עוד פעם אני עם האומגה . . . . .

עתיד©

New member
כמה שזה מצחיק

דווקא לקורולה היה משקל לא רע בכלל בהגה היה לו תגבור בדיוק כמו שצריך לא יותר מידי לא פחות מידי בדיוק איך שצריך !! הגה חמאה ? בעעעעע מזכיר לי קצת את הפאסאט (אומנם לא חמאה אבל בכל זאת)

ארצי23

New member
עתיד..הכל בסדר איתך??

משקל לא רע?? ההגה בקורולה היה הגה של אוטובוס בעל משקל נוצה שמגיע לדוושת הבלם!! דווקא אם משהו מבחינת התנהגות היה טוב בקורולה זה אחיזתה הדי טובה בעקומות לא חדות מדי. למרות שכל זה לא משתווה להגה של הS60 שהוא ההגה חסר התחושה ביותר שנתקלתי איי פעם.

אילן די

New member
רוני, ואומגה זה לא מכונית אמריקאית?

ודאי שכן, רק שבאמריקה היא נקראת קאדילאק קטארה. המכונית היא פיתוח משותף של חטיבות ג´י אם האמריקאיות והאירופיות ולכן ההגה הוא "הגה חמאה".

שי ©

New member
לא

האומגה תוכננה ע"י אופל ולאחר מכן התקבלה החלטה לשווקה גם בארה"ב בתור קדילאק. למיטב ידיעתי, לא חילחלה השפעה אמריקאית לפרוייקט. ועוד משהו: זה שהגה קל לא אומר שהוא לא מתקשר, כמו שהגה כבד אינו בהכרח מתקשר (ע"ע לאנטיס). שי

© DrorZi

New member
אבל אבל אבל

זה שקדילק קבלה אותה לשורותיה אמור להעיד עליה, לא
דרור זי

sronis

New member
נכון, אבל יש קל ויש חמאה...

גם ליאריס הגה קל, אך מתקשר. כשמדברים על הגה חמאה זה שהוא מרגיש קל וחלק כמו חמאה בכל מצב - כלומר לא מתקשר... בקשר לאומגה - אין לי מושג איך ההגה שם, אולי אני אבקש מטל סיבוב
רוני

לאומגה יש הגה סרווטרוניק

מה שאומר שבמהירות אפסית הוא באמת חמאה. בקשר לסיבוב - אני מציע לך לשכוח מזה אולי על הראלי עם תהיה ממש נחמד. טל

sronis

New member
איכס, ראלי? גועל נפש של אוטו

על הראלי נסעתי מספיק, ואני באמת ממש נחמד, אני לא יודע מה אתה רוצה
רוני

be_roo

New member
בדיוק.

תקשורת של הגה זו אמנם לא הגדרה מוחלטת. הגה יכול או לא יכול להעביר טוב את תחושת בכביש. המשקל הוא עניין של העדפה אישית של התחושה. ל-156 למשל יש הרגה לא רע מבחינת תקשורת, אבל לטעמי הוא קל מידי, בעוד של-306 הגה מעולה אבל בשבילי הוא מעט כבד מידי (לא בא לידי ביטוי בנסיעה מהירה אלא בפיתולים איטיים) ההגה שהכי אהבתי היה של הוולקן, מתקשר כמוזה של הפז´ו, אבל קל הרבה יותר (לא כמו של האלפא).

sronis

New member
אני דווקא העדפתי עדיין את זה של

הפז´ו... בשבילי כבד יותר זה טוב יותר. בפיתולים מאוד איטיים הוא באמת כבד מדי, אבל הכובד רק יכול לעזור, הרי באיבוד אחיזה ההגה נעשה קל יותר, וככל שהוא מתקשר וכבד יותר, כך יותר קל להרגיש מהר יותר מתי ואיך הוא נעשה קל. בפז´ו אני ממש מרגיש כאילו שההגה אפילו רק מרמז לי אם יש החלקה ולו הקטנה ביותר... בוולקן הרגשתי יותר מנותק בגלל ההגה, למרות שהוא יותר מדויק במהלך הראשוני שלו אם אני זוכר היטב. לא שזה לא הגה מעולה, פשוט לדעתי האישית זה של הפז´ו טוב יותר רוני

אילן די

New member
יש באמת הבדל...

הגה רך הוא לא בהכרח רע, ההגה באימפרזה רך אך מתקשר, כמו גם ההגה בסיביק לדעתי (למרות שיש מה לשפר), הגאים אמריקאים לא מעבירים שום תחושה, ע"ע אימפאלה, לומינה, כל הג´י אמים בעצם כמעט.

אילן די

New member
שי, זה תכנון משותף

נכון שהאומגה יצאה קודם, אבל לג´י אם היתה יותר מיד בתכנון של הרכב.

שי ©

New member
מקובל

אבל אם זכרוני אינו מטעני, מבחנים טועני שהאומגה היא די מהנה לנהיגה למרות גודלה ובעיקר בזכות ההנעה האחורית. שי

redroze

New member
התכוונתי הגה חמאה כדבר טוב . . . .

יש תיקשור מלא, מה שאני אומר זה שבקורולה צריך להיאבק יותר בהגה לעומת הציות המדהים והרכות שיש להגה הזה, זה פשוט תענוג לעשות חניה עם האוטו הזה, עד כמה שהוא "טנק" וגדול ההגה עושה את כל ההבדל . . . . .

חיים_K

New member
הגה מתקשר ו... חניה ../images/Emo35.gif

חוששני שאתה והחבר´ה שהגיבו למעלה מדברים על דברים שונים. מאד שונים. אבל העיקר שאתה נהנה מהאוטו.

sronis

New member
הוא מתכוון שאפשר לתקשר עם המערכת

דרך ההגה
רוני

למעלה