עוד קצת על גלגולים

Ron 417

New member
עוד קצת על גלגולים

אני עדיין לא סגור על כל העניין הזה . כאשר יש מצב שעדיין לא הגעתי ל "גלגול ללא החלקה " , וכדור לצורך העניין ,מסתובב עם מהירות זוויתית אומגה כנגד כיוון השעון איך אני יודע מה כיון המהירות הקווית ? במקרה בתמונה , לאיפה בדיוק הכדור עצמו נע ? איך אני יכול לדעת ? ימינה או שמאלה ?

תחשוב על חישוק

אתה יכול לזרוק חישוק ככה שהוא רק "יחליק" ולא יתגלגל (אני זוכר שאיפשהו בכיתה א' זה היה שיעור ספורט
). זו החלקה נטו. בגלגול ללא החלקה, החישוק רק מתגלגל. ויש את מצב הביניים, שהוא גם מתגלגל וגם מחליק. ובמקרה שבמתונה- מה השיקולים שלך? מה האינטואיציה שלך אומרת לגבי כיוון התנועה? למה? תנסה לחשוב ולנמק לעצמך :]

john schmidt

New member
נתון שהסיבוב הוא נגד כיוון השעון

משמע, נקודת המגע של הכדור עם הרצפה מחליקה ימינה. החיכוך כמובן פועל בכיוון ההפוך - שמאלה. ועכשיו נסתכל על הבעיה משיקולי כוחות. מהי המהירות האופקית ההתחלתית של הגלגל? אפס. איזה כוחות אופקיים נוספים פועלים חוץ מהחיכוך? אין כאלה. המסקנה היא שהגלגל יאיץ שמאלה (עד שיגיע לגלגול ללא החלקה ויתקבע על מהירות כלשהי).

Ron 417

New member
אז החיכוך עם כיוון התנועה ?

כמה שאלות שאשמח אם תבהיר : 1.כשאתה אומר "נקודת המגע" אז הכוונה היא למהירות הקווית , לא ? 2.אם המהירות הזוויתית היא נגד כיוון השעון , אז בעצם המהירות הקווית היא ימינה ? ומכאן את מסיק שהתאוצה היא שמאלה ? 3.בגלל שמהירות הזוויתית היא נגד כיוון השעון ,אז הכדור עצמו מתגלגל שמאלה ? 4. המשוואות הן : ? Σf= Fk=ma Στ= Fk*R=Iα תודה מראש

למעלה