עוד שאלה

LucidGuess

New member
אתה ממש טועה, זה לא נכון

אתה ממש טועה, יש הבדל עצום בין לעשות מילד או ווילד או כל שיטה אחרת לחלומות צלולים אחרי 5-6 שעות שינה לבין לעשות את השיטות ישר כשהולכים לישון... כשאתה רק הולך לישון בפעם הראשונה ולא משנה באיזו שעה, מתחיל תהליך שינה ארוך ( שכולל כמה מחזורים ) שבתחילתו החלומות מאד קצרצרים ורק אחרי 5-6 שעות הם הופכים להיות מאד ארוכים, חלום צלול בתחילת השינה יהיה קצר, כמו כן אתה עדיין מאד עייף והגוף שלך זקוק למנוחה עמוקה, הדבר משפיע מאד לרעה על רמת הצלילות בחלום צלול והעייפות תיגרום לצלילות נמוכה בדרך כלל, כמו כן רוב הסיכויים שחלום צלול בתחילת השינה אתה בכלל לא תיזכור כשתתעורר או תיזכור אותו מאד במטושטש. כל היתרונות הם לחלום צלול לקראת סוף השינה אחרי 5 - 6 שעות ובעיקר אם קמתה מהמיטה לכמה זמן, והנה הסיבות העיקריות - 1. הגוף שלך כבר לא עייף, הוא הרבה יותר רענן, והדבר יאפשר רמת צלילות הרבה יותר גבוהה בחלום הצלול שיהיה לך! 2. רוב הסיכויים שתתעורר מיד בסיום החצלול ותיזכור אותו מעולה! הרבה יותר טוב מחצלול בתחילת השינה! 3. בגלל השעה ( או פחות ) שהיית ער המוח שלך עכשיו הרבה הרבה יותר עירני וצלול והדבר יאפשר לך להגיע כבר בתחילת החצלול לרמות צלילות גבוהות מאד! 3. החצלולים שלך בשלב הזה יהיה פי כמה יותר ארוכים מחצלול בתחילת השינה! 4. בטח יותר מאוחר אני כבר אזכר בעוד משהו... בקיצור לא לזלזל בשיטות שקבעו יותר מומחים ממך, ואחרי הרבה ניסויים! תיראה את הגרפים באתר של המכון, תראה איזה הבדל עצום יש בין סיכוי לחצלול עם או בלי השיטה הזאת. דרך אגב באנגלית קוראים לשיטה הזאת של שינה בת 5-6 שעות התעוררות וחזרה לשינה - NAP , כלומר "נימנום" ( בעברית זה נשמע פחות טוב...
"אמא אני הולך לנמנם, אני רוצה חלום צלול..." ). Lucid

Chaka M

New member
אתה צודק ב- 99%

תיקון קטנטן - בהתחלה לא חולמים בכלל, אח"כ יש חלומות קצרים, ולאט לאט הם מתארכים =]

t@li

New member
"אמא, אני הולך לנמנם,

תכיני לי גרבר לאחר כך, טוב?"
גם הזכרתם לי משהו.. חלמתי אתמול בלילה חלום ממש נחמד.. ובואו נגיד, שהיו מעורבים בחלום רגשות מאוד חזקים, וגם שמחה נורא גדולה. (
) ואחרי החלום ישר התעוררתי (4 וחצי בבוקר, מה שמסביר את האורך). קרה לכם שחלמתם משהו נורא מרגש והתעוררתם מזה? זה קרה לי גם אחרי החצלול היחיד שלי כשחושבים על זה.. טוב, תענו בכל מקרה, אני רוצה לשמוע

נטלי ב

New member
עוד שאלה ../images/Emo13.gif

דרך אגב ניסיתי אתמול את שיטת הMILD...ולא ממש הצליח לי
אבל מה חלמתי שאני מספרת לכל החברות שלי את השיטות לחלימת חלום צלול חחחחחחחח אז כנראה שזה כן השפיע עליי איכשהו.... בכל המקרה השאלה שלי היא למה ברוב הטכניקות אני צריכה לישון 5-6 שעות, להתעורר, להישאר שעה ערה ולחזור שוב לישון? למה צריך להישאר שעה ערים? יש הבדל בכלל אם אני מתעוררת וישר חוזרת לישון? מקווה לתשובה נטלי

זה בדיוק מה שהוא אמר

ודרך אגב זה לא נכון בכל המקרים! היום היתה לי שינה עם חלום ממש ממש ארוך באח"הצ. וגם התעוררתי כל חצי שעה ושוב המשכתי לישון והחלום עדיין נמשך.. בסה"כ ישנתי רק שעתיים והספקתי לחלום חלום למשך כל הזמן הזה בהמשכים! שלא לדבר על זה שהיה לי חצלול היום (באותה שינה בהמשכים), אמנם קצר (אבל זה בגלל שהכרחתי את עצמי להתעורר) אבל היתה לו רמת צלילות די גבוהה, והייתי עייפה.

LucidGuess

New member
מאד הגיוני...

הרי איך חלום צלול ניגמר ( בעיקר אם רמת הצלילות גבוהה ) פתאום הכל מתחיל להחשיך ופרטים מתחילים להעלם מהנוף החלומי ואז תוך כמה שניות אתה מוצא את עצמך שוכב במיטה ער, לכן אתה גם זוכר את החצלול כל כך מצויין, לעומת זאת אם רמת הצלילות נמוכה אז החצלול עלול להפוך לחלום רגיל ותמשיך לישון... ואז לך תדע אם בכלל תזכור אותו כשתתעורר... בגלל זה החצלולים של שעות הבוקר המוקדמות הם הכי טובים, כי בדרך כלל אתה מתעורר מהם ישר כשהם ניגמרים. Lucid

אלונגו

New member
לא בהכרח...

אתה פשוט זוכר רק את אלו שאתה מתעורר בסופם\מהלכם...

Chaka M

New member
אבל הצהריים זה אחרי השינה של הלילה

בגלל זה אני אוהב לנסות לחצלל בצהריים זה אחלה זמן לזה =]

כן וגם חוזרים מותשים מביה"ס

אבל אני דרך אגב סיימתי בית ספר לפני 10 יום, אני לא מהיסודי. בכלל, אני מתחילה עכשיו ט´-תיכון! יופי יאי יו קאייאיי!

LucidGuess

New member
למה את לא מבינה שזה לא סותר?

שינת צהריים או שינה אחרי הצהריים דומה מאד לשינה בת 5-6 שעות, התעוררות לשעה וחזרה לשינה, כי בלילה ישנת כמה שעות טובות, אחרי זה קמת והיית ער/ה ופעיל במשך כמה שעות, ואז שוב חזרת לישון... וזו הרי בדיוק השיטה אם לא שמת לב... אותה הגברת אך בשינוי אדרת כמו שאומרים... Lucid

אבל הבעיה היא

שבשיטת הווילד ישר נכנסים למצב צלול. אצלי זה היה קודם חלום ארוך ומעאפן ורק בסופו היה לי חצלול שאגב היה קצר (הוא יכל להתארך פשוט זה ממש הפחיד אותי). אבל לא הלכתי בדיוק לפי הווילד אז יש הגיון בזה שלא נכנסתי ישר לחצלול... תגידו כמה חצלולים כבר יש לכם שאתם זוכרים? לי יש 2 בסה"כ: אחד לפני המון זמן כשעוד לא ידעתי בכלל שיש כזה דבר חצלול, נראה לי שנה שעברה. והשני היום כשאמרתי אפילו בחלום שזה חצלול.
די אני משוגעת על המלה הזאת: חצלול חצללתי אחצלל נתחצללה התחצללנו!

אלונגו

New member
בהתחלה לא חולמים???

כבר במחזור השינה הראשון שלך אתה חולם. לוקח לך זמן להגיע לשלב החלימה בשינה עצמה, אבל ב90 דקות הראשונות (מחזור שינה ממוצע), אתה חולם! חלום קצר, אבל חלום!

Chaka M

New member
תשובה

רק אחרי בערך 5-6 שעות מתחילים החלומות האחרים. לפני זה חולמים חלומות קצרים, ולפני זה לא חולמים בכלל. בקשר לכמה זמן שאת צריכה להיות ערה, זה בשביל שתוכלי להיות מרוכזת ולא תיהי מסטולה מהשינה. ונכון שזה נראה לפעמים כאילו אנחנו בכלל לא מסטולים, אבל אנחנו מאוד =]

למעלה