עוד שאלה

עוד שאלה../images/Emo22.gif

ידוע שמכונית שנכנסת לסיבוב מקבלת "בוסט" אנרגטי מהכח הצנטריפוגלי , האם יש ממש לאפליקציה למסילת רכבת הבנויה בעיקולים כנחש ליעילות וחיסכון באנרגיה?

מכונית שנכנסת לסיבוב

אינה מקבלת בוסט, סה"כ פועל עליה כוח שרק מזיק לה וגורם לה להאט כדי לא להתהפך בפניה..

ביציאה !

הנטל של הכוח הצנטרפוגלי מפסיק לפעול ויש הרגשה של "הקלה" אין את הלחץ הזה על הצד ומרגישים הרבה יותר בטוח להאיץ...

../images/Emo199.gifכל יום לומדים משהו

כוח צנטריפוגלי מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית קפיצה אל: ניווט, חיפוש כוח צנטריפוגלי הוא הכוח המדומה המושך גוף הנתון בתנועה מעגלית לאורך רדיוס הסיבוב בכיוון המרוחק ממרכז מסלולו המעגלי. איור הממחיש את מקורו של הכוח הצנטריפוגליכאשר גוף נתון בתנועה מעגלית במהירות קבועה, יש לו תאוצה (הכוח הצנטריפטלי) כלפי מרכז הסיבוב במערכת הייחוס האינרציאלית של המתבונן מהצד. אבל, מבחינת הגוף המסתובב, המצוי במערכת הייחוס המואצת, הוא "נמשך" לכיוון ההפוך - בדומה לאדם שיושב במכונית שמאיצה קדימה ו"נמשך" אחורה. לאמיתו של דבר, הכוח הצנטריפוגלי אינו כוח ממשי והמשיכה שנגרמת ממנו לכאורה היא בעצם הנטייה של הגוף להישאר במקומו (התמדה). הנוסחה לחישוב גודל הכוח הצנטריפוגלי היא: כאשר m היא המסה, ar היא התאוצה הרדיאלית, v היא המהירות, r היא רדיוס הסיבוב ו-ω היא המהירות הזוויתית. דוגמה לכוח הצנטריפוגלי מחיי היום יום היא המשיכה כלפי חוץ מקרוסלה מסתובבת. כפי שרואים בנוסחה, ככל שהאדם על הקרוסלה כבד יותר ורחוק יותר מציר הסיבוב וככל שהמהירות גבוהה יותר, יהיה לו קשה יותר שלא לעוף מהקרוסלה.

אני לא מבין למה אומרים שהוא מדומה

הוא מאוד רחוק מלהיות מדומה, הוא מאוד אמיתי .. תשב באוטו , תעשה פניה חדה ,האוטו יתהפך .. מישהו הפך את האוטו, וזה היה הכוח "המדומה" ככה שאני לא בדיוק מבין למה הוא "מדומה" כל כך .. אולי הוא לא כוח יסודי או כוח שנובע ממשהו , אלא כוח ההתמדה שעליו דיבר ניוטון בחוק הראשון שלו (נכון ?) .. אבל אינטגרל על "כוח ההתמדה" הזה לאורך עקום הפניה .. מביא לכוח מדומה שהוא צנטרפוגלי .. בקיצור , אין לי מושג מה אמרתי .. אבל אני חושב שאני צודק..

ailag

New member
כוח מדומה

המשיכה למרכז הסיבוב היא לא כוח. הסיבוב עצמו הוא הפעלת הכוח. כלומר: נגיד שאתה באוטו, מסתובב נגד כיוון השעון. במקרה כזה האוטו שלך רוצה להמשיך קדימה, אבל אתה בכוח מושך אותו שמאלה (סובבת את ההגה..), משנה את כיוון וקטור המהירות שלו. שינית את המהירות? נוצרה תאוצה. נוצרה תאוצה? אתה מרגיש כוח. אבל הכל בגללך, אתה זה שיזמת את סיבוב ההגה. לכן הכוח מדומה, אין שם באמת כוח - זה רק החוק הראשון של ניוטון שמתבכיין שלא נותנים לו להתקיים כמו שצריך. עם זאת, אנחנו כן מגדירים את הכוח הצנטריפוגלי כי לפעמים נוח יותר לנסח את הבעיה כך: "אופסשםמשתמש נמצא במערכת המעבדה - הוא שם את המעבדה במושב האחורי של האוטו - וכאשר הוא מסובב את ההגה שמאלה פועל עליו כוח מסתורי ימינה.." שום כוח מסתורי ושום כלום, כמו שהסברתי בתחילת ההודעה, אבל לפעמים זה נוח לחישובים. (דומה רעיונית למעבר למערכת מרכז מסה, לא חייבים אותה אבל נוח לחשב איתה)

deathcaster

New member
תגובה

זה בדיוק הקטע, כי רק שאתה במערכת המואצת אתה מרגיש אותו. אבל שאתה במערכת החיצונית, מבחינתך הוא לא קיים. אינטגרל על כוח כמדומני נותן ערך של עבודה, לא כח, ככה לימדו אותי. וכוח צנטריפיטלי נע בניצב למסלול התנועה, כך שאינו מבצע עבודה, כך שערך האינטגרל צריך לצאת אפס.

ביציאה לא פועל עלייך הכוח

הצנטריפטלי (לכיוון מרכז המעגל) ולכן אתה תמשיך לנוע בקו ישר עד שתתנגש במשהו או שתעוף לתהום.

ailag

New member
האנרגיה נשמרת

אי אפשר להרוויח אנרגיה מכלום.. אם תרצה, אפשר להגיד שהיא משנה צורה בין תנועה קווית ומעגלית, מרגישים אותה בצורה שונה - אבל הגודל שלה זהה. (כאשר בכל רגע היא גם קטנה בגלל החיכוך) תחשוב על זה ככה: אם אתה שם קלאץ' בזמן נהיגה ונותן לאוטו להמשיך, הוא מתגלגל קדימה מהשוונג שנתת לו לפני הקלאץ' .. אם עכשיו תיקח פניה, עדיין עם קלאץ', חושב שהוא יאיץ? אם כבר, נראה לי שיאט (בטח יש עליו יותר חיכוך)

למעלה