מדי פעם צצים רוכלים כאלה
בשוק אצלנו בימי חמישי. לפני כמה זמן היה אחד שמכר כיסויים לכריות מסאטן רקום (לכריות נוי לא גדולות). כל כיסוי 5 שקלים. בצבע לבן. או מפיות רקומות למזנון עגולות או מלבניות כל 4 ב 10 ש"ח. אז פעם היה מישהו שמכר כריות לכסאות פינת אוכל ווילונות - כל פריט ב 5 שקלים. היו שם ערימות של וילונות! חגיגה לכל מי שאוהבת לשלב צבעים כי היה קשה למצוא שם זוג תואם, אבל הצלחתי. לבת חשוב שהכל יהיה כחול בחדר שלה, וזה מה שהתעקשתי למצוא. קניתי לה גם כרית גליל יפהפיה משילובי קטיפה רקומה וסאטן בכחול וטורקיז - ב 5 שקלים. כנראה סטוקים שנתקעים לסוחרים, אבל האמת..היו שם וילונות יפהפיים! אם היה לי מספיק זמן - הייתי קונה כמה והופכת אותם למפות. עכשיו יש אחד שמוכר וילונות זוג קצר = 30 ש"ח זוג ארוך = 40 ש"ח. במגבלת צבעים משמנת/בז'/מוקה ועד צהוב/כתום/בורדו. אין לו בכלל גווני כחול או ירוק או סגול. אבל.. אני ציידת מציאות אז לפעמים קונה בהזדמנויות כאלו ושמה בבית שיהיה, ואז מעצבת חדרים מחדש. בכל מקרה גם המחירים האלו נחשבים זולים. יש לי חברה שתופרת וילונות וגם מוכרת מוכנים, וזה מתחיל ממחירים של כמה מאות לזוג כנפים ועד כמה אלפים לעיצוב. אבל היא אלופה! אני לומדת ממנה המון על עיצוב.