עוד שאלה טפשית

Sonic hedgehog

New member
עוד שאלה טפשית

באחת המעבדות שאני מתעניינת בהם יש מישהו ישראלי. רציתי לשלוח לו אימייל ולשאול אם יסכים לדבר איתי כדי שאוכל לתחקר אותו. השאלה היא אם לשלוח בעברית כי אולי אז יש סיכוי טוב יותר שיענה או שזה לא מנומס ולשלוח לו ככל בני האדם באנגלית (או שעצם העובדה שאני חושבת שבגלל שהוא ישראלי מותר לי לפנות אליו אינה מנומסת?)

22ק ו ס ם

New member
לא, תשלחי באנגלית

גם אם את יודעת בוודאות שהוא ישראלי את לא יכולה לדעת בוודאות שהוא יכול לקרוא עברית בתוכנת האימיילים שלו וזה גם עניין של מקצועיות. השפה האקדמית היא אנגלית ואם הוא יענה לך בעברית אז תוכלי לענות גם בעברית. חוץ מזה, לפעמים כששולחים לחוקר בכיר או למעבדה, לא בהכרח מי שאת חושבת שאת מייעדת את האימייל יקרא אותו לראשונה. אני יודע שיש חוקרים שמעסיקים מישהו אחר שיעבור על האימיילים שלהם ורק את החשובים באמת מעבירים אליהם.

Sonic hedgehog

New member
הוא לא החוקר הוא פוסט במעבדה

אם פוסטים בימינו יכולים להעסיק אנשים לעבור להם על האימייל אז הגיעו ימות משיח
(אבל אני מבינה את הרעיון הכללי)

Gidi Shemer

New member
אנגלית- ותוספת

התוספת- יכול להיות שאת כבר לגמרי מכירה את זה בגלל שכבר חיפשת משרת דוקטורט בחו"ל ובעיקר בגלל שאת מכירה מצויין את המנטליות האמריקאית, אבל רק במקרה שלא עשית את זה עד עכשיו:

בישראל, כישראלים, יש לנו לפעמי לשאול את הדוקטורנט/פוסט שאלות ישירות על המנחה שלו בסגנון: איך הוא כבן אדם? האם אתה מסתדר איתו או שהוא עשה לך מניפולציות וכדומה?

בארה"ב לשאול סטודנטים ופוסטדןקטורנטים שאלות ישירות על המנחה שלהם זה לשים אותם במקום מאד לא נוח. זה לא שאין כאלו שלא ידברו על המנחה, אבל זה חדירה לתחום שאין לחדור אליו וזה לא מקובל.
מאד מקובל לשאול על אופן ההנחייה: האם המנחה היא מיקרומנג'רית או האם היא נותנת (ודורשת) עצמאות מהפוסטים? האם יש דרישה ל X מאמרים תוך Y זמן?
שאלות אל אופי ההנחייה הן מקובלות. שאלות על אופי המנחה הן לא.

Sonic hedgehog

New member
אבל השאלה הגדולה היא

אם הוא ישראלי האם לפנות אליו בשאלות ישראליות או אמריקאיות?

Gidi Shemer

New member
לדעתי, לפחות בהתחלה- באמריקאית

משם, אם כבר תדברו בסקייפ או משהו בסגנון תוכלי "להריח" אם הוא מתאים לשאלות ישראליות.

Sonic hedgehog

New member
גידי, כאדם שמתמחה בבדיחות קרש

דווקא ממך ציפיתי להבין שמדובר בבדיחה

Sonic hedgehog

New member
גם אני אבל נכון לעכשיו

לא בטוח שהייתי יודעת לפנות בישראלית גם אם רציתי

דוגן1

New member
אין בזה שום חוקיות, זה תלוי באדם עצמו

אני רוצה לעשות דוקטורט בגרמניה, ראיתי שיש באחת האוניברסיטאות מרצה ישראלית שעוסקת בתחום שאני אוהב, רציתי לברר פרטים כלשהם ושלחתי לה מייל (כמובן שמנוסח בצורה מנומסת ותרבותית וכו') בעברית והיא המשיכה להחליף איתי מיילים כשהיא כותבת באנגלית (אין לה אפשרות לכתוב בעברית) ואני כותב לה בעברית, והיא עזרה לי מאוד.

מהניסיון שלי עברית עבד מצוין. (כלומר לא היתה עם זה שום בעיה או רתיעה)

אבל כמובן כל מקרה לגופו, אי אפשר להבטיח במאה אחוז שלא תפלי על איזה פלצן, אנטיפטי, מתנשא, מלא בתסביכים, שעצם הפניה בעברית תפריע לו, מצד שני אדם כזה בטח לא יעזור לך במידה רבה גם אם תפני אליו באנגלית, אז מה זה משנה.

Optimistic Girl

New member
שאלה

איך אפשר לדעת האם מרצה הוא ישראלי בחו'ל?

למשל אני עכשיו מחפשת את התחום שלי בדוקטורט שאני רוצה לעשות באתרי אוניברסיטאות בארה'ב,
איך אוכל לזהות שישם מרצה ישראלי? כאילו לפי שם משפחה?!

דוגן1

New member
אני הבנתי לפי שם פרטי ושם משפחה

ולעתים יש גם פרטים נוספים

d a p h n a

New member
באנגלית

את לא יודעת אם המחשב שלו קורא עברית בנוחות או לא.

BigMatilda

New member
באנגלית גם יותר קל לשלב מונחים מקצועיים או

אדמיניסטרטיביים

באנגלית.

הבחירה בשפה אינה נייטרלית; עצם השימוש בשפה העברית הוא מסר*, שמתפרש כ"שלום, אני פונה אליך כישראלית אל ישראלי, על כל המשתמע מכך." מכאן קצרה הדרך מבחינתו לקבל את הפנייה שלך כ"שנינו ישראלים ולכן יש לך מחוייבות מסויימת כלפיי", וזו לא התחלה טובה לדיאלוג.

כמובן שיש גם דרכים אחרות ויותר חביבות לפרש פנייה בעברית, אבל כיוון שאת כותבת פנייה בנושא מקצועי, כדאי לשמור את אופי הפנייה מקצועי ככל הניתן.

ובנוסף, נקודה למחשבה: מסתובבים כיום לא מעט אנשים בעולם עם שמות ישראליים למהדרין שנולדו או גדלו לישראלים-לשעבר בארצות ניכר. חלק גדול מהם לא יודע לדבר עברית שוטפת, והקריאה שלהם טובה עוד פחות. אם את יודעת שהישראלי הוא אכן ישראלי, אז זה לא תקף, אבל אם לא, אז למה להסתכן?

(והערה לא קשורה: הדוגמה שקפצה לי לראש לגבי אנשים כאלה היא נטלי פורטמן, וכשגיגלתי אותה מצאתי שהיא גם פירסמה מאמרים מדעיים, אז עכשיו אני בכלל הרוס ממנה
)

* (McLuhan, 1964)

idohatam

New member
לבוסית של זוגתי יש שם מאוד מאוד ישראלי

והיא אמנם ישראלית מלידה אבל משפחתה עזבה את ישראל כשהיתה ילדה קטנה והיא לא ממש מבינה עברית.

Sonic hedgehog

New member
מקורותי אבל מדווחים שהוא ישראלי

כלומר פוסט במעבדה שדיבר איתו בכנס וגם טען להיותו איש נחמד ושמח לעזור. גוגל טוען שלמדנו באותו מוסד לתואר ראשון בארץ באותם שנים.

מצויין!

אז תשלחי לו מייל (באנגלית, כמובן), והוא יענה לך ויעזור לך בעברית.
זה כמו שכשאתה כותב מייל ראשון למישהו שאתה לא מכיר אתה כותב
Dear Mr. Armstrong
ואז הוא עונה לך וחותם ב:
regards, Neil
ומנקודה זו ואילך אתם מתייחסים זה לזה בשמותיכם הפרטיים.

למעלה