עוד קנטרברי

הכוכב המזרחי

חה חה חה חי חי חי המלצותי בזרם המוסיקלי "דהירה קלה - קבוֹר!" הן "מכונה רכה", "שיירה", "כלי הקשה סיני", "משלוח", "שירות בריאות ממלכתי", "ביצה", "נקודת חן מתאימה". במדינות אירופאיות אחרות היו כמה להקות טובות שהושפעו סגנונית מזרם ה-"דהירה קלה - קבוֹר!" שגם כדאי להכיר: "אחות מצויינת" מהולנד, "צלחות מקפא נעות" מצרפת, "רשת עצבים וכלי דם שמשית" משבדיה ו-"אני מקיש על הכיור" מאיטליה.

jbloo

New member
~צבג~ ../images/Emo13.gif ותוספות

הייתי ממליץ גם על "סוג דם- ו" מצרפת (עם הבסיסט משה צרפתי שאחרי זה הצטרף ל"כלי הקשה סיני") ומאיטליה הייתי ממליץ על "איש הציפור המיתולוגי" שעושים "דהירה קלה-קבור!" עם השפעות "דליה משוגעת" חשמליות ו"משלב מקום" לא סיפרתי. (לפחות באלבום הראשון, באלבום השני והשלישי הגנוז הם עושים "לפני המחנה" קיצוני ומאולתר). אה, ואיך אפשר לשכוח- האלבום הראשון של "חומר סלעי מותך" הצרפתים שאמנם עשו דברים אחרים לגמרי אחרי זה, אבל האלבום הראשון שלהם הוא דוגמה ומופת ל"דהירה קלה-קבור!". (גם שם אגב מנגן משה צרפתי איש האשכולות)

מורנא007

New member
../images/Emo6.gif

כדי להבין את ההמלצה שלך צריך מילון ואנציקלופדית גיברלטר

MajorWinters

New member
משלוח זה בהומור שחור...

או בדור שני\שלישי לשואה. תלוי באיזה אספקט אתה מעוניין...

Rubycon

New member
זה לאו דווקא דובי האמנות

זה יותר כמו "אמנות נושאת". לא הם לא קאנטרברי, יש נקודות השקה כי הרי הנרי קאו הייתה קרובה לקאנטרברי באלבומים הראשונים אבל הארט ברז מציגים חזון פוליטי הרבה יותר מאשר הפרי-ג'אז של "הלך על הרגל" או "אלנוח".

Ad H

New member
Khan - Space Shanty

אלבום קנטרברי פסיכדלי מדהים בהנהגתם של הגיטריסט המוכשר להפליא סטיב הילאג' והקלידן דייב סטיוארט. בהמשך סטיוארט השתתף ב"הטלפילד אנד דה נורת'" וב"נשיונל הלת'", שגם על שתי להקות אלו המליצו לך בשרשור, בחוכמה.

למעלה