עוד קנטרברי

The West Star

New member
עוד קנטרברי

שמעתי את "שדה כובעים והצפון" [האטפילד] את סופט מאשין וקצת מגונג. ואני רוצה לדעת אם אתה ממליצים על איזו עוד להקת קנטרברי טובה שאפשר לשמוע?

קווין איירס

כל אחד מהאלבומים הרשומים מטה הוא ענק. קווין איירס, יוצא "סופט מאשין", כמו רוברט וייאט, מייצג את קאנטרברי אולי יותר טוב מכל אחד אחר שבא משם. JOY OF A TOY SHOOTING AT THE MOON WHATEVERSHEBRINGSWESING (ככה נקרא האלבום,בלי רווחים) BANANAMOUR CONFESSIONS OF DR. DREAM האחרון ברשימה הוא פשוט פנטסטי, ואם תשמע אותו פעם אחת הוא לא ירד מהמערכת שלך. אני חושב שיש להשיג את כולם בחנות "קצת אחרת" וכמו כן למיטב זיכרוני יש סקירה אצל ברייטמן הקורס בדף קישור אצלו באתר "מתקדם".

jbloo

New member
על שני האחרונים שרשמת

הייתי מוותר (ואני חולה על הראש של איירס). ניכרים בהם סימני השנים. (יכול להיות שזו הסיבה שאתה דווקא כן אוהב אותם? או שאתה שומר להם חסד נעורים כי אותם רכשת בריל-טיים לעומת השאר שיצאו קצת יותר מוקדם?) בכל אופן, מבחינת השראה, אין ספק שהתקליטים האלה לוקים בחסר בהשוואה לשלישיה הפותחת.

ד"ר דרים של קווין איירס

אני דווקא סבור שזהו אולי האלבום הבשל ביותר של איירס, ולו בגלל היצירה ד"ר דרים שהיא למעשה יצירת הקונספט היחידה שהוא הקליט למיטב ידיעתי בשנים הפוריות שלו. בזמנו כשעוד לא היו דיסקים בכלל, יצירות הקונספט היו משתרעות על צד שלם של אלבום (ככה היה הפרוג, מה לעשות), וזה איפשר לכל הרכב שחשב על רעיון כזה לבטא את כל מה שהוא יודע, גם טקסטואלית וגם מוסיקלית באופן מסכם לרבות שנתן לכל כלי את הזמן שלו, עם שינוי מיקצבים ויציאות סולו וירטואוזיות. (דוגמאות נוספות: טרקוס של א.ל.פ, קרוב לקצה של יס, שומר המגדלור של ו.ד.ג.ג.). אני דווקא עקבתי אחרי איירס לפי סדר הופעת אלבומיו בריל טיים, הראשון (ג'וי) נשמע למען האמת די משונה כשהוא הופיע, ולא רק שהוא היה לגמרי לא מסחרי, הוא גם הלך לאיבוד באיזה שהוא מקום כי הוא הופיע בתקופה (1970) כשכל הז'אנר הזה היה עוד במחתרת. איירס הפך לכוכב של קאנטרברי הרבה בזכות מייק אודפילד, שאחרי טובולר בלס גילו פתאום שבגיל 16 הוא היה הגיטריסט בלהקה של איירס. ד"ר דרים שיצא אחר כך מסכם למעשה את כל התפיסה של איירס (חלקה נובעת אולי משימוש בסמי הזיות), שים לב לטקסט ההזוי והשימוש בסינטים בקטע החלום, ובכלל כל היצירה הזו נעה בין קטעי רוגע ובין קטעי אימה ובלהה. קשה למצוא עוד יצירת קונספט בסדר גודל כזה, גם אם לרוב יצירות הקונספט של התקופה ההיא הייתי נותן ציון 10. גם אחרי 30 שנה האלבום הזה נמצא אצלי בין המועדפים. אבל הכל כמובן שאלה של טעם אישי.

מורנא007

New member
../images/Emo91.gif שמע את הכל

להסתפק בדקה זה כמו לשמוע רק את התפיחה של ציפור האש ללא המשך היצירה.

dpascal2

New member
למה להתאמץ, בחייך ?

אפשר פשוט לנגן את אוקטבריום ולקבל אינפוזיית דבש ישר לתוך המוח...

מורנא007

New member
ידידי

זה רק בתנאי של ידיעת נגינה

מורנא007

New member
בקשר לאוקטבריום

אני מסכים עם ברייטמן שזה אלבום טוב (ציון 8). כאחד שדי נרתע לשמוע מטאל, אוקטבריום הפתיע אותי לחיוב. אבל, כמות הדבש באלבום זניחה ביחס לאלבומה של האסלם Blessing in Disquise שרכשתי לאחרונה. השמלץ נוטף שם.

epitaph

New member
קראוון.

אם עוד לא שמעת אותם אז מומלץ. איזה אלבומים אתה בטח שואל, תכלס הייתי הולך קודם על דברים שיחסית קל למצוא והם גם די זולים וגם במקרה בין הדברים המעולים שלהם, אני מדבר על האלבום In the Land of Grey and Pink,ההופעה החיה ב Fairfield Halls מ 1974 (שיש בו את הגירסה הכי טובה ששמעתי אי פעם ל For Richard) ועל הסלף טייטלד שלהם שמבקרה הוא גם הראשון והוא יותר פסיכודלי משאר הדברים שבאו אחריו.

The West Star

New member
לא יודע..

כי שמעתי באוזן קצת מכל שיר [הייתי צריך ללכת] וזה נשמע לי סתם מעצבן.. אגב, אני מתווכן לארץ של אפור וורוד.

לא שומעים

מוסיקה כזאת כבדה והזויה בערך דקה מכל שיר או כשצריכים ללכת. יש גם טקסטים שצריך להאזין להם. אם ככה אתה נוהג לבדוק תקליטים שממליצים לך עליהם, אז כדאי שתשמע מוסיקה למעליות. המליצו לך כאן על אלבומים מהמפוארים ביותר של הפרוג וקאנטרברי. שב ותקשיב להם בסבלנות אפילו כמה פעמים עד שתקלוט את האיכויות הבלתי רגילות שלהם.

MajorWinters

New member
National Health

הדיסק Of Queues and Cures האחד הדיסקים האוהבים עליי בכלל.

להלן רשימה קצרה של קנטרברי

1-caravan 2-egg-כל שלושת האלבומים 3-kevin ayers-הוא ענק 4-matching mole's-כל שלושת האלבומים(להקה של רוברט וויאט) 5-national health 6-robert wyatt 7-soft machine 8-hatfield and the north 9-daevid allen 10-sweet smoke-just a poke

jbloo

New member
שלושת האלבומים של מאצ'ינג מול?

הסלף טייטלד, ליטל רד רקורד, ו? אם אתה מתכוון להופעה כלשהי, יצאו כמה בלייבל קוניפורם- smoke signals + matching mole march

למעלה