עוד שאלה קטנה

מהנדסת

New member
עוד שאלה קטנה

ושוב, אני לא יודעת אם תוכלו לענות. בגינה יש לנו בריכת דגים. ירושה מהדייר הקודם. שנה שעברה עוד שחו שם שני דגי זהב, והיתה מערכת ששאבה מים ומחזרה אותם. בסוף הקיץ הלך המנוע, הלכו הדגים. לאחר קבורה נאותה בפח, המשאבה תוקנה. בנתיים הגיע חורף, והברכה התמלאה מים. הגיע חמסין ראשון. הברכה התמלאה בלרוות יתושים. העיריה יכלה לבצע הדברה רק שבוע אח"כ, המים רחשו, יש תינוק בבית, מודה - נלחצתי, ופיזרתי כעצת שכן נפט על המים. הלרוות מתו. כעת אני מעוניית לרוקן את הברכה, להפעיל את המשאבה ולמלא מים. הבריכה היא מאבן ( כלומר משטח לא חלק). למישהו יש רעיון איך להפטר מהנפט, ואיפה מוצאים דגי גמבוזיה במרכז?

reuven4u

New member
אני גם מחפש גמבוזיות כבר איזה חודש

בכל חנות אומרים לי שזה עןד לא העונה. מצאתי משהו מראש העין שכבר כמה שבועות מבטיח לי שעוד שבוע, היום דיברתי איתו, הוא אמר לי שביום ב' כבר יהיו לו. אם אמצא- אגיד לך בכל צקרה את מוזמנת להתקשר אליו, אולי זה ילחיץ אותו ויזיז את עצמו: 03-9024168

רשת דגים של אקואריום !

חתיכת לחם על המים והרשת מלמטה וסבלנות וצינצנת עם מים להכניס אותם אין פקחי דגים ! מותר גם לדוג שם "מושטים - אמנונים" מחר נסביר איך מבדילים בין זכר לנקבה ובאיזה יחס הם חיים הכי טוב ! רמז - הם פוליגמיים ! (הזכרים !)

מהנדסת

New member
איך הם נראים?

הבנתי שאורך כ- 6 ס"מ. צבע, צורה... אני לא יודעת אפילו איך נראה מושט... אגב מסננת מטבח - מספיק טוב?

6 ס"מ זה ממש גדולים !!!

הם נראים כמו הנקבות של ה"גופים" לבנים שקופים (להבדיל מזכר ה"גופי"} שהוא צבעוני) עשי לך רשת לכידה מהרשתות של החלונות....הן הרי לא עוזרות ?!?!? אם יצליח ?!? נסי לקחת כמות משולשת של נקבות מול הזכרים, לפחות !

לארי

New member
../images/Emo63.gifעשו בעצמכם בריכת דגים בגינה

למי שפספס את השרשור שדן בכך, אני מצרף שוב את הדיון והמאמר שמסופח אליו. אם זכורני, לאריה כהן היו מספר דגי גמבוזיה כך שאפשר להתעניין אצלו.

itu1

New member
דגי גמבוזיה - אצלי יותר זול

מי שמוכן להגיע לקריית גת יקבל זוג או שניים עם ברכת פרו ורבו לא שהם זקוקים לכך כי הם מתרבים בלי בעיה אריה

מהנדסת

New member
טוב, מקום ושעות...

אני לא מפחדת מהמרחק, אבל אני פנויה רק בסופ"ש. חוצמזה, יש לך גם דגים אחרים? מצחי מים? חלוקי נחל? זמן להסברים????

מהנדסת

New member
ודבר אחד לא עניתם

איך לרוקן את הברכה ולהפטר משאריות הנפט??? קשה לי להאמין שדברים חיים יסתדרו עם זה טוב... עובדה שכל הלרוות מתו! לסיבור האוזן שפכתי לברכה בקבוקון של ג'נגר-אייל מלא בנפט, וזה הספיק רק לשכבה מילימטרית. קוטר הברכה כמטר. מאידך, ציפיתי שעד עתה הנפט יתאדה, ולא מניה ולא מקצתיה... אז מה עושים עם הנפט??? חיידקים מפרי נפט???? אגב, מדובר לנפט להסקה ביתית, כזה שמשיגים בתחנת הדלק המקומית.

itu1

New member
ריקון הבריכה

אם יש משאבה זו הדרך הטובה ביותר שאריות הנפט לאחר ריקון הבריכה לשטוף היטב עם מים וקצת סבון לרוקן ולשטוף היטב שוב יתכן שיהיה צורך לחזור יותר מפעם אחת הנפט עבור הצמחים והדגים מהווה רעל . אריה

מהנדסת

New member
ואו...

נשמע שיש לי עבודה מפרכת. דפנות הריכה מחוספסים - כאמור מצופים במעין טיח גס..... וברור שלא אפעיל את המשאבה על מים כה מלוכלכים כי זה יהיה הסוף שלה... נראה לי שצריך לרוקן עם דלי, ורצוי קודם את השכבה העליונה, אח"כ את השאר, אח"כ לקרצף, ואח"כ לשטוף מס' פעמים... לא נראה לי שבקצב הזה נתראה השבוע... אגב, מה גודלם וצורתם וצבעם של דגי הגמבוזיה? והאם הבינותי כאן ממישהו שדגי זהב גם טובים באכילת יתושים? איך שני הסוגים מסתדרים ביחד?

itu1

New member
נכון

עבודה קשה לנקות אבל אין ברירה את יכולה לנסות גם כהל ממיס שמנים אולי זה יכול לעזור . מתי שתרצי לבוא גם בחול המועד אין בעיה שלחתי לך מספר טלפון במסר אישי לא רציתי לכתוב כאן אך מילא 050591784 גמבוזיות דג עד 6 ס"מ מסתדר מצויין עם דגי זהב דגי זהב הם צמחונים בדרך כלל לא הכי טובים נגד זחלי יתושים אריה

itu1

New member
הצבע

ירקרק בהיר יופי שיתרבו יאכלו יותר זחלי יתושים אריה

ועוד דבר ! נפט זה יותר מדי דרסטי !

הרשויות המקומיות משתמשות במרסס המפזר אדי סולר ! החונקים את הלארוות במקווי המים. לדעתי, עדיף להשתמש בדברים יותר עדינים, כמו מספר טיפות של גליצרין! גם כמות של מספר טיפות, תעשה את העבודה, כי בבריכה אצלך אין גלים ! ותיאורטית גם טיפה אחת יכולה לכסות בקרום דק את פני המים.

מהנדסת

New member
ניסיתי מס' טיפות

ואפילו המתנתי. לא התפזר מספיק, אז הוספתי כל כמה שעות עוד, עד שפני המים נאטמו, ויצא בקבוקון שלם. חוץ מזה, האיש בעיריה לא היה מוכן לומר שום דבר על חלופות עד שהם ידיעו, ולא היה לי את מי לשאול. חבל שלא חשבתי אז על הפורום. אבל חשבתי לעצמי שבטח זה יתנדף... מילא, אני מקווה שאצליח לנקות את זה. האם עדיף ממיס אורגני או סבון כדי לקרצף שאריות?

למעלה