עוד פעם תופעה מגעילה.......

ilana27

New member
עוד פעם תופעה מגעילה.......

נסעתי היום באוטובוס ופגשתי את הגננת לשעבר של הבית שלי שתינו גרנו פעם בבני-ברק ושתינו עברנו עכשיו לאלעד היא מספרת שכל יום היא שולחת את הילדה שלה(ילדה לומדת בכיתה ה)לבית -הספר לבני-ברק אני התפעלתי מאוד הרי לא חסר באלעד מוסדות חינוך יש לי גם שתי ילדות שלומדות כאן(ואגב נורא מרוצות) היא הסבירה לי שהיא שאלה את הרב שלהם(!!!!!!!!!!!!!) וכבודו אמר שלא כדאי להכניס את הילדה ללמוד כאן(באלעד) כי ......כאן בית- ספר יש הרבה ילדות ספרדיות!!!!!!!!!!!!!!!!!! אני כמעט נחנקתי!!! איזה גזענות!!!!!!!!!! היטלר קטן עלינו! הוא לפחות היה גוי וזה מה שקורה בתוך העם ה"נבחר" שלנו גועל נפש!!!!!!!!!!!

zz17

New member
כן בני זונות הגזענים האלה ו.

זה דבר שקורה אצל החרדים אוהבי התורה ואלה שבעד ואהבת רעך כמוך. כל המצוות שהם עושים שווים לזין כששומעים על מקרה כזה! גזענים מאניקים!

מטאור38

New member
האמת על הבני זונות.

האמת שאני לא מבין מה רוצים מהבני זונות. מהזונות אני מבין מה רוצים ואם ממש רוצים אז תמורת כמה שקלים מקבלים. אבל מה לעזאזל עשו לכם הבני זונות? מה זה חשוב מי אמא שלך חשוב מי אתה. וכמו שנאמר "היזהרו בבני הזונות כי מהם תצא תורה" ועוד משהו שאני לא מבין למה "כל המצוות שהם עושים שווים לזן שלי" למשל אם אני הייתי אומר משפט כזה פירושו היה שהם עושים מצוות משובחות אכותיות ועוד כל מני מלים שנוצרו לפאר ולרוממם. אז למה התכוון המשורר בשירתו ומה יחס המשורר לקולמוסו. ויש עוד כמה דברים שאני לא מבין בכלל, אבל נראה לי שאני מתחיל להשלים עם זה שיש דברים נסתרים לא נבין לא נדע, נעשה גם דברים שנראים בלי סיבה. לא צריך הכל לחקור ולשאול, לפעמים גם מותר לא לדעת הכל. (המלך). >מטאור ירד לדעתו והגיע בקושי רב לסיפוק<

מוכרח לדחוף חיוך

אני יודע שהשרשור הזה נוגע בפן הכי מקומם שיש לקהילה החרדית, אבל מה לעשות? אני לא יכול להתאפק. אשה אחת נסעה עם בנה במונית, בדרך עברו בצומת, שם עמדו כמה זונות בהמתנה. "אמא, מה עושות כאן הנשים האלו?" שאל הילד. "הן מחכות לבעלים שלהן, שיחזירו אותן הבייתה" השיבה האם במבוכה קלה. "הן זונות!" אמר לילד נהג המונית, והאם לא הגיבה. "אמא, יש להן ילדים?" המשיך להקשות הילד. "בטח!!" אמרה האם, "מאיפה אתה חושב באים נהגי המוניות?!"

ובדיחה שובינסטית לקינוח..

אם כבר מדברים על שאלות תמימות לאמא, אני חייב, אבל חייב, לספר בדיחה שובינסטית וממש ממש מגעילה (אל תבואו אלי בטענות לא אני חיברתי אותה) וזה הולך כך : יהושע הקטן מגיע הביתה מבית- הספר. ומספר לאמא, אמא.. היום למדנו בכיתה איך מביאים ילדים לעולם.. האם נחרדת קלות ושואלת נו איך ? ואז יהושע משיב: אבא מוריד את המכנסיים, מפשיל את התחתונים, לוקח את השרונגול ותוקע לאמא בפה... אמא המומה ואומרת, יהושעל´ה שלי מותק, כך אמא לא מביאה ילדים לעולם, כך אמא מביאה רכב חדש... נכון שזה מגעיל?! אבל גם מצחיק..

בדר"כ לא אוהב בדיחות שובינסטיות

או גזעניות או עדתיות.. והגזענות של החרדים אם זה לא היה כ"כ עצוב, זאת היתה בדיחה מאוד מצחיקה.

והשאלה המתבקשת היא:

למה את ממשיכה להתחפר בתוך הצואה הרותחת הזאת? למה? אילנה, את דתיה? את מאמינה באלוהים? אם את מאמינה את צריכה לעזוב את המקום הזה כי אין שם יראת אלוהים ואם את כבר לא דתיה, בטח שתמצאי את התרבות החילונית על כל המשתמע מכך עונה לצרכים שלך הרבה יותר. ואם תשאלי ..... אענה לך: בשנת 2012 תבוא הבת שלך אליך ותלחש לך בבכי: אמא, אני לא רוצה להיות דתיה, אני לא שומרת באמת מצוות, קשה לי אני לא מסתדרת עם החברה הדתית.. היא תבכה בכי גדול. לא תדעי, אילנה, מה לעשות אם עצמך. לא תדעי! היום יש לך הזדמנות ללכת בדרך שלך! ואת לא עושה את זה, אולי בגלל הילדים, אבל יש סיכוי גדול מאוד שהם לא יהיו דתים בכלל אז למה את עושה להם את זה... למה?

מטאור38

New member
../images/Emo31.gifבחברות ובידידות

שמישהו יזכיר בבקשה,נבואה ניתנה ל....צמאים? לגמדים? למי בדיוק לעזאזל? אני אוהב אנשים החלטיים. הכל ברור להם שחור לבן, גדול קטן, טוב רע, חושך אור, ללכת לחזור. אז נכון החברה החרדית לא מושלמת. אז נכון יש גזענים, אז נכון יש כל מני מרעין בישין שמקורם לא בדת הוא אלה בפרשנות מעוותת של אנשים רדודים. בעיוות שנוצר נוכח המציאות המחורבנת שהעם הזה עבר, בעיוות שמקורו אולי במין האנושי המחורבן. חשבת פעם שיכול להיות שיש אנשים חרדים שדוחים אותם כל הדברים הגועליים כגזענות השתמטות חוסר חשיבה אנדבדואלי וכ"ו שמצויים בציבור החרדי. אבל הם לא קמים ועוזבים הם מנסים לשנות את המערכת מבפנים. למה? כי הם מאמינים. מאיפה הביטחון הזה שכל מי שיחשוב יגע למקנה שאין אלוהים וצריך לעזוב מיד. מאיפה הביטחון שהילדה של ...תצא בשאלה וזה רק עניין של זמן. אבל אני מבין מאיפה נובעים הדברים. פשוט אתה לא מאמינים באלוהים שלא היה קיים אף פעם, אתה עזבת דרך נטושה. את האלוהים שאנשים טוענים שנתן תורה בהר סיני אתה פשוט לא מכיר, ובהדרך שהוא רוצה שילכו בה, לא דרכה כף רגלך. ושלא תבין אותי לא נכון אני לא מנסה להחזיר אותך בתשובה, בעצם אני לא מנסה כלום. אבל מה שאני אומר זה: שהיום אני לא מאמין באלוהים אבל אני יודע ורואה מקבל ומבין מי שיגיד לי שהוא מאמין באלוהי ישראל. אבל האeסיומה של"אם אתה בן אדם חושב אוטומטית תראה את עיוות שיש בחברה\בציבור\בדרך החרדית" לא בהכרח מובילה לעזיבת הדרך. כי אולי הדרך טובה היא ורק ההולכים בה פוזלים כמאמר הפסוק "מי שלא יודע לרקוד אומר: אני לא אוהב לרקוד",או משהוא כזה. >מטאור שפך מנוע<

חניבעל.

New member
הבעיה היא

שהחברה החרדית מנסה לצייר את עצמה כחברה מושלמת. אצלנו הכי מחונכים,אצלנו הכי טובים,אמלנו ואצלנו ואצלנו הכי הכי טוב... ופתאום מתגלה לאט לאט,שיש איזו בעיה או שתיים באוטופיה המושלמת אותה הם מציירים. וכשספרדים נחשבים סוג ב´ בחברה המושלמת הזאת - זה פוגע בהרבה בציור אותו הם מנסים לצייר. ומי בדיוק מנסה לשנות שם משהו? הרבנים??? נו באמת. אז נכון - זו לא סיבה לחזור בשאלה,אבל הדברים מחלחלים לאט לאט...

מטאור38

New member
בידידות 2

לא נדבר על זה שכל חברה מנסה להוכיח(לפחות לעצמה) שהיא חייה בצורה הכי נכונה, כי לא זו הנקודה החשובה. לא נדבר על שגם פעם פה בחברה החילוניות הנאורה, הייתה אפליה על רקע עדתי ולאט לאט זה השתנה, וסביר להניח שגם בחברה החרדית הדברים יקרו רק ביותר זמן. לא נדבר גם על מצב החסה בשטחים ולא על מצב עץ הצפצפה בגנה של רותי היפה. נדבר על איך קוראים שינויים בחברה בכלל, והאם קוראים שינוים בחברה החרדית בפרט. א.שינויים קוראים מלמטה, מהעם. ב.כמה שחברה יותר סגורה יקח לה הרבה יותר זמן להשתנות. ג.יש בית מדרש דתי וחרד בי-ם "בית מורשה" תלך לשם ותקשיב לשיעורים. ד.תקרא תעקוב תתבונן ואם לא תראה שינויים לך לאופטיקאי. אני ממש מצטער שאני לא מפרט אולי פעם אחרת ואולי פנים אל פנים. >מטאור כמו נחש שיכור, הולך ישר<

חניבעל.

New member
אתה צודק

אני מסכים עם כל מה שכתבת (טוב נו לפחות כמעט עם הכל). <מתי נפגשים אצל רותי היפה?>

מטאור38

New member
הו רותי היפה.

הי פרי דמיוני, אומנם פרי בשל ועסיסי אבל וירטואלי עם שורשים במציאות. אני בכיף יכול להסביר לך איך להגיע למשכנה של רותי היפה, רק שאתה מסתכן בקריסת מערכות כללית, שכרון חושים וטשטוש שיגרום לקושי בתפקוד. וחוץ מזה אני מאמין שגם לך יש את הרותי שלך, אז במקום להיפגש אצל הרותי שלי למה שלא תחפש את הרותי שלך.

yaely2

New member
מנהל
במקום שבעלי תשובה עומדים ../images/Emo23.gif

שלום לך, כמי שלמדה בחינוך החרדי 10 שנים אוכל לומר לך רק שזו שיטה. כל אחד חושב שהוא חייב להיות הקוזק של ריבונו של עולם, ולתקן את הבריות. כל אחד בטוח שדרכו שלו היא הדרך היחידה שירדה ישירות אליו מהר סיני. פעם סיפרתי כאן על המחנכות בבית יעקוב, איך הם בשם הדת (כולן, כולן) הרשו לעצמן, שאלות מביכות, הוראות אישיות, חקירה על מעשים לאחר שעות הלימוסים. סליחה, צר לי לאכזבך, אף אחד לא מנסה לתקן, להיפך זו השיטה. חבל, חבל. אוהבת את הפורום יעלי

מטאור38

New member
במקום שאין אנשים ישתדל להיות איש.

שיטה אולי, דרך חיים אולי, כמעת כולם כאלה אולי. אבל השאלה האם החברה החרדית שמחויבת לתורת ישראל שואבת את העיוות ממקור מיים חיים. או שהלחץ של התכופה, הגלות, ולא חשוב מה הביא אותה למקום שמתוך פחד או רצון נהייתה מי שהיא היום. ואני שמח לידע אותך שיש אנשים בחברה החרדית שמנסים לשנות ולתקן. ואם חבל משהוא אז וחבל שכל מי שהיה לו קשה עזב.

מתיון

New member
אתה כנראה לא

אתה כנראה לא מכיר יוצאים בשאלה אבל רוב היוצאים משנים את דרכם מיסבות שונות לגמרי ואנחנו לא מסכימים עם מה שקורה בצבורהחרדי כמו שאני לא מסכים עם כל ציבור אחר ששליטו מושחתים בתוספת קטנה שהציבור הזהמנסה לכפות את דעותיהם על אחרים

למעלה