצ'אט, אבל זה רק בגלל שהצ'אט שלנו מעאפן. אז איך אני אומרת? תתמודדו!

למעלה