עוד שאלהחוקי ניוטון .

sssss24

New member
עוד שאלהחוקי ניוטון .

מצ"ב השאלה . הפתרון שלי היה כזה : להביע עפ החוק השני תאוצת כל הגופים לפתור מע משוואות תוך התחשבות בחיכוך סטטי מקסימלי . ומכאן ניתן לקבל תערך המקסימלי של C עבורו D ו B לא ייתנתקו . לא יוצא לי נכון ובכל אופן התשובה הנכונה היא : z 1.333<=m<=10.5 ,תודה לעוזרים !

הייתה שאלה דומה

בשלב ב' באולימפיאדה בפיזיקה
אני מניח שהכוונה למאסה של C? בעיקרון, סך הכוחות על המערכת יהיה (mA-mB)g במקרה הקיצוני הראשון. כלומר, ביחס למערכת המאיצה, יפעל על D כוח דלמבר של (mA-mB)/(mA+mB+mC+mD)g (התאוצה היא כמובן הכח חלקי סך המאסה). הכח המדומה הזה במקרה הגבולי ישתווה לכח החיכוך המניע את הגוף. אותו ניתוח בדיוק ניתן לבצע בכיוון התנועה ההפוך...

טוב, עוד פעם...

אנחנו רוצים לראות מהו הגבול בו יכול כח החיכוך לספק למאסה D את תאוצת שאר הגופים. כל עוד המערכת של 4 הגופים נעה יחד, המאסה הכללית היא סכום המאסות והכח הכללי על המערכת הוא הפרש הכבידות של הגופים התלויים. תשווה את כח החיכוך המקסימלי בין C ו-D לביטוי שקיבלנו לתאוצה כפול המאסה של D, ותקבל את המאסה הגבולית, לא משנה באיזו אחת מדובר...

sssss24

New member
מצרף את הפתרון אם אפשר

הסבר מדוע הפתרון שלי לא תואם לפתרון הספר . אני מקבל תשובה אחרת לא כמו בספר . התשובה בספר היא : zzz 1.33<=mC=<10.5 תודה לעוזרים !

למעלה