עוד שאלה ממני

lololo7

New member
עוד שאלה ממני

יצאו לי כתמים אדומים על הפנים.זה קשור למחלה ?או ללכת לרופאת עור לבדוק מה זה. עכשיו כל דבר חדש שקורה איתי ישר אני "מאשים" את הhiv למישהו אחר גם יצאו כתמים עם הופעת הנגיף?

lololo7

New member
עכשיו כל דבר צריך לרוץ לרופא? באסה...

תשובתך נשאון לא נשהון....

GayBiker

New member
אני לא מכיר את התופעה

של הכתמים האדומים. כתבת לנו שההדבקה שלך היא טרייה. מיד אחרי ההדבקה, רמת CD4 צונחת ורמת VL נוסקת. בשלב הבא, רמת VL צונחת חזרה ורמת CD4 נוסקת ומאותו רגע ואילך מתחילה ירידה הדרגתית של רמת CD4 ועליה הדרגתית של רמת VL. במילים אחרות, ככל הנראה, כרגע אתה בשלב בו המערכת החיסונית מאד פגועה (ובקרוב מאד היא, ככל הנראה, תחזור לתפקד היטב). בשלב הזה שבו אתה נמצא, בהחלט ייתכן שהכתמים האדומים הם תופעה שלא קשורה ישירות ל-HIV אבל "חטפת" אותה בגלל מערכת חיסון ירודה (זמנית). לעומת זאת, את התופעה של "להאשים" בכל דבר את ה-HIV - אני מכיר היטב...

GayBiker

New member
(המשך)

נשאון צודק - לך לבדוק. לדעתי תתחיל מהרופא המטפל שלך (ב-HIV) כי לפניו אתה לא צריך להחשף כנשא. אם לא תקבל תשובה מספקת, אז תלך לרופא עור. זה מה שאני הייתי עושה.

lololo7

New member
להגיד לרופא עור שאני נשא?

הוא יודע כבר מהמחשב בקופת חולים? או שלא? והאם לספר לו?

אני יודע..

שבכל מכתב הפניה שקיבלתי מהרופא שלי,לכל טיפול שהוא.. החל מרופא אורטופד וכלה בפזיותרפיה סתמית..!! למטה תמיד היה רשום HIV ברקע..!! אבל בפעם אחרונה שהייתי אצל נרולוג,הוא נתן לי מכתב הפניה לבדיקת MRI כשיצאתי,ראיתי שהוא פיספס את "הרקע" שלי.. וכתוצאה מכך לא רשם אותו במכתב.. ואני מצידי לא אמרתי כלום..!! (בעיקר מפני שאני שונא את המבט שלפתע מתחלף כשהרופא קורא איזה רזומה מרשים יש לי..) כרגע המצב,נכון להיום יש לי את הבדיקה המדוברת,בעוד כשבועיים.. ועדיין לא עשיתי כלום בעניין.. וזה די מטריד אותי..!! מה כבר יכול להיות? והאם אי דיווח יכולה להיות פלילית??

pozpaz

New member
בתיאוריה...

אתה אמור להגיד בפני כל אחד הנותן לך טיפול רפואי.. אני אומר דבר כזה... שאני הלכתי לרופא עור שהציק לי משהו.. לא אמרתי לו כלום על היותי נשא... גם שהוא בדק אותי.. כי לא סיכנתי אותו בשום דרך או אמצאי! אם הבדיקה כרוכה בהדבקת אלקטרודות עליך.. או מריחת ג'ל מגעיל והעברת סורק... או כל דבר שהוא חיצוני גרידא ואין שום סיכון כזה או אחר.. אני אומר שיקפצו לי.. לא צריך לדעת... אבל אם אני לא טועה.. בדיקת MRI כרוכה בהכנסת חומר ניגוד לגוף... ואזי מדובר בעצם במחט.. ולמרות שהם מיוחבים ללבוש כפפות... רצוי להגיד להם.

replay4me

New member
אין לך מה לחשוש

לך תעשה את הבדיקה . הבדיקה MRI היא חיצונית . ואין סיכוי להדביק .

Loki3

New member
כדאי לך להגיד לו...

המידע שאתה נשא לא בהכרח מופיע על הפניות\מחשב (רק אחרי שרופא המשפחה מחליט להזין מידע זה במחשב הכללי...). יחד עם זאת היותך נשא היא מידע חשוב לרופא עור בביצוע ההבחנה - בHIV יש בנוסף לפגיע במערכת החיסונית תגובה פרדוקסלית של רגישות יתר ועירור של אלרגיות, מחלות אוטואימוניות וכו'. כיון שרבות מהמחלות הלו מתבטאות במניפסטציות עוריות, חשוב שרופא העור (ולצורך העיניין כמעט כל רופא) יהיה מודע למצבך. אל תדאג - הרופא מחויב בסודיות. מקווה שזה עזר...

lololo7

New member
מה זה vl?

מה זה cd4 כבר הבנתי אבל בביטוי השני לא נתקלתי

pozpaz

New member
אז ככה...

CD4 - מדבר על תאים מסויימים הקשורים במערכת החיסונית בהם הנגיף פוגע... על כן בודקים את רמתם.. אם יצא לך לראות לדוגמא "הכי גאים שיש" באנגלית הם אוהבים לקרוא לזה: T-Cells. VL - Viral Load - עומס נגיפי.. רמת תאי נגיף הקיימים במחזור הדם. אל תשכח שהנגיף נכנס גם לבלוטות, רקמות וכו'... הבדיקה שעושים היא על המצוי במחזור הדם.

lololo7 אהלן..

חמוד,הפורום הזה לא ממש עוסק בשאלות מהסוג הזה..!! כאן יותר מתעסקים בצד הנפשי של הHIV (נקרא לזה ככה..) כאן,תומכים,,משתפים,מתלבטים,חוששים.. ומנסים ללמוד איך לחיות עם הנגיף יותר טוב...!! תוכל למצוא יותר מידע בפורומים אחרים שעוסקים בשאלות כאלה.. הנה לינק מצורף.. http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-2230-18112,00.html המון בריאות ורק טוב..!!!

לאו דווקא...

אני דווקא חושב שהשאלה הייתה לגיטימית. בסה"כ הוא גם נגע בנקודה ריגשית חשובה (העניין של מכל דבר לחשוש וללכת לרופא... לפחות בהתחלה). כיוון שיש בינינו לא מעט נשאים טריים, השאלות שלו יכולות לפתוח פתח לדיון מעניין. ולגבי העולם החדש דלנו ומושגיו- אם לא מאיתנו הוותיקים הוא ילמד, אז ממי? אני מאמין שתסכים איתי לפחות חלקית. שבוע נפלא לכולם
אדם חיובי

מסכים איתך.. (חלקית..) ../images/Emo13.gif

סבבה,מסכים איתך לגבי החלק של החששות,אם ללכת לרופא וכאלה.. למעשה גם אני בעיצומה של התחבטות בשאלה מהסוג הזה.. אבל תסכים איתי שאף אחד מאיתנו כאן (כמעט) לא רופא..!! (כמו שכבר נאמר לפני..) אני התכוונתי שבמידה והוא רוצה תשובה יותר מקצועית,לגבי הכתמים האדומים שצצו לו,אז יש פורומים שבהם הוא יוכל להעזר יותר..!!! ובנוסף שלחתי גם לינק.. האין זה הוגן לפחות להסביר לו מה מהות הפורום הזה? ואיפה הוא יוכל לקבל תשובות יותר ברורות לגבי שאלות כאלה?? יום מאמם לך ולכוווווווולם

pozpaz

New member
אז רצוי להשתמש בסמנטיקה אחרת...

בסגנון.... אני עוד לא ניתקלתי או שמעתי על תופעה שכזאת... אני חושב שכדאי לגשת לרופא לגבי זה למרות כל החחשות.. אני גם חושב שאולי כדאי שתפנה את השאלה בלינק הזה ____________ שכן .. כאן איננו רופאים, הידע מוגבל להתנסות אישית וגם אז הוא לא בדיוק הכי מהימן. בפורום הזה אנחנו נוטים יותר להתעסק בחיים עם המחלה ובקשיים הנפשיים שנוצרים.. ופחות בהיבטים הרפואיים גרידא!

pozpaz

New member
האדרת כאן... נעימה יותר לעין..

ובהחלט ערבה יותר לאוזן... שכן אינה מבטלת את השתתפותו של הבחור בפורום ואינה סותמת את פיו כפי שהחליפה אותה אתה הצגת... מעבר לכך... אני חייב לשאול אותך יריבון.. לפניך שתי חליפות .. אתה יכול לבחור בכל אחת מהן... האחתשל "בגיר" השניה של "ארמני"... מה תבחר?

למעלה