עוד פעם

לענת - הבהרת כוונות ו-../images/Emo106.gif גלידה

כנראה לא הבהרתי את עצמי. אנסה שנית, ברשותך. אין כוונתי כלל לא לחשוף. נהפוך הוא, מטבעי אני אדם פתוח למדי/מדי. רק לבדוק ולהבין מי מולך לפני ואז - בכיף, באופן מוחלט, עד הסוף, את הכל... מקווה שהבנת, אם לא, אנסה שוב... חג"ש לכולכם...

אטיוד5

Active member
עוד אחת ישרה.

אני מבסוט ממך. סופסוף אחת שמודה שגילוי לב ופתיחות לא עושים לה את זה.

תמורה מלאה

נתת אמון בסיסי לא קיבלת תמורה האומנם ????? אטיוד יקר לדעתי, קיבלת תמורה מלאה לחשיפה שלך קיבלת אוזן קשבת לתעוקות שלך הקשבה מלאה התעניינות מלאה ("שאלה אותי שאלות") ולפעמים אוזן קשבת, גם וירטואלית, בדיוק כמו הכתף שמוצעת, והחיבוקים ... אלו הם התמורה הגדולה ביותר שאנו יכולים לבקש לעצמנו. ולא קל לכל אחד להיחשף, להשיל מעצמו את הקליפות. ואשריך שאתה יכול. שמח בכך חג שמח

אורמור

New member
אז תפסיק להרגיש..

חרא, א. כי לא קרה כלום ב. כי תתן קצת קרדיט ג. כי תתן זמן כמו שביקשו ד. כי שמעת על-"שלח לחמך על פני המים?" ה. סתם כי יש לי תחושת בטן טובה, ו.כי היום ערב חג ז.-על זין אמא שלי לא מרשה לדבר..
חג שמח אטיודיק... ו..ס-ב-ל-נ-ו-ת.. אור בחיבוק חגיגי

מנסיון אישי

אני יכול להעיד, שהקשרים האמיתיים ביותר שלי הם אלו בהם נתתי מבלי לצפות לשום תמורה. כשרציתי לשתף ולחשוף, עשיתי זאת בלי לצפות לכלום. אם לא קיבלתי חשיפה שכנגד, הרי שקיבלתי הקשבה, לפעמים גם תגובה לענין. לפעמים נוצר דו שיח, נשאלתי שאלות הבהרה והעמקתי. הרווח היה כולו שלי. כי חשיפה והתבוננות אמיתית ללא בריחה רק עזרו לי להבין טוב יותר את עצמי ומקומי בעולם. והיו גם מקרים שנוצר אמון והעיזו להחשף לפני. לא ראיתי בכך תמורה, אלא זכות גדולה שנפלה בחלקי. ממה ששמעתי יכולתי רק ללמוד יותר.

אטיוד5

Active member
לעניין התמורה וציפיות.

באמת ניסוח אומלל. זה לא עניין של חשבונאות. זה עניין של הנחה תמימה של הדדיות. אני מניח (לא מצפה) שמי ששואל אותי שאלות ספציפיות שהוא גם יענה לאותן שאלות אם יישאל. למשל, אם הוא שואל אותי היכן אני גר, אני מניח שהוא מוכן גם לענות לשאלה הזאת אם יישאל. ונכון שהוא לא חייב. כמו שאמרתי - טעות שלי. ואני מתייסר על שאני נופל שוב ושוב באותו פח.

ארזזז36

New member
אני מניח שאם היית מחכה במקום לרוץ

לבכות פה. אז יתכן שהיה לך סיכוי לשמוע גם את סיפורה.. דחיית סיפוקים איש

אטיוד5

Active member
אתה קורא לזה דחיית סיפוקים ....

ואני קורא לזה סחר בשוק או לשחק משחקים. ואני לא מחפש אהבה כמו שקונים אומצה אצל הקצב, או כמו בתחבולות משחקי ילדים. אני ישיר וענייני, עד כמה שניתן. והגישה הזאת שלי לא מניבה פרות. ובכל זאת אני ממשיך איתה, על אף העצות של כל יועצי השיווק שלי. ונופל בפח כל פעם מחדש. אבל אם הגישה הזאת תתפוס פעם, זה יהיה א-מחייה. זאת לא תהיה אחת שנפלה, או נתנה לעצמה ליפול, במלכודת עכברים.

חולמתת

New member
אל תחפש...

אל תצפה , אנחנו בנויים שונה איש , כל אחד מאיתנו מורכב אחרת, בנוי אחרת, כל אחד מאיתנו מגיע עם כל כך הרבה רגשות , חויות, סיפורים,אושר,וכאבים שהוא נושא על גבו.ומה שמתאים לך לא בהכרח מתאים לאחר. זהו כל היופי ,לפגוש אנשים שונים לשמוע דעות שונות,לקבל עצות וכן גם לפרוק את הלב..לספר , לשתף. אל תחפש .. מנסיוני זה מגיע מהמקום הכי פחות צפוי. ובלי שתרגיש ,אתה מוצא את עצמך נסחף ....

אטיוד5

Active member
מנסיוני זה לא "מגיע"

אם לא אחפש. אם אשב לי בבית, אף אחת לא תבוא אלי הביתה לדפוק על הדלת ולהגיד ´שמעתי שיש פה אטיוד אחד נחמד´. אני חייב להיות שם. מעבר לזה, אני חייב לחפש, זה לא יבוא לי ללא מאמץ. ה´מגיע´ זאת פריבילגיה של נשים בלבד. מספיק שהן מפגינות נוכחות וכבר עדת זאבים חסרי מנוחה מתחילה לכרכר סביבן. תיכנסי פעם לצ´ט בניק גברי. את יכולה להיות שם חצי שעה ואף אחת לא תפנה אלייך. לעומת זאת אם תבואי בניק נשי, 5-6 גברברים יקפצו. בכל ההצלחות (החלקיות) שהיו לי עד כה, נאלצתי לחפש, לדחוף, לחזר במרץ, להתעקש.

ותלוי גם באיזה ניק נשי....../images/Emo8.gif

ישנם גם כאלה ניקים, שכל גברברי הצ´ט מתנפלים עליך. לא רק הזאבים שבהם.

ארזזז36

New member
מנסיוני, זה כן מגיע דווקא בזמן שלא

מחפשים, ובינתיים בדרך אתה פוגש המון אנשים מעניינים

עיניים

New member
../images/Emo141.gif היא שאלה - אז עניתי,,,,,,

על זה היתה אימי אומרת לי בילדותי: "ואם היתה אומרת לך לקפוץ מהגג - גם היית קופץ"??? אני בטוחה שחלק ממה שאני עומדת לומר כאן - אינו זר לך, ואפילו מוכר, אך דווקא משום שאתה נוהג, לדבריך, לחזור על אותה טעות שוב ושוב, מצאתי לנכון לחזור שוב על כמה עקרונות בהן אני מאמינה. ולכן - ברשותך,,, אישית - נראה לי שמקור הבעיה הוא בשלב הרבה יותר מוקדם,,,, הרי לא יעלה על הדעת שאדם יבחר להיפתח ולהיחשף בפני אדם זר מיד בפגישה הראשונה (ואפילו היא וירטואלית). ותיקי הרשת, אלה בעלי הנסיון, מכירים היטב את מגבלות הרשת, ואת הסיכונים הטמונים דווקא בעולם הוירטואלי, וכך פיתחו מן חוש שישי העוזר להם להבחין ולאבחן פחות או יותר את בן/ת שיחם. אם נצא מתוך הנחה שאכן איבחנת את בן השיח ה-"ראוי" לשיחה אינטימית ומעמיקה, עדיין אין לדעתי לתת דרור לכל האינפורמציה, אלא אם כן - מטרתך היא למצוא אוזן קשבת לרובץ על ליבך. (ואז, מטבע הדברים, לא תתעוררנה בך ציפיות של חשיפה מהצד השני, כי זה לא בדיוק מה שמעניין אותך כרגע,,,) אם אתה בקטע של לחפש קירבה, אהדה, קשר מכל סוג שהוא, ואפילו אהבה - עליך לנהוג בין שאר הדברים - גם בתבונה. בשיחות הראשונות - נסה לעורר בה עניין וסקרנות שהם מרשם בדוק ליצירת ציפיה אצל הצד השני להמשכיות השיחות, (דווקא הדרך ההפוכה לזו שבה אתה נוהג). אל תשחרר אינפורמציה בקלות כל כך רבה מיד בהתחלה. גם אם אתה נשאל,ובמיוחד אם אתה מרגיש שאתה בראיון עיתונאי (כפי שהתבטאה פה אחת החברות) הייה חמקמק וחלקלק כצלופח - אך בטוב טעם מתובל בהרבה הומור. תתאמן בלחמוק קצת מתשובות ישירות, תוך שאתה מנווט את השאלות כבומרנג אל בת שיחך. מעבר לזה שתמצא עצמך מקבל קצת אינפורמציה עליה (בעל כרחה), תמצא את העניין אפילו משעשע,,,, לאחר שיחה כזו, המהולה בקצת תיבולים ותיחכומים (והרי אלה סממני החיים ההופכים אותם למעניינים יותר), בשיחה הבאה תוכל להתחיל "לשחרר" כמה פרטים על עצמך. ה"חשיפה" האמיתית שלך תגיע לאחר שתרגיש שהקשר הוירטואלי הוא הדדי ולא חד סיטרי, ומטבע הדברים לא תרגיש עוד את התיסכול האופף אותך בכל פעם מחדש,,,,, סבלנות, ידידי. אתה זקוק להתאזר בהמון סבלנות. החיפזון, כך אומרים, הוא מן השטן ! השבוע, נאלצתי לשבת בחדר המתנה בעודי ממתינה לפגישה. מפאת חשיבותה של הפגישה, אך טיבעי הוא שהייתי חסרת מנוחה, ולא היה בי מרגוע. ככל שעבר הזמן, והפגישה בה היה עסוק האדם לו המתנתי התארכה - כך הלכו עצבי והתרופפו. קמתי. התיישבתי. שוב קמתי, התהלכתי בחדר, יצאתי למסדרון לעשן, חזרתי לחדר, ושוב התיישבתי,,,, ואז פנתה אלי מזכירתו של האיש, אשה נחמדה בגיל העמידה, והציעה לי *לטובתי* לקבוע פגישה מחודשת ליום המחרת. "דעי לך", אמרה לי האשה, "עדיף לבשל את האוכל על להבה קטנה, מאשר להשתמש בלהבה הגדולה - ולחרוך אותו",,,,,, בקיצור - שמור על אש קטנה - ותקבל יופי של אוכל,,,, שבת לכולך מלאת אור ואהבה

בלי פתיונות ומלכודות עכברים../images/Emo174.gif

אולי באתי מכוכב אחר, אבל ממש לא מצליחה להתחבר לאמירות שלך. אולי החשיפה כאן לא בשיחה ראשונה, וגם לא יודעת מה היה טיבה המדוייק וממה האכזבה.אבל כן רוצה להתייחס לנושא ברמה העקרונית, ולא לאכזבה הספציפית של אטיוד. אמירות כמו"לא יעלה על הדעת שאדם יבחר להחשף בפני זר בהיכרות ראשונה" למה לא יעלה על הדעת? "ותיקי רשת מכירים ..את המגבלות ואת הסיכונים הטמונים בעולם הוירטואלי" על איזה מגבלות וסיכונים מדובר? אישית-לא מוצאת את אלו ככללי יסוד. אם נוצר קשר וירטואלי ונוצרה שיחה שמעניינת את שני הצדדים (אחרת הייתה הולכת להוריד את הסיר מהאש, או להקפיץ את הילד למסיבה..וכן הלאה). אז מה יכול כבר לקרות מחשיפה אישית? מסויימת, בגבולות של מה שאני מוכנה ויכולה לספר על עצמי בפגישה וירטואלית ראשונית. האחריות כולה שלי-על מה שאני חושפת. אבל שונאת את השיחות של ה"משחקים" יש כל כך הרבה משחקים ומסיכות בחיים. למה להוסיף להם? מה יכול כבר לקרות מלהגיד את האמת, מלהיכנס בניק הקבוע שלך ולא להחליף כל ערב לניק אחר,מה יכול לקרות כבר אם אגיד בת כמה אני למי שמתעניין (ואני לא מדברת על שיחה של מה את עושה,בת כמה ומאיפה..ואם את פנויה הלילה -אז הצד שלי במיטה ריק). אבל כאשר נוצרת שיחה, ויש עניין, מה יכול כבר לקרות??מה הסיכון? באמת ובתמים לא מבינה את ה"חוקים והכללים" האלו. והצד השני- שיספר מה שרוצה, מה שיבחר לספר, מה שימצא לנכון. ואם הצד השני מתחמק מתשובות ישירות,אולי אינו מתאים לי להמשך של תקשורת. יש לי בעיה עם צלופחים,אלא רק אם הם מטוגנים בחמאת שום. אבל אולי בגלל הנכונות שלי לכנות ,ראשונית, גם הצד השני, באחוז גבוה של השיחות נוטה לחשוף את עצמו. מרגיש בטוח יותר מאשר משחקי חתול עכבר שאת מציעה. לא מאמינה בפיתיונות ומלכודות עכברים.

עיניים

New member
שיחה - פשוטו כמשמעו,,,,,

קשה היה לך להתחבר לאמירות שלי, (שאגב ציינתי בפירוש שהן "עקרונות בהם אני מאמינה" ולא הזכרתי חלילה "כללי יסוד" כפי שאמרת ), מהסיבה הפשוטה - שאת בדברייך מתייחסת ל"שיחה", ושיחה - פירושה ששני אנשים (או יותר) משוחחים במקביל. כשמישהו רק שואל, ורק מחכה לתשובות, ורק ממהר לזרוק שאלה נוספת לפני שבן שיחו יקדים אותו, כדי לשאוב עוד מידע על בן/ת-שיחו - זו לדעתי אינה שיחה. זו חקירה שמטרתה לצבור מידע, כי כידוע - מידע זה כוח. האם היה עולה בדעתך לפגוש אדם נחמד, אדיב (אבל זר) בין טורי המדפים בסופרמרקט, להחליף עימו כמה מילות נימוס, ולהתחיל לספר לו על עצמך??? כמה זמן את נשואה? כמה ילדים יש לך? על החסכים בחייך? על חוסר חום בבית? חוסר תשומת לב? לי זה נשמע אבסורדי לחלוטין,,,, ברשת - אין כל הבדל, במיוחד אם את נוהגת לשמור על כינוייך המוכר והידוע לכמה עשרות טובות של אנשים,,,, אישית, בתקופות בה שוטטתי בצ´ט, שיחות שהיו מתחילות בשאלות/חקירות של "מהיכן"? "בת כמה?" "במה עוסקת"? "נשואה"? שיחות כאלה נקטעו אחרי השאלה השניה, לא בגלל שאני חושבת שבשלב מסויים הן לא צריכות להגיע, אלא בגלל העובדה שאינני חושבת שהייתי רוצה למסור על עצמי אף פרט אישי לפני שאני יודעת פחות או יותר איזה טיפוס עומד מולי,,,, ואגב, את תיאור הצלופח (הלא כל כך מוצלח כנראה) הייתי אמורה להחליף במילה אחת פשוטה: שנינות, שלא מבטלת את המושג "כנות". אינני מטיפה למשחקי חתול ועכבר כאשר השיחה היא אמיתית וזורמת לכיוון כזה שממילא תוביל לפתיחות ולחשיפה. אני התייחסתי אך ורק למקרים בהם ברור שהצד השני מפעיל את בן שיחו מצד אחד, אך נותר פסיבי כאשר מדובר בו, ובן-שיחו עדיין מחליט (משום מה) להשאר במחיצתו,,,,,

שיחה בין מדפי הסופרמרקט מעוררת

בי הרהורים אחרים דווקא... אבל כמו תמיד טיבן של מילים, שכל אחד כותב מהרהוריו והשני קורא מהרהורי ליבו. אז ככה: תחקירני שב"כ ,גם מנומסים וכאלו שאינם נוקטים בשיטת הטלטולים הידועה-פשוט משעממים אותי עד מוות. וזה לא בגלל שאיכפת לי לספר להם מי ומה אני,אני רק חושבת שזה נורא משעמם . אבל זה לא מתוך חשש למסור דבר מה על עצמי,אלא השממון של שיחה שלא תוביל לשום מקום. קודם שיהיה מעניין לי/לו/לה...אח"כ -אם יהיה רלוונטי, יוחלפו תעודות זהות. ואת נושא התחקירים אני משאירה לעיתונאים וחוקרי משטרת ישראל. אם אין שיחה אז אין. הולכת הלאה. ושלום על ישראל.

עיניים

New member
../images/Emo141.gif זהו ש,,,,,,

דווקא תחקירני השב"כ הם שעשויים לעורר בי עניין,,,,, מה לעשות שחלק מההנאה שבשיחה (אצלי לפחות) זה התחכום והדרך בה שואלים את השאלות, לא פחות מהדרך שבה משיבים עליהן,,, תחקירני מס הכנסה - הם שלא יצליחו לעבור אצלי את מחסום השורה השלישית,,,,, ובנוגע לקביעה ש"אם אין שיחה - הולכים הלאה" - הרי ממצב דומה של "אין שיחה" שתואר על ידי אטיוד, התחיל פה כל הדיון, אלא שהבעיה שהועלתה היא שהוא אינו "הולך הלאה", לא משיג תוצאות ונותר מתוסכל,,,

עיניים

New member
../images/Emo141.gif זהו ש,,,,,,

דווקא תחקירני השב"כ הם שעשויים לעורר בי עניין,,,,, מה לעשות שחלק מההנאה שבשיחה (אצלי לפחות) זה התחכום והדרך בה שואלים את השאלות, לא פחות מהדרך שבה משיבים עליהן,,, תחקירני מס הכנסה - הם שלא יצליחו לעבור אצלי את מחסום השורה השלישית,,,,, ובנוגע לקביעה ש"אם אין שיחה - הולכים הלאה" - הרי ממצב דומה של "אין שיחה" שתואר על ידי אטיוד, התחיל פה כל הדיון, אלא שהבעיה שהועלתה היא שהוא אינו "הולך הלאה", לא משיג תוצאות ונותר מתוסכל,,,

למעלה