עוד שאלה קטנה

אני לא כימאי ולא אלכימאי ! ......

אינטואטיבית, אני חושב על שמפו לשיער שממיס שומן טוב (זה תפקידו !) ולא "מסוכן" ונמס ונשטף היטב במים.

itu1

New member
מצויין

סופי שבוע מתאימים לי ביותר ניתן לתאם ולקבל הנחייה איך להגיע בסלולרי שלחתי לך את המספר במסר אישי אין לי דגים אחרים להציע לברכה בבריכה שלי דגי זהב ודגי koi שנרכשו צעירים וגדלו יפה צמחי מים אני יכול לתת לך גם אלודיאה. זמן בשפע צמחים אחרים שיש לי למי שרוצה לרכוש הם צמחים טורפים (לא לבריכה) וכן כ-20 מיני דקלים אריה

reuven4u

New member
זו בריכה די חדשה

- שהמים שמגיעים אליה הם מים אפורים, (מקלחת) שעוברת דרך בריכה ראשונית מלאה בחצץ וצימחי קנה למיניהם שינקו את המים. יש לי אבני נחל שאספתי פעם בבניה לידינו, דגים אין - אני גם לא רוצה דגי נוי, גמבוזיות יהיו אם הבחור הזה מראש העין יארגן משהו, צמחים: יקינטון מים שקניתי בחורף והוא כמעט מת, אבל עכשיו כבר מילא לי כמעט את כל שטח המים, אז אם את רוצה אני יכול להביא לך ממנו ועוד צומחים כל מיני נענע,תות ... ליד הבריכה - הם עוד קטנים - ואני גם לא אוכל מהם כי זה בכל זאת מים אפורים

reuven4u

New member
itu1

לא ראיתי את ההודע שלך אני יכול גם לשנורר ממך גמבוזיות? יום ו' יכול להיו מתאים מאוד, כי אני אפילו בסביב (אחה"צ )

itu1

New member
גם אתה מוזמן

אין בעיה ביום ו' הקרוב אהיה בבית החל מ 14:00 לפני כן אני נותן הרצאה אודות צמחים טורפים טלפון לתיאום במסר אישי אריה

מוטי בר

New member
אפשר להשיג בהרבה נחלים בארץ היות

והן הוחדרו אליהם ביוזמת רשויות ההדברה אך גם דגי גופי(מאותה משפחה) יעשו את אותה העבודה היות והם טורפים זחלי יתושים וגם את הצאצאים של עצמם. הם גם לא מתים מהקור בחורף, וגם דגי הזהב יכולים לעשות את אותה העבודה למרות שהם צמחוניים באופיים וגם הם לא מתים מהקור. באשר לנפט, קשה, קשה מאוד להיפתר ממנו וכל שריד ממנו יהרוג מיד את הדגים והדרך היחידה היא חומרים הממיסים אותו כמו טינר או אצטון, או אפילו סינטבון כביסה רגיל אך יש להיפטר היטב גם מהם לפני הכנסת הדגים למים. ממליץ מאוד לגדל קודם צמחים בלבד לזמן מה, לפני החדרת הדגים למים, ורק לאחר שבועות מספר להכניס דגים. בהצלחה.

itu1

New member
הצמחים

מעשירים את המים בחמצן ומקטינים ריכוז הפחמן הדו חמצני כמו כן ניזונים מתוצרי הרקב של המיקרואורגניזמים שבמים. אריה

מהנדסת

New member
מתנצלת על השאלות הרבות

אבל בחיים לא היה לי אקווריום. אין לי שום נסיון עם דברים ששוחים. משנה איזה צמחים? חוצמזה הבריכה אמנם קטנה אך מאד עמוקה - כמטר עומק. חשבתי לשים בתחתית חלוקי נחל כדי שיהיה יפה, ואני רוצה שיהיה יחסית שקוף, אחרת לא אוכל לראות מה קורה בתחתית.

itu1

New member
כמובן

מדובר על צמחי מים ולא יבלית במים ישנם צמחים טבולים הגדלים כשהם שתולים בקרקעית או צמחים צפים ללא שורשים בקרקעית ישנם שתולים שהעלים צפים על פני המים (נופר שושנות מים) ישנם צמחים שתולים בקרקעית כשעליהם מחוץ למים ישנם צמחי גדה השתולים בקרקע שליד המים ועוד ועוד כדאי להתחיל לעשות הרבה שיעורי בית כשמתכננים כפי שלארי ציין והוסיף קישור.אם תרשמי במנוע חיפוש כמו google את המילה pond תקבלי מליון וחצי קישורים רובם מתאימים למידע המבוקש. בכל מקרה לא קל לשמור על המים צלולים בשל התפתחות אצות בשמש מלאה אפשרי בבריכה מוצלת אבל אז לא רואים כל כך את הקרקעית בעומק של מטר. בברכה אריה

sheda0ktana

New member
שמעתי שיש חיידקים שקונים נגד אצות

שמעתי פעם מבעלי צימר שהתארחנו אצלם שיש חיידקים שקונים ושמים במים והם אוכלים את האצות ושומרים על המיים נקיים. מישהו מכיר?

מוטי בר

New member
אפשר להשיג בהרבה נחלים בארץ היות

והן הוחדרו אליהם ביוזמת רשויות ההדברה אך גם דגי גופי(מאותה משפחה) יעשו את אותה העבודה היות והם טורפים זחלי יתושים וגם את הצאצאים של עצמם. הם גם לא מתים מהקור בחורף, וגם דגי הזהב יכולים לעשות את אותה העבודה למרות שהם צמחוניים באופיים וגם הם לא מתים מהקור. באשר לנפט, קשה, קשה מאוד להיפתר ממנו וכל שריד ממנו יהרוג מיד את הדגים והדרך היחידה היא חומרים הממיסים אותו כמו טינר או אצטון, או אפילו סינטבון כביסה רגיל אך יש להיפטר היטב גם מהם לפני הכנסת הדגים למים. ממליץ מאוד לגדל קודם צמחים בלבד לזמן מה, לפני החדרת הדגים למים, ורק לאחר שבועות מספר להכניס דגים. בהצלחה.

itu1

New member
עם כל הכבוד לדגי גופי

הם פחות עמידים לקור ושינויי טמפרטורה בדרך כלל חוטפים מחלה הנקראת נקודות לבנות גם קצב הריבוי שלהם לא משהו בהשוואה לגמבוזיות שנולדו לטרוף זחלי יתושים כמובן ממי שרוצה יכול להשתמש בדגי גופי מנסיוני הזמבוזיות עדיפות אגב בנחלי הארץ יש גם דג שנקרא נאווית שטורף את זחלי היתושים אך מתרבה לאט ועד שזוג עושה עבודה משמעותית אתה עקוץ מכל הכיוונים אריה

מוטי בר

New member
זה נכון וגם פונגוס תוקף אותו אך בחו

רף כאשר הטמפרטורות נמוכות, ולא בקיץ כאשר המים חמים, וזו רק ברירת מחדל עד אשר היא תשיג גמבוזיות. בכל אופן, יש תרופות כמו אנטי פונגוס המרפא גם נקודות לבנות בשילוב עם אנטי כלור ועם התנהגות נכונה עם מי הבריכה שאותם יש להפעיל מספר ימים לפחות עם הצמחים בכדי ליצב את רמות ה P.H של המים. יש להקפיד גם על ניקיון המים מחומרים אורגאניים רקובים הגורמים לעליות של ניטריט וניטראט ומעלים את הבסיסיות בהתפרקם, ויש לרוקן קצת בהדרגה מים מהבריכה כל כמה זמן ולמלא את החסר עד אשר המים גולשים החוצה. בהצלחה.

נפט ! ע"י אחד מה"שמפו" שאת לא רוצה

הוא לא כל כך מזיק ויש לו כושר המסה טוב לשומנים. למלא מים בברכה, להוסיף את השמפו וקצת לעזור לו עם מברשת או מטאטא ישן, להפרידת את השומנים מהבריכה, ואז לנקז ולשטוף. דגי גמבוזייה - כשגרתי במרכז היינו דגים אותם עם רשת דגים באגם שבפאר הלאומי ברמת גן ליד הספארי !

מהנדסת

New member
אם הבנתי נכון

אסכם: 1. כדאי להוציא קודם עם כלי עדין את השכבה העליונה של המים המכילה את רב הנפט. 2. אח"כ להכניס שמפו (ושיקציף טוב?), ולהוציא גם את זה, בלי לרוקן את המים. 3. ולבסוף לשאוב את שארית המים (גם כן לשאוב - עם כמות הלכלוך, כדאי להוציא עם דלי, לתת להתייבש ולנקות אחרת המשאבה שוב תמות וזה עניין יקר התיקון..) 4. אח"כ למלא סתם מים, להפעיל את המשאבה, ולהכניס צמחים? כמה זמן צריך רק צמחים? הלא תוך יממה עם או בלי זרימה הבריכה תהיה מלאה בלרוות, וכאמור יש תינוק בבית!! לפני שאני ניגשת לעבודה למישהו יש תיקונים אחרונים?

טוב, אני לא שם, לצורך כל שלב.....

אפשר לספוג את השומן מהמים עם נייר סופג. אפשר לכסות את הבריכה ברשת יתושים. אפשר לשים רשתות בחלונות על שמפו קיבלת תשובה קודמת, את התינוק כדאי ל"החליף" כל פעם שהוא עושה ! סתם !!!! מת עליהם ! תני לו נשיקה בפופיק !

מהנדסת

New member
רעיון נפלא!

אני מתכוונת להחלפה... לא חשבתי על נייר סופג!!!! אדיר!!!! אגב שמפו - מצטערת על ההתקרצצות, אבל חשבתי על זה אופרטיבית (אני מהנדסת - לא?) - איך? כלומר, איך בדיוק? סתם לשפוך שמפו לברכה? ולגבי רשתות, הצחקת את היתושים! שלנו נכנסים לכל חור. הבית מרושת מכל צדדיו (כולל חלון השירותים) ובכל זאת הם נכנסים. הם גם מצפצפים על המנורה הסגולה, על התכשיר החשמלי של סנו, על סנו די, ורק Autan של באייר איכשהו עובד.. רשת אמרת??? נראה לי שאחרי שאפטר מהנפט, ארוקן, אשטוף ואייבש, עם כניסת המים והצמחים ייכנסו כמה גמבוזיות, ואם הם ייפחו את נשמתם, יקבלו קבורה הולמת וארוקן את הברכה שוב. לא נראה לי שאני מעזה להשאיר מים , עם או בלי צמחים, עם או בלי משאבה, ללא כיסוי הולם של גמבוזיות אפילו שעה אחת... אני גרה במקום מוכה יתושים. כנראה היתה כאן ביצה מתישהו בעבר. בכל אופן השכונה שלי היתה עד לפני שנתיים פרדס, ושורצות כאן חיות, חבל"ז.

סינאן

New member
איזה בלגן

הי נראה לי שבכלל כבר לא תשנה הבריכה הרבה הרי האזור כולו נגוע . גמבוזיות טובות אבל הן מכוערות אז אני היתי מכניס דגי זהב הם למעשה קרפיונים ולא מענין אותםחום או קור העיקר שיש להם אוכל כמו זיחלי יתושיםוצמחים (הם אוכלי צמחים). לנקות מי שאריות נפט ? וואלה בעיה סוף הדרך לא לרוקן כדי שהנפט לא יתפס בדפנות הלא חלקות אם ניתן להגליש את הבריכה אז זה יהיה הכי טוב כי הנפט יגלוש מהשיכבה העליונה אם לא והבעיה חמורה בצורה קריטת של הרבה נפט על הדפנות וכ"ד ישנן חברות אפילו טמבור שיש להן חומרים מיוחדים להסרת נפט ושאר שמנים

למעלה