עוד שאלות על גמילה

לאה_מ

New member
אני נגד העקרון של גמילה קבוצתית,

לא נגד זה שיתכן שיש ילד שזה נופל בזמן שמתאים לו. מה שמוזר בסוג הזה של הגמילה הוא, שהנחת היסוד היא שכל הילדים מוכנים באותו הזמן, ושהזמן הזה תמיד מתוזמן עם מזג אוויר נוח
אין לי התנגדות ל"קבוצת גמילה" כאשר יש מספר ילדים שבאמת מראים סימני מוכנות. גם אז נשמע לי קצת טפשי לתת תאריך יעד, אבל השיקולים של גננת ללא ספק שונים לחלוטין משיקולים של הורים. ילד שמוכן לגמילה, יתכן שקבוצה כזו תספק לו תמיכה טובה בגן (הכל תלוי, כמובן, באיך זה נעשה). לדעתי כדאי לקבל פרטים נוספים מהגננת לגבי התהליך - מה הם בדיוק מתכוונים לעשות, ולפי זה נדע האם התהליך שם נשמע טוב ומועיל, או שכדאי להציע להכניס בו שיפורים.

דסי אשר

New member
לאה בנושא שיקולי הגננת/שיקולי הורים

הי, לא קראתי עדיין את כל הדיון הקשור ל"קבוצת גמילה אחרי פסח" ודעתי כדעתך, אבל... ישנם הרבה מאד הורים שמאושרים שיש להם גננת כזו, כי רוב ההורים(והפורום לא מיצג את חתך האוכלוסיה הרגיל להורי הגיל הרך)- מאד שמחים שמתחילים עם גמילה... גם אצלי כאשר הורים שואלים "מה עם גמילה", השאלה לא באה רק ממקום של "אנחנו לא יודעים מה לעשות", אלא מתוך תקווה שאני אעזור להם להתחיל את התהליך, כדי שהילד כבר יגמל... דסי

ב ה י ר

New member
למה לא?

זה לא אומר שכולם יהיו גמולים באותו הזמן ניראה לי זה יותר להקנות להם מודעות.

ב ה י ר

New member
גם אצלנו במעון מתכוונים להתחיל לאחר

פסח גמילה מטיטולים. אתמול קראתי כמה שירשורים על גמילה וחשבתי ששני מראה סימנים כבר המון זמן ואני לא עושה עם זה כלום (בעיקר בגלל שעד עכשיו היה קר). היא מודיעה לי לפניי שהיא עושה קקי או פיפי היא הולכת לכיוון השירותים כל פעם שיש לה , שבוע שעבר ניסיתי לשים אותה על האסלה היא עשתה קקי וכניראה השפירץ לה המים על הטוסיק היא ניבהלה מאוד ומאז לא מבקשת לשבת על האסלה. אז קניתי לה סיר ואתמול השארתי אותה ערומה שחזרנו מהמעון היא לא הסכימה לשבת בסיר וכל פעם שהיה לה פיפי היא הלכה לפינה מסויימת בחדר שלי ושם עשתה (פעמיים באותה פינה) בפעם השלישית היא הודיעה לי שיש לה פיפי והלכה להביא טיטול שאשים לה כמובן ששמתי . ניראה לכם שהיא בשלה ? אני יודעת שהיא קטנה (שנה ושבע) אבל אני מפחדת לפספס את ההזדמנות.

לאה_מ

New member
היא נשמעת לי לא ממש בשלה, א ב ל

אם לא מפריע לך שהיא עושה פיפי וקקי ברחבי הבית, ואם היא נהנית להיות ערומה, את יכולה להשאיר אותה ערומה ולראות איך זה מתפתח. בינתיים, לפחות לפי מה שתארת, זה לא ממש הולך לכיוון הרצוי - כבר היתה לה חוויה לא נעימה אחת עם האסלה, על הסיר היא לא מסכימה לשבת, והיא מבקשת טיטול כדי לעשות פיפי (מה שאומר שהיא מוכנה פיזית, אבל אולי עדיין לא מוכנה רגשית). תני לה להכתיב את הקצב - אני לא חושבת שאת יכולה לפספס ככה. וכמובן, אל תשכחי לעדכן אותנו.

ב ה י ר

New member
מעדכנת

אתמול שוב השארתי אותה ערומה היא לא הסכימה לשבת בסיר וכל רגע אמרה שיש לה פיפי אבל מצד שני היא לא עשתה גם לא על הריצפה בסוף שמתי לה טיטול ואז היא עשתה וביקשה שאוריד לה שוב את הטיטול. האם לעזוב את זה ?

לאה_מ

New member
נשמע שכדאי לרדת מזה לזמן הקרוב.

בקיץ, כשיהיה חם ויהיו הרבה הזדמנויות טבעיות לעירום, תוכלי לראות אם יש שינוי כלשהו.

gudat

New member
תודה רבה רבה!

עזרתם לי מאוד, ידעתי שזה המקום הנכון....

דסי אשר

New member
GUDAT- זה לא אישי נגד אחותך...

הי, והרי סיפור על פסיכולוגית קלינית חינוכית ונושא הגמילה. לפני כמה שנים הצטרפה לפעילות העמותה, להנחיית קבוצת ההדרכה פסיכולוגית חינוכית קלינית. באחת הפגישות דיברנו על נושא הגמילה- מה שקרוי בלשון בעלי המקצוע- חינוך לנקיון... כל אחת מאיתנו הביאה את עולם הידע שלה, וגם משתתפות הקבוצה הביאו את עולם הידע והעמדות שלהן. הצגתי בפניהן ספר, שנכתב על ידי אם אמריקנית, סביב הנושא- ברוח הדברים הנכתבים כאן בפורום. הספר כתוב עם הרבה אמפטיה להורים המבקשים לגמול... בסוף הפגישה, לא מצאתי את הספר. צלצלתי למוחרת לכל המטפלות- לשאול מי לקחה. אחת מהן העלתה את האפשרות שהפסיכולוגית לקחה הספר. לפסיכולוגית היה אז בן בשלב המתאים... בשיחת הטלפון, היא אישרה שהספר אצלה. היא הוסיפה: "תראי, אני ידעתי לתת הרצאה תיאורטית, אבל אני אמא- ואני לא יודעת איך מתמודדים עם הנושא..." לידיעתכם/ן פסיכולוגים/יות חינוכיים/יות- עוסקים באוכלוסיות מגיל 3 ומעלה. פסיכולוגיות התפתחותיות עוסקות באוכלוסיות של 0-3.. דסי

gudat

New member
גם אני...

לפני כמה חודשים טובים אחות טיפת חלב שאלה אותי משהו בסגנון "ומה עם הרגלי ניקיון" או משהו כזה, לא הבנתי עלל מה היא מדברת. ואז היא אמרה שהוא נראה לה ממש מוכן.... איך היא יכולה לדעת משלוש דקות שהיא רואה אותו? לא חשוב, לא התכוונתי לרדת על טיפת חלב, אבל באמת "חינוך לניקיון"??!!! מעלה לי קונוטציות של פנימיה אנגלית צבאית או משהו.

עמית@

New member
כנ"ל..

זה גם מטמיע בילד את התחושה שעד עכשיו הוא כנראה היה מלוכלך ומזוהם.. ורק עכשיו הוא הופך לבן תרבות

למעלה