עוד צעד לעבר דו קיום

יהיה עוד יעד לתרמילאים

אבל אין בכך משמעות לדו-קיום, כפי שיחסים עם אינדונזיה או מלזיה לא משפיעים על הדו-קיום.

sela v

New member
מזכיר לי פקיסטני

נחמד שהיה לבוש בשמלה (הלבוש המסורתי) בנסיעה באוטובוס בין מלאוי לזימבבוה, והוא היה סוחר שהיה מייבא ממדינה אחת לשנייה. הוא הזמין אותי לבית שלו בהררה, ועזר לי למצא מקום לינה, והאכיל אותי בבית שלו. בהתחלה חששתי מזה שהוא נראה מוסלמי, ומפקיסטן, אבל הוא התגלה כאיש נחמד. ולמי ששואל הוא ידע שאני מישראל. אז בטח אשמע תגובות שגם אצלהם יש אנשים טובים, אבל מעט.

masorti

New member
שמחת זקנתי...

בשביל צילום של סילבן שלום עם שר פקיסטני אין צורך למסור לאויב הפלשתיני נכסים אסטרטגיים. חוץ מזה, היחסים עם הודו רק יינזקו מהרומן עם פקיסטן. ועם כל הכבוד, היחסים עם הודו חשובים לנו יותר. החל מהיצוא הבטחוני וכלה בהמוני הישראלים המטיילים בהודו.

motyka

New member
מה האינטרס הישראלי במטיילים בהודו?

ייצוא בטחוני - ניחא אבל למה חשוב למדינת ישראל שטובי בניה בורחים להודו ומעבירים צ'לום?

masorti

New member
חשבתי שאתה תומך במדינה חופשית...

שבה כל אזרח יכול לטייל היכן שירצה. אז אם המוני אזרחים ישראלים מטיילים דווקא בהודו, לישראל יש אינטרס לשמור על יחסים טובים עם המימשל ההודי. זה לא שלישראל חשוב שטובי בניה בורחים להודו. זה ההיפך... מכיון שטובי בניה בחרו לברוח להודו, לישראל חשוב שהודו תהיה ידידותית אליהם.

motyka

New member
אם תהיה אפשרות חלק מהישראלים ינדדו

אם תהיה אפשרות חלק מהישראלים ינדדו לפקיסטן הבנתי שהמחיה שם עוד יותר זולה, וגם העשבים זולים יותר. וברצינות - לרוב מדינות העולם יש יחסים דיפלומטיים גם עם הודו, גם עם פקיסטאן וגם עם בנגל (בנגלה דש) וזה לא פוגע במידת הידידותיות של הודו כלפיהן.

masorti

New member
הישראלים יעדיפו את הודו ההינדית...

מאשר להסתובב במדינה מוסלמית. לרוב המדינות יש שגרירות גם בהודו וגם בפקיסטן. אבל כמה מאותן מדינות מוכרות נשק להודו?

סלוניק

New member
מרבית התיירים הישראלים גם נוסעים

למצרים ותורכיה המוסלמיות.

masorti

New member
אולי שכחת...

אבל לישראל ותורכיה יש שיתוף פעולה צבאי הדוק. (סוריה היא איום משותף) אתה רואה את חה"א הישראלי מתאמן בפקיסטן? ולגבי מצרים... שנשווה את מספרי התיירים הישראלים במצרים מול הודו? (אני מדבר על מצרים גופא ולא על סיני)

סלוניק

New member
לא אמרתי שיש צורך מדיני נפרד,

אלא שהמוסלמיות של המדינה לא הרתיעה את הישראלים עד עכשיו. נ.ב. לא הבנתי למה ההפרדה בין מצרים ובין סיני.

masorti

New member
המוסלמיות השתקללה עם קירבה ג"ג...

כאשר יש את הודו ופקיסטן הרחוקות במידה זהה ודומות בנוף וברמת החיים, סביר שהישראלים יחושו יותר בנוח בהודו. חוץ מזה, המטיילים בהודו מחפשים רוחניות מהזן ההודי ולא עוד מסגדים. הבדלתי את סיני ממצרים כי סיני אינה בדיוק התחככות עם המוני המצרים, והיא גם נתפשת כקפיצה קטנה לנופש זול ליד הבית ולא כנסיעה לחו"ל.

Ragamala

New member
גם הודו אינה התחככות עם אף אחד

מי שטייל בארץ זו יודע שישראלים בנו תת מדינה בצורת נחיל שעובר בתאריכים מדויקים למקומות קבועים מראש בהודו. הישראלים לא מחפשים כלום שם חוץ מעוד ישראלים וסמים. לא מזכיר לך את סיני?

sela v

New member
לא ידעתי שאתה דואג

לתרמילאים הישראלים. ודרך אגב לרוב העולם יש יחסים גם עם פקיסטן וגם עם הודו.

masorti

New member
רוב העולם אינו במצב של ישראל...

ואינו רודף אחרי כל חבר. הקשרים הצבאיים עם הודו הם חשובים לישראל, והתחברות לפקיסטן לא תעשה להם טוב. או שאולי לדעתך בקרוב ישראל ופקיסטן ישתפו פעולה בתחום הצבאי?

סלוניק

New member
הוא צודק.

היות וישראל מייצאת להודו ייצוא ביטחוני בסדר גודל אדיר, ישנה בעייתיות ביצירת יחסים עם פקיסטן (לא בעייתיות ביחסי ישראל-הודו, אלא ביחסי ישראל-פקיסטן). שעשויים בסופו של דבר להכריח את ישראל להפחית בייצוא. בכל אופן, בהקשר הכללי אני לא רואה בעיה כלשהי פרט לעניין הייצוא הביטחוני.

sela v

New member
לפי דעתי יצוא בטחוני הוא פסול

עצוב לראות שההרג מגלגל כל כך הרבה כסף, וישראל היא אחת היצואניות הגדולות בעולם של נשק, וידע לחימה. כבר סיפרתי פה איך אנו מאמנים משטרים מושחתים.

masorti

New member
מזל שממשלות ישראל חושבות אחרת...

היתרון היחסי של ישראל בתחום הבטחוני פותח לה דלתות במדינות רבות וחשובות, ולכן יש לנצל זאת.

למעלה