ל-- answears2
"מקור הלגלוג על הוידוי הקתולי , הינו שבוידוי זה הכומר הינו בעל הסמכות למחול לך ,ולא אלוהים" אז אתה אומר שזה לגיטימי ללעוג לוידוי הקטולי בגלל משהו שלא נראה לך הגיוני. לא נראה לך הגיוני שכומר, שהוא אדם, יכול לעשות משהו שאצלנו היהודים הנעלים והחכמים מכל רק אלוהים יכול לעשות. מאותה הסיבה בדיוק, בא על מקומו הלגלוג על הטקס היהודי ביום כיפור, שלי אישית, לא נראה מי יודע מה הגיוני. אתה מצדיק לגלוג לדתות אחרות באותה הנשימה שאתה מביע את סלידתך מהלגלוג הזהה לדתך שלך. אם בזה אין התנשאות, כנראה שאני לא יודעת התנשאות מהי. "ההבדל הוא עצום." (בין הטקס של יום כיפור לבין הווידוי הקטולי) נו? מה חדש? זה ברור כאור היום שדתות הן שונות זו מזו. זה לא אומר שאחת היא טובה מהשניה או להיפך. מה רצית לומר בזה שההבדל הוא עצום? "לעומת זאת בכדי לנהל דיון אינטליגנטי על נושא מסוים צריך לדעת עליו דבר מה. ידע שטחי אינו בסיס לדיון." מנין לך, אלי היקר, מידע על הידע שלי? האם עכשיו אתה אינך משתמש בידע שיטחי עלי ועל הידע שיש לי בנושא מסויים? אז כנראה שאני צריכה לחדש לך שוב עוד משהו. אני באה ממשפחה דתיה. הייתי עדה לכל המנהגים והטקסים למיניהם של היהדות. פעם אף חשבתי על לחזור בתשובה. באמת, בשיא הרצינות. מאיפה אתה חושב שהפנמתי את כל ההסתייגות מהדת אם לא מנסיון אישי איתה? משפחתו של בן זוגי הם אנשים דתיים מאוד. כרגע אני בחופש, אבל שנה שעברה לקחתי קורסים רבים על הדת היהודית באוניברסיטה, כך שיש לי גם ידע אקדמי בנושא. "ממה שקראתי בפורום הזה, יש כאן נטיה קשה ללעוג ליהדות." מה אתה נפגע? מביעים פה דעה, זה הכל. אם אתה בוחר להפגע, זוהי בחירתך שלך. גם אני יכלתי לבחור להפגע מזה שרמזת עלי שאני מטומטמת. ואל תגיד עכשיו שלא רמזת, הא אלי? גם אני יכולה לטעון שזה שהחרדים מעדיפים כל היום לתקוע את ראשם בספרים, וזה שהרב שלהם (עובדיה יוסף) בוחר להתבטא לגבי החילונים כפי שהוא מתבטא זה ניסיון מכוער ללעוג ולהעליב את החילונים וכל מה שקשור אליהם. במקום זה אני בוחרת לצחוק, ולא לשים לזה לב עד כדי כך.