עוד פעם תופעה מגעילה.......

טוב

New member
כנראה שמטאור לא מכיר יוצאים בשאלה?

טוב, אולי חוץ מאת עצמו, ואת הרבה מהחברים שלו.

מתיון

New member
t

אם אני הבנתי אותו נכון הוא טוען שיש יוצאים שיצאו בשאלה בגלל השחיתויות בצבור החרדי ואני לא חושבשזה נכון

חי אדר

New member
התמקדות יתרה בצד אחד

קשה לי לקבל את ההשוואה להיטלר, בכל אופן מצער מאוד שדווקא אלו המבקשים להציג את התורה, נכשלים בנקודה הזו ביתר שאת. לטעמי ההתמקדות היתרה בשמירה של המצוות הדתיות, מביאה עימה במתכווין או שלא במתכווין הסחת הדעת מהמצוות הקשורות לבין אדם לחבירו.

לאילנה, פתרון ביניים

אם קשה לך מידי המעבר החד לעולם החילוני, למה שלא תעברי לאזור חילוני ותשלחי את הילדות למסגרות ממלכתיות דתיות? אני בטוח שזה הרבה יותר יתאים לך ולהן. ואם תחליטי בסוף לצאת בשאלה הרי שזה יהיה שלב ביניים שיכין אותן טוב יותר למעבר זה. אילנה יקירתי, את לא חלק מהם. חפשי לך מקום מתאים בסביבה אחרת.

באיזור שאני גרה יש מלא

ישובים מעורבים, דתיים-לא דתיים, הגנים בעלי זיקה למסורת (מה שזה לא יהיה), כנ"ל בתי הספר. יש לציין שלמעט ישוב אחד נידח, אין כאן אנשים דוסים. יש ישוב של חוזרים/ מתחזקים/ חבדניקים שאין בו טלוויזיה ודואגים מראש שכולם מיישרים קו עם כולם, אבל באופן כללי, הרוב פה דתיים ´סתם´ וזה נע בין חפיפניקים לאדוקים. והחילוניים שקטים וידידותיים לסביבה. כך המעבר לא יהיה דרסטי לילדים שלך. אולי כדאי לך חשוב על משהו בכיוון הזה. >פ.ב.<

ידו בכל

New member
זה לא עוד פעם

זה מושרש אצלהם כבר בבתי הכנסת - ישנם בתי כנסת ניפרדים לכל עדה. ממשיך במנהגים שונים למשל אכילת קטניות בפסח. אצל חרדים אשכנזים הפילוג הוא אדיר והם לא מתחתנים עם בני עדה שונה. אצל הדתיים לאומים המצב יותר טוב. מוזר מבחינה אידיאולוגית, מדוע אחרי החזרה לארץ המובטחת, שום סמכות תורנית לא חשבה על הדבר הברור מכול והוא הצורך בחזרה לנוסח דת אחיד. הרי לפי אמונתם, כולם קיבלו את התורה ביחד בהר סיני וזהו המצב האידיאלי. כל אחד עושה את הבחירות שלו ומי שבוחר לחיות שם שלא יתפלא אחר כך כך שהקוצים דוקרים אותו. רק דבר אחד, עם כל הכבוד, בבקשה לא להשתמש במינוח היטלר. גועל נפש בהחלט מספיק.

סיסטאר

New member
../images/Emo23.gif../images/Emo141.gifלי אמרו שהספרדים גויים

ושאתה ילד בחיידר אתה מאמין.

חבל שנכנסתי לפורום.

כשנכנסתי, הייתי שמח וטוב לב, מאושר ומדושן עונג, חשבתי נכנס שניה לאינטרנט נראה מה חדש, ו... נסחפתי (כמו תמיד) ופתאום להיזכר בחלאות. בצימצום, בהתנשאות הדוחה עד גועל של החרדים, לא שזה חדש לי, אבל קשה לי להיזכר בזה. הם פשוט נוראיים. אני עוצר את עצמי מלהתפרץ ולכתוב כאן מגילת אסתר, מה אתם אשמים, לא עשיתם כלום. יאלה, שיהיה שבת שלום.

yaely2

New member
מנהל
הרבי צודק. ../images/Emo92.gif

שלום לכם לא נוכל לשנות אותם אלא רק את עצמנו. לכן......... אנא שלחו לי מסר מתי מסיבת חנוכה או מתי שתי המסיבות ובא לציון גואל יעלי

תשמעו יש לי המון חברים פרנקים

אז מה בגלל שהם כושים האמת זה לא הכי יפה אני לא רוצה לשקר לאפחד אבל מזה קשור לבצפר בצפר זה לומדים

גל נעים

New member
אילנה אילנה,תרמי טלפון.../images/Emo139.gif

לדעתי אילנה יקרה,את צריכה להבין איפה את חיה, האנשים הללו שאת מדברת עליהם הם א שוורצע חייע, בדיוק כך,לא פחות ולא יותר. וחיות כמו חיות-יודעות לעשות דבר אחד:להתנהג כמו חיות. אבל הם לא יודעים שבראש שרשרת המזון ניצב לו האדם... [ויום יבוא וניכנס באימאימא שלהם]. חיזקי ואימצי-כולנו איתך,דעי לך שליבי נשבר לשמוע דברים כאלה, במיוחד איפה שאני גר (הגטו מספר אחד בארץ) והייתי מציע לך יותר להפתח לחברי הפורום, להפגש איתנו, כך תהייה לך גם קבוצה תומכת וגם להכיר אנשים נפלאים בעלי שיעור קומה, נהדרים אחד אחד!. גל.

למעלה