עוד שאלה טפשית

GeJuFan

New member
האם זה כמו ה-

six degrees of separation?

GeJuFan

New member
אוו..

מעניין. לא חושבת שיש לי קשר חוט לאף אחד מהם. גם אין לי מושג איך לבדוק..
מעניין האם צפייה בסרט שמקרינים בבניין האמפייר, לפני העלייה לתצפית, נחשבת קרבה לבייקון
.

d a p h n a

New member
זה לא משהו שמסובך לבדוק

הקשר לארדש נבדק על סמך פרסומים (מי שפרסם מאמר עם ארדש, או מי שפרסם מאמר עם מי שפרסם מאמר עם ארדש וכו'). המהדרין גם מגבילים את זה למאמרים בתחום המתמטיקה, אבל זה לא מחוייב בהכרח. אם לא פרסמת מעולם מאמר אקדמי, אין לך מספר ארדש.

וכנ"ל לגבי קווין בייקון. המרחק מקווין בייקון נמדד אך ורק לפי "השתתף בסרט עם". אם ראית את קווין בייקון ברחוב, זה לא נקרא. אם אכלת ארוחת בוקר עם מישהו ששיחק בסרט עם קווין בייקון, זה לא נקרא. כך שאם מעולם לא השתתפת בסרט, אין לך גם "מספר" קווין בייקון.

Optimistic Girl

New member
שאלה עוד יותר טיפשית

איך אפשר לדעת האם מרצה הוא ישראלי בחו'ל?

למשל אני עכשיו מחפשת את התחום שלי בדוקטורט שאני רוצה לעשות באתרי אוניברסיטאות בארה'ב,
איך אוכל לזהות שישם מרצה ישראלי?

כאילו לפי שם משפחה שלו?! שם פרטי?

מה שהעלה רוקד עם שבלולים זה באמת מעורר מחשבות,
כאילו מה אם יש לה שם ישראלי אך המרצה בכלל לא ישראלי !!

22ק ו ס ם

New member
אי אפשר לדעת ואל תניחי כלום

מרצים עם שמות ישראלים לא חייבים להיות כאלו, או יכולים להיות כאלו שההורים שלהם ישראלים אבל הם עצמם מעולם לא ביקרו בארץ. יש הרבה שמות שנשמעים ישראלים אבל גם אמריקאים משתמשים בהם. האינדיקציה היחידה האמינה אולי היא קורות החיים. אם הוא עשה תואר כלשהו בארץ, בעיקר אם מדובר בתואר ראשון או שני אז סביר שהוא ישראלי אבל גם זה לא בטוח.

22ק ו ס ם

New member
ועוד דבר, לא פחות חשוב

גם אם את יודעת שמרצה מסוים הוא ישראלי, פנייה בעברית יכולה להחשב על ידו לגסת רוח ולא מקצועית. אי אפשר לדעת מה אותו מרצה חושב על ישראלים, אולי הוא עזב את ישראל בשביל להתרחק מכל אותה סחבקיות ישראלית ופנייה כזו רק תעצבן אותו, עדיף לפנות אליו כמו לכל מרצה אחר.

possum2

New member
אלי פונים כל הזמן ישראלים בשאלות על המעבדה

והמכון שאני נמצא בהם. הרבה פעמים זה דרך מכר משותף, ותמיד זה בעברית. פניה לפוסט דוק ישראלי בשאלה על המעבדה אינה כמו פניה פורמלית למנחה, שאותה בוודאי שעושים באנגלית. אין כמעט אף אחד היום שהמחשב שלו לא מכיל פונט עברי. כולם קוראים חדשות בוואי נט, והטובים שבהם גם גולשים בפורומים של תפוז. מה שכן, לא כולם יכולים להקליד בעברית מהעבודה, ואז יענו לך באנגלית. פוסט דוק שלא יענה לך בגלל שפנית בצורה לא פורמלית ובעברית הוא פלצן. (לא ככה, גידי?).

Gidi Shemer

New member
לשאלתך בסוף, כן, אבל בגבולות

אני לא מכיר הרבה פוסטדוקים שלא היו עונים כשהפניה היא בעברית. כן הייתי מאד נזהר בתור זה שפונה מלכתוב פניות סגנון "אח שלי, מה אתה אומר על הפרופסור הזה?"

possum2

New member
הו, ברור! אבל אימייל מנומס בעברית, שבו

הכותב או הכותבת מציגים את עצמם ואת הסיבה לפנייתם בעברית, ואפילו שואלים בנימוס אם אפשר לדבר בטלפון או בסקייפ היא בסדר גמור לדעתי, ואני תמיד נענה לה בשמחה.

שאלה אחרת: למה יש לנו תסביך נחיתות עם השפה

אני בטוח שסיני, גרמני, קוראיני, רוסי ויפני שרוצים לשאול פוסט דוקטורט יכתבו בשפת האם שלהם בלי תהיות ושאלות.
חוץ מזה.
ומכל העמים שאני מכיר רק ישראלים יעברו לאנגלית אפילו אם יש רק זר אחד בינהם.

Gidi Shemer

New member
לגבי החלק השני של התשובה שלך

זה לא ממש נכון. חוויתי מספיק מקרים שבהם קבוצות מעמים שונים עברו לאנגלית כדי שאני, כישראלי אוכל להבין את השיחה. גרמנים, קוריאנים, יפנים, והודים- ארבע דוגמאות שאני יכול להיזכר בהן בשניה.

Sonic hedgehog

New member
זה לא תסביך נחיתות

זה שאלה של נימוס, האם פונים אל מישהו בשפה המדוברת באזור או עושים השערות עצמיות לגבי זהותו והשפה שהוא מעדיף.
לגבי העניין השני, זה בכלל נימוס בסיסי ושלל חברים ממדינות אחרות מדברים בינהם אנגלית שאני יבין, לא לעשות את זה, זה ממש מגעיל.

למעלה