עוד פעם על כריכות

Rivendell

New member
עוד פעם על כריכות

אבל הפעם על הפרונט דווקא
אני קוראת עכשיו את "החלקיקים האלמנטריים" של וולבק (אין מילים, באמת. מבריק ומטלטל. תקבלו ביקורת בסוף). כמות התגובות שהכריכה הקדמית שלו קיבלה פשוט מדהימה. אין אדם שלא היה לו משהו להגיד על הצילום. אני קוראת בכל מקום, וכשמבקשים לדעת מה, אני פשוט מראה את הכריכה, שיקראו לבד. בערך ארבעה אנשים הזדעזעו עד עמקי נשמתם. מישהי אמרה משהו על "גועל נפש" ו"צילום דוחה", ושניים אמרו שלא היו קוראים בחיים ספר עם כריכה כזו. לעומתם לפחות חמישה אמרו שהצילום מדהים, ואחד אפילו סיפר לי שהוא קנה את הספר רק בגלל התמונה, כי הוא לא יכל להוריד ממנה את העיניים. אני עם הסוג השני. אין ספק שזו לא תמונה יפה, אבל יש בה משהו מרשים וחודר, מזעזע אפילו קצת בניגוד הזה של הילד עם המבט המבוגר, של הגוף שכבר גדל לאורך אבל עוד לא התבגר. בעיני זו תמונה מדהימה, לא במובן האסטטי אלא בעוצמה שלה (ומי אמר שאמנות צריכה להיות יפה? חזק זה פחות טוב מיפה?). היא תופסת את העין, וממש קשה לא לבהות בה. ומעבר להכל - התמונה מאוד מתאימה לספר.

Ungareska

New member
דוגרי,

אם סתם הייתי רואה את הצילום הזה בחנות אני לא חושב שהייתי מביט בו יותר ממבט חטוף. לדעתי כריכה רגילה וסתמית לחלוטין. סתם נער שחיף.

Rivendell

New member
תסתכל על זה כשזה מוגדל

בעיני יש משהו מאוד חזק בתמונה הזאת.

Mנטה

New member
נראה לי שזה בגלל שאנשים לא רגילים

לראות בנים ערומים. אם זאת היתה בת לא היתה לאף אחד בעיה עם זה.

neta2

New member
לא קראתי את הספר, ולכן לא יודעת

אם היא מתאימה לספר או לאו. מה שבטוח כשהבטתי כעת בפעם הראשונה בכריכה, (התמונה שצירפת) אז קצת נבהלתי , אז יש בה משהו פרוורטי למרות שזו לא תמונה שמתארת סטייה כלשהי, אבל בכל זאת יש בה משהו קצת "שוקינג". בדיוק כמו שאת היטבת לתאר, גוף כחוש ,נערי /ילדיה עם פרצוץ של גבר . ומצד שני, דווקא העובדה שהתמונה על הכריכה לא משאירה אותך אדיש ומגרה אותך לפתוח את הספר ולהציץ בו - אז זה עשה את שלו. וכשאת אומרת שיש התאמה לספר, אזי זה מתקבל כחלק אינטגרלי מהמסר שלו.

Rivendell

New member
זה בדיוק הרעיון - לזעזע

זו לא תמונה יפה, אמרתי. לא הייתי תולה את זה בבית. אבל יש בה משהו שממש תופס את העין, שקשה להשתחרר ממנו. וכך גם לגבי הספר. לשים תמונה "יפה" על ספר כזה זה קצת כמו לשים תמונה של ארנבונים ורודים על "המחברת הגדולה" של אגוטה קריסטוף. זה אולי יותר נעים לעין, אבל זה מגוחך ולא מתאים.

y u k a

New member
הנרות בערו עד כלות ../images/Emo16.gif

שהוא אחד הספרים היפים והשלמים ביותר שקראתי, מרתיע אנשים בגלל התמונה על הכריכה, וזה כל כך חבל.

Rivendell

New member
ספר מקסים, אבל אני לא זוכרת

שהתמונה עליו מרתיעה במיוחד...

y u k a

New member
התמונה

נתפסת אצל אנשים כאילו מעידה על ספר אפור וארכאי.

SilentWave

New member
מספיק שפתחו פה דיון על התמונה,

והיא עשתה את שלה. בטוח שעכשיו כל מי שקרא את השרשור הזה יעצור פעם הבאה כשהוא רואה את הספר בחנות ויקח אותו לידיים להסתכל.

למעלה