עוד שלב שעברנו..

תוליק

New member
עוד שלב שעברנו..

חזרתי עכשיו מצילום רחם. אני מניחה שהתוצאה בסדר אבל רציתי לשאול אם זה נורמלי לדמם אחר כך (ממש לדמם - למרות שאתמול היה היום האחרון למחזור שלי) וכמה זמן הדימום מתכנן להמשיך? מלבד זאת רציתי להגיד שנעזרתי המון בעצות שנתנו פה בפורום לאחרות - כך שלמרות שהיה לא סימפטי- עזרה לי מאוד העובדה שידעתי מה מצפה לי - ועל כך תודה לכולן.

אולה *

New member
טוב שאת כבר אחרי! ../images/Emo6.gif

הדימום - תופעה די מוכרת. הוא יכול להמשך מבפר שעות/ימים. ואם הדימום לא נראה חריג, אין צורך לדאוג. (אולי עכשיו גם תוכלי להגשים את אגדת ההריון אחרי צילום רחם?) אולה

תוליק

New member
את בטוחה שזה נורמלי?

הצילום היה לפני יותר משש שעות ואני עדיין מדממת! באיזו אגדה מדובר?
של האחים גרים או אנדרסון? סתם, באמת על מה את מדברת?

אונה

New member
האגדה מספרת

שיש סיכוי רב להיכנס להריון אחרי צילום רחם שכן החומר שמכניסים בצילום "פותח" את הרחם ולדברי הרופא שלי בתקופה הפרהיסטורית בה עשיתי את הצילום- "יש לי כרגע שתי מטופלות שנכנסו להריון אחרי הצילום".. מאחלת לך שאצלך זה יעבוד כפי ששמת לב, אני עדיין כאן..

אולה *

New member
אני חושבת שזה נורמלי

אבל אם הדימום חזק - תדברי עם הרופא. אצלי הדימום היה יום וחצי. חלש. יש אגדה בפורום שבנות נכנסות להריון בחודש של צילום רחם. חבל שלא ידעתי (הגעתי לפורום חצי שנה אחרי הצילום) - הרופא שלי אסר עלינו יחסי מין לא מוגנים באותו חודש.

תוליק

New member
את יכולה לפרט לגבי

איסור יחסי המין? ז"א גם ככה יש לנו מינימום שבוע עד שנוכל מבחינה דתית אבל לא ידעתי שגם לרופאים יש מה לומר בנידון, ועוד על כל החודש. ובקשר לאגדה - הלוואי! תמיד רציתי להיות נסיכה מהאגדות

אולה *

New member
הרופא שלי מאותה תקופה

סבר שאסור לקיים יחסי מין לא מוגנים בחודש של צילום רחם מחשש להשפעת X-RAY על הביצית. עכשיו זה נשמע לי קצת פרנואי, אבל אז האמנתי לכל מילה.
לגבי העניין הדתי - תצטרכי לשאול את המומחיות בפורום. כי במישור הזה אין לי שמץ של מושג. מקווה שלא תפספסו את חודש ותהינו ואולי תגשימו חלום. בהצלחה, אולה

הרמוניה

New member
אני חושבת שבעיקר אסור לקיים יחסים

לא מוגנים לפני הצילום- על מנת לוודא שביום הצילום את לא בהריון הרמוניה

kathi

New member
מבחינת ההלכה

עד כמה שאני יודעת דימום לאחר צילום רחם מקורו לא מהרחם ולכן לא נחשב לנידה. בכל מקרה אפשר לשאול במכון פועה שהם מתמחים בפריון והלכה, ועונים על כל מיני בעיות לדוג האם אפשר לעשות הזרעות בשבעה נקיים וכו´. הם מאד נחמדים עונים לך לפי הזרם הדתי שאת משתייכת אליו. בקיצור בכל שאלה מאד מומלץ לפנות אליהם 02-6515050 . דרך אגב האגדה לא ממש עבדה אצלי.

טלי26

New member
תוליק יקרה

גם לי היה דימום קל לאחר צילום רחם בכל מקרה לגבי מה שכתבת מבחינה דתית את צריכה לשאול את הרופא האם זה דם מהרחם או ממשהוא חיצוני יותר כלומר פצע ואז אין שום בעיה- מנסיון.

באאבו

New member
מהרחם באעעבואה...

דימום שלאחר צילום רחם מקורו מהרחם ואך ורק מהרחם!!! זה גם ברור וגם שאלתי רב..
בקיצור, זה מטמא לעוד שבוע.. אגב - האגדה אמיתית... (לא שאני נכנסתי לספריית האגדות, אבל שמעתי על הרבה - אז לכי תדעי, תוליקוש - את באמת עם דם כחול כזה, נסיכה שכמוך
חייבת להכנס לספר..) כבר סיפרתי לך שאני אוהבת? נשיקות,
באאבו

יש לי הצעה-

אולי במקום שכולנו ננסה לנחש מאיפה הדימום-ואין לנו שום דרך לדעת באופן ודאי בלי לשאול את תוליק כמה שאלות (ואנחנו לא הכתובת לשאלות האלה), ניתן לתוליק צ´אנס להתקשר לרב או למכון פוע"ה, ולברר שם מה בדיוק המצב? תוליק-אם אח"כ יהיו עוד שאלות, אנחנו כאן, בפורום או במסר. באאבו-זה ממש לא אישי, את יודעת שאני מתה עלייך! יצא לי ניסוח קצת קשוח, אבל לדעתי הכי טוב לברר אצל האדם הנכון-התשובה יכולה להיות מאוד לא צפויה, וחבל.

באאבו

New member
יש בזה משהו...

אבל שמשונה, אני יודעת שכשומעים "צילום רחם" מיד אוסרים. עד כמה שאני יודעת אין על זה בכלל דיון, כי זה בדיוק כמו דימום של מחזור. הכוונה שלי שזה לא אמור להיות משהו אידווידואלי. בכל מקרה, גם יכול להיות שאת צודקת, ושתשובה מאד לא צפויה עשויה להגיע...

באאבו

New member
תוספת קטנה קטנה.. (או ניסוח שונה)

מה שרציתי להגיד ולא אמרתי זה שהתשובה שלי באה מתוך הידיעה הזו (ידיעה ברורה, אגב - ולא ניחוש) שצילום רחם מטמא. הכוונה שלי לא היתה להכתיב לתוליק איך להתנהג, אלא לענות לשאלתה ולהערות של הבנות שכתבו אחרת ממה שאני יודעת. אבל - באמת לא לקחתי בחשבון שיכולות להיות תשובות לא צפויות בגלל "עשה לך רב".. זהו, אמרתי את אותם דברים, בניסוח שונה.. (סתם תירוץ להתכתב איתך עוד קצת, שמשונה..) שלך, באאבו

באאבו, שום דבר לא מוחלט-

קודם כל-יש מה לעשות כדי לא להגיע למצבים כאלה. וגם בשלב הזה-עדיין לא ברור מה בדיוק תהיה התשובה, כי זה לא בדיוק כמו מחזור. זה מאוד מאוד אינדוידואלי. אני משתדלת מאוד לא לפרט ולא להכנס לזה, אבל רק לצורך הדגמה-יש חשיבות למשל להרגשה במהלך הבדיקה. אני לא רב ורחוקה מלהיות רבנית, אבל היה לי באיזשהוא מקום דף הנחיות לצילום רחם-עם הנחיות ל"לפני", למה לשים לב תוך כדי ומה לשאול, וכמובן "אחרי". אם אמצא אותו ויהיה לזה ביקוש-אפרט יותר.

רק עכשיו ראיתי את התוספת-איך

תמיד אנחנו מתווכחות באותו נושא? ואולי אני מתעקשת כל כך כי אצלי היה להפך?

באאבו

New member
באמת?../images/Emo2.gif

אני באמת ממש ממש מופתעת.. (לי בזמנו אמרו שאין אפילו טעם לבדוק את זה - ועוד אצלי היה לי ספק עם זה דימום או יוד..) לא משנה. אגב - מה? זה נקרא ויכוח..?? ומה? התווכחנו כבר פעם? (וחוצמזה, מה´תרוצה ממני? אמרתי לך שיכול להיות שאת צודקת.. - ומה הקשר להודעה השניה שלי?)

באאבו

New member
רגע! לפני שאת קוראת ../images/Emo124.gif

תקראי את זה קודם.. גם אני רק עכשיו קראתי את התוספת שלך - (הכל מהסוף להתחלה היום) או קיי. הבנתי. יש הנחיות שלי לא נתנו במפגין (ועוד אח"כ התעלמו ממני) הבנתי גם מה לא רצית לפרט (עכשיו כשאני חושבת על זה, אז גם אצלי בזמנו היו יכולים להתיר).. עשינו בלאגן אחד שלם מהסיפור הזה, בעוד אני בטוחה שתוליק כבר שאלה מישהו. עושים פוס?

תוליק

New member
שלום לשתי המלומדות ל- ../images/Emo132.gifB ול-)

קודם כל - כבר שבוע אני מנסה להשיג את פוע"ה ולא מצליחה - תתקשרי עוד שעה עוד חצי שעה תתקשרי ביום שלישי אז עכשיו אני מנסה פעם אחרונה. אני לא לא ושוב פעם לא מוכנה לחכות עוד שבוע. הבעיה היתה שלא הצלחתי לעשות הפסק ביום ראשון, הצילום היה ביום שני ואם אני מחכה למחר (הדימום לא מפסיק בנתיים) אני צריכה לטבול בליל הסדר! מה אני חמץ?
בקיצור. אני אמשיך לנסות לשאול בפוע"ה - נקווה שאצליח ואעדכן אתכן - כדי להכריע בין הדעות הסותרות תודה

למעלה