עוד שאלה...

עוד שאלה...

היכן נולד המושג "גוי של שבת"? כי לפי מה שאני יודע.. שמור את-יום השבת לקדשו כאשר צוך יהוה אלהיך, [יב] ששת ימים תעבד ועשית כל-מלאכתך, [יג] ויום השביעי שבת ליהוה אלהיך לא תעשה כל-מלאכה אתה ובנך-ובתך ועבדך-ואמתך ושורך וחמרך וכל-בהמתך וגרך אשר בשעריך, למען ינוח עבדך ואמתך כמוך; [יד] וזכרת כי-עבד היית בארץ מצרים, ויצאך יהוה אלהיך משם ביד חזקה ובזרע נטויה--על-כן צוך יהוה אלהיך, לעשות את-יום השבת. {ס} דברים ה' יא' "שמור את-יום השבת לקדשו כאשר צוך יהוה אלהיך, [יב] ששת ימים תעבד ועשית כל-מלאכתך, [יג] ויום השביעי שבת ליהוה אלהיך לא תעשה כל-מלאכה אתה ובנך-ובתך ועבדך-ואמתך ושורך וחמרך וכל-בהמתך וגרך אשר בשעריך, למען ינוח עבדך ואמתך כמוך; [יד] וזכרת כי-עבד היית בארץ מצרים, ויצאך יהוה אלהיך משם ביד חזקה ובזרע נטויה--על-כן צוך יהוה אלהיך, לעשות את-יום השבת. " {ס} ..."וגרך אשר בשעריך, למען ינוח עבדך ואמתך כמוך ...כי-עבד היית בארץ מצרים"

בא נעשה שעור קטן בעברית.

מה פרוש המלה "גר" בעברית, מה השורש, היכן מופיעה בהטיות אחרות, והיכן מופיע במשמעות שונה? מחכה לתשובתך.

ויקרא כה' מה'

"וגם מבני התושבים הגרים עמכם, מהם תקנו, וממשפחתם אשר עמכם, אשר הולידו בארצכם; והיו לכם, לאחזה". גר= גוי הגר ונולד בארץ. ושוב: ..."וגרך אשר בשעריך, למען ינוח עבדך ואמתך כמוך ...כי-עבד היית בארץ מצרים"

asaf2000

New member
תגובה

אין בעיה בגש"ש כי הוא לא נקרא "עבדך", רק עבד של היהודי מחויב בשמירת שבת לא סתם גוי מהרחוב. והיום בכלל אין עבדים אז זה בכלל לא שייך הדין הזה של עבדך.

אח יקר תקרא שוב..

לא על "עבדך" מדובר אלא על, גר שהוא תושב הארץ החי עמך. חוץ מזה עבד זה לא בהכרח מי שקנו אותו בכסף , .."ויאמינו בה' ובמשה עבדו".- ה' לא קנה אותו בכסף..

אח יקר [או זול, מה זה משנה ?]

גר האמור כאן אינו בדווקא תושב הארץ החי עמך. העיקר שאינו עובד עבודה זרה באיזורי הצונאמי לדוגמא. גר הוא זה שהתגייר. 'מתגייר' מבנין התפעל. במושגיך שזה מלשון זה שגר עמך, אין מושג של התפעל כלל.

תזכיר לי מי בקש ממך לענות במקום הרב

כמו שאמרתי , לא מעוניין לשמוע את השטויות שלך!! אתה עוד זרעון מה אתה נדחף לשיחות של מבוגרים לך לשחק טטריס או בבדידים. אני מבקש תשובות מוצקות אתה לא מבין מה כתוב ומנסה להעביר לי?!

הגרים עמכם

גרים, הגימ"ל נקודה בקמ"ץ. והוא שם הפועל. בכל אופן, גם אם לא תדע לחלק ביניהם, הרי אתה מוצא בקלות את כל הגרים המופיעים בתנ"ך. מדוע לא תתבונן בפירוש המקרא לרש"י לפחות. אמנם בעשרת הדברות על גר לא מפרש רש"י. כי זה כבר פשוט וידוע ממקומות אחרים. בכל אופן גר בצירי תחת הגימ"ל אינו מחייב שהוא גר (עימי) בקמץ תחת הגימ"ל. אז אם תרצה, תוכל בקלות למצוא את עיקרי היסודות בהם. ואם תחכם יותר, וודאי תוכל להגיע אף למאמרי חז"ל בנושא. ואולי באמצעות תולדות אברן המציין את הכתובות.

ילד, תגדל ונדבר..

ראשית, התנ'ך המקורי לא היה מנוקד , אני מבין שקשה לך לקרוא אותו ללא ניקוד, אך זוהי האמת, התנ'ך המקורי לא מנוקד , הניקוד נוסף אחר כך. שנית, רש'י עם כל הכבוד שלי אליו ויש לי , הוא רק עוד מפרש , כמוך וכמו הרבה ממכם שחושבים שיכולים לפרש את מה שאבותינו החכמים כתבו בעצמם. שלא נדבר על לנסות לפרש את עשרת הדיברות שזה בכלל טימטום, למקרא ואתה לא יודע , עשרת הדיברות נכתבו באצבע אלוקים. אצבע אלוקים אומר שהוא בכבודו ובעצמו ירד מכסאו של למעלה עד פה למטה כדי לכתוב את זה, מרוב שזה היה חשוב לו.עכשיו למה הוא עשה את זה שהרי יכול היה להעביר גם את עשרת הדיברות דרך משה כמו את שאר התורה,למה ירד בעצמו?? שלישית, מה אתה ניתקע על המילה עצמה תקרא קצת הלאה ותבין מה זה גר... "..כי גר היית בארץ מצריים .." אומר לך משהו?

סבאל'ה. אתה גדול.

ידעתי שאתה סבאל'ה. מהליך השרשור כאן. כי חכמינו ז"ל לימדונו שרשעים כל שמזקינים מטפשים... נוווו. אתה מזקין מרגע לרגע. התנ"ך המקורי לא היה מנוקד אכן. והתנ"ך המקורי לא השתנה כלל וכלל. כי תורת ישראל היא נצחית. הנקודות מיועדות בספרי עזר בלבד לאנשים המעוניינים לדעת כיצד ובאיזה מסורת התקבלה לנו תורתינו. ורגע. אם התנ"ך המקורי לא היה מנוקד. אז אולי גר האחד זה בחול"ם חסר, והשני בשו"א. מנין לך מה המקור והמסורת לתנ"ך. אנו ב"ה קבלנו מאבותינו ורבותינו שקיבלו מאבותיהם ורבותיהם וכו' וכו' עד משה רבינו מפי הגבורה. ואם תהיה לא אפיקורס אינטרסנטי. אלא אובייקטיבי. ותקרא את השרשור. תבחין בדיוק מיהו המשתטה כאן, מיהו זה שבבחינת כל שמזקין דעתו מיטפשת עליו. אך נראה לי שכל חצי שעה הנך מזדקן בכמות של חצי שנה... נו. שיהיה לך עד מאה ועשרים. זה יעבור מהר...

היכן הסייג בו הנך משתמש ???

תמשיך להגיב. אל תשתוק. אני אוהב להגיב לאורות גדולים כמוך. זה נותן לי תעסוקה רבתי.

למעלה