עוד שאלה...

bat15

New member
עוד שאלה... ../images/Emo9.gif

האם אי סדירות במחזור החודשי בגילי (15), יכולה להשפיע בעתיד, כשארצה להרות וללדת? אי סדירות הכוונה, שיכולים להיות חודשים, ואפילו חצי שנה, שבו לא מופיע לי המחזור....

freearth10

New member
חוסר מחזוריות

היי bat15 , חוסר המחזוריות מתבטא אצלך בטוח בעוד תופעות בחיים ולכן עדיף שתטפלי בו עכשיו,כי זה יכול להשפיע על כל חייך. ולכן עדיף שתטפלי בבעיה עכשיו ולא בעוד מהשנים. מאיה

0 אור 0

New member
ממש לא

אי סדירות במחזור כפי שאת מתארת היא עניין טבעי לנשים מסויימות, בדרך כלל משפחתי. העניין נפוץ יותר ממה שחושבים, ומהווה יותר מטרד מאשר בעיה (כשהמחזור מופיע בדיוק באמצע אירוע/טיול ושאר מקומות לא הולמים). אין לך מה לדאוג לגבי הריון ולידה בעתיד - אני עצמי ונשים נוספות שאני מכירה ילדנו ילדים בריאים ונחמדים. אם הנושא מטריד אותך, נסי קודם טיפול טבעי (כפי שהציעו מעלי) ולא הסדרת המחזור בגלולות.

bat15

New member
אהה...

אני מבינה שיש דעות ויש דעות... רק אולי גם את זה אני צריכה לספר, ששנה שעברה, לאחר הפסק של חצי שנה, היה לי מחזור במשך חודש וחצי (!!!!!!!), עד שהעזתי לספר את זה...
(מפה נובעת האנמיה). הייתי בטיפול לאחר מכן, גם עם ויטמין ברזל, וגם עם תרופות לסידור המחזור. אבל זה עבד רק כאשר הייתי לוקחת את התרופות, לאחר שסיימתי את הטיפול עם התרופה, זה לא היה מסודר... אגב, קבלתי מחזור בגיל 13 וכמה חודשים. ושמעתי שאי סדירות במחזור קיים רק כשנה, שנה וחצי לאחר קבלת הפעם הראשונה... לכן אני קצת חוששת. אור, האם גם לך לא היה סדר במחזור גם לאחר שנתיים מהקבלה הראשונה?? אני מאוד דואגת, ולבנתיים קבעתי תור, השאלה אם לא עשיתי לעצמי נזק...

0 אור 0

New member
לא הבנתי איך גרמת נזק?

קודם כל לשאלתך: כל החיים היה לי מחזור לא סדיר וגם לאמא שלי ולעוד נשים שאני מכירה. אבל דימום של חודש וחצי זה ממש מדאיג, מקווה שלא יקרה שוב - אבל אם יש לך דימום מעבר ל 6 ימים את אמורה לרוץ לרופא. בינתיים, מה שאני מציעה לך זה להכנס לטיפול הוליסטי (רפלקסולוגיה, דיקור, לא משנה מה - כפי שציינו פה בימים האחרונים, תבחרי את השיטה ש"מדברת" אליך, נעימה לך ומתאימה לך היום. משמעות של טיפול הוליסטי היא שמטפלים בכל גופך - לא במחזור הלא סדיר, אלא בך בשלמותך כפי שאת, עם הגוף, הנפש, המחשבות, הרגשות. אי אפשר להפסיד מטיפול כזה - רק טוב יצא לך מזה.

0 אור 0

New member
ותוספת

קראתי מה שכתבה יעל - ואולי לא היה ברור מדברי: אני ממליצה על טיפול הוליסטי לא כחלופה לביקורת שוטפת והתייעצות עם גניקולוג, אלא כתוספת שנותנת לך פן אחר. במידה שאכן מתגלה בעיה - השילוב בין הטיפולים ושיתוף הפעולה יתן את התוצאה המיטבית.

אדומה2

New member
אי סדירות

אני לא יודעת לתת לך תשובה חד משמעית לגבי השאלה שלך ספיציפית, אבל המצב שאת מתארת אותו אינו תקין ודורש התייחסות, ויפה שעה אחת קודם על מנת למנוע בעיות עתידיות- לא רק ברמה של הריון אלא ברמה של בריאותך הכללית. בנוסף לטיפול ברפואה משלימה, אני ממליצה לערב את הגינקולוג/ית שלך בנושא. רפואה שלמה, יעל

bat15

New member
ברור!!

שלא תחשבו, ברור שהלתכי לרופא... כזה מקרה לא יכול לעבור ככה לסדר היום, הייתי במעקב של רופאה, לאחר מכן, במשך יותר חצי שנה. הייתי במעקב על המגלובין שלי, והייתי בתרופות לסידור המחזור.... אבל כשהפסקתי לקחת אותם, כדי לראות האם הגוף כבר פועל לבד את מה שהתרופה עשתה (והכל בהנחיית רופאת נשים, כמובן!), אז הוגוף לא הגיב כנראה טוב, כי הנה, התוצאה היא שאין לי כבר יותר מחודשיים ומשהו מחזור.. אני לא אתכחש שאני נהנית מהמצב... כמו שאור אמרה, שזה מטרד יותר מאשר משהו אחר... אבל אני חושבת גם על העתיד... ואני דואגת. השאלה שלי אם יש לי למה לדאוג, או שאם אני אטפל בבזה, ואופילו אם לא בדחיפות רבה, אז לא יהיה סיכון??

freearth10

New member
יש מישהו שבטוח בעתיד?

היי בת 15! היום הוא המחר שאתמול כל כך דאגת בגללו! כרגע המחזור לא תקין וכשהמחזור לא תקין זה גורר אחריו הרבה דברים אחרים שלא תקינים ולכן אני מייעצת לך היום לפנות לטיפול אלטרנטיבי כדי שהמחר שלך יהיה יותר בטוח ובריא.
מאיה

0 אור 0

New member
בכל מקרה לא צריך לדאוג

מאיה ואני באות ממקום שונה ומגיעות לאותה המלצה. צריך לדעת שהפתרון של רופא נשים לסדירות המחזור (גם בגילך) הוא שימוש בגלולות, אלא אם זוהתה בעיה ספציפית. זה פתרון שמתמודד עם הסימפטום ולכן מסתיר את ההתנהלות הטבעית של גופך. לכן , שוב אני ממליצה לך בחום, מצד אחד להשאר במעקב ובקרה של רופא נשים. מצד שני, לבחור סוג של רפואה אלטרנטיבית שמתאימה לך ולהגיע לבריאות כוללת יותר טובה. אולי ידוע לך ובכל זאת אזכיר: בסין היה נהוג לשלם לרופא כל עוד הלקוח בריא, אם חלה סימן שהרופא לא הצליח ואז לא משלמים. מטרת הרפואה האלטרנטיבית היא להגיע לבריאות טובה יותר ושלמה יותר, ולכן אני ממליצה לך מאד לשתף את הוריך ולקבל תמיכה.

אדומה2

New member
בת 15 יקרה

הנקודה שאני מנסה להעביר לך היא לא האם הלכת לרופא נשים או לא. אני מנסה לומר לך, כמו שמאיה גם כתבה (וגם אני כתבתי בהודעה הקודמת), שאין אדם שיכול להתחייב לך על העתיד. גם אם מישהי עברה דברים דומים עם המחזור שלה כמו שאת עברת, והכל בסדר, זה לא אומר שזה מחויב במציאות שאצלך יהיה גם ככה. כל אחת מגיבה אחרת, לכל אחת התנהלות אחרת וחיים אחרים וחלק גדול מזה זה המחזור. הנקודה היא- מה שקורה לך עם המחזור אינו תקין ואת צריכה לטפל בזה. זה ישפיע על חייך לא רק ברמה של ילדים ופריון אלא בכל האספקטים האחרים של חייך (אולי גם השפתיים היבשות שציינת בהודעה קודמת?- השערה), החל מאנרגיה וכלה בעניינים רפואים מורכבים יותר. אם אני אבוא ואגיד לך שאין לך מה לדאוג, יהיו לך ילדים והכל יהיה בסדר, אז את לא תטפלי בזה? מצטערת, אני לא יכולה לומר לך את זה, זו דרך שבעיניי אינה נכונה, שגויה במהותה אפילו, ולא כי אני מנסה להבהיל אותך, אלא כי אני חושבת שאנשים צריכים לטפל בעצמם ולעשות את את מה שהם יכולים למען בריאותם. אני כמובן גם לא מנסה להבהיל. אבל את גם יודעת שמשהו לא עובד נכון, אחרת לא היית גם שואלת על הנושא, את הרי כבר בטיפול. אל תתעלמי מתחושת הבטן שלך, חפשי טיפול נוסף, את יכולה להתייעץ איתנו פה לגבי טיפולים ברפואה משלימה, כל אחד ואחת מאיתנו יציג לך את תורתו ותוכלי לבחור לך מטפל/ת באזור מגורייך בהתאם למה שנראה לך יעיל עבורך. בהצלחה, יעל

bat15

New member
../images/Emo51.gifרבה

טוב, אנשים, תודה רבה לכם! העצות שלכם באמת עוזרות לי... לטיפול של הרופאה, אני אלך. ואני אחשוב גם על שאר הטיפולים שהצעתם לי כאן. תודה רבה!! רק בריאות... "הבריאות היא הדרך הארוכה ביותר להגיע אל המות"
ותודה גם ליעל, ממאיה ואור.... bat15

למעלה