עוד פעם אני עם האומגה . . . . .

redroze

New member
עוד פעם אני עם האומגה . . . . .

אז לכל אלו שטענו שרכב ממכרז זה לא טוב, האומגה עברה טסט+בדיקה יסודית באופל ונמצא שהמכונית נמצאת במצב מצויין וה"בעיה" היחידה שהייתה זו מנורה שרופה (מזל שזה היה המנורה הרגילה ולא הקסנון כי אז זה היה עולה הרבה . . . .) . . . . . עכשיו, חבר של אבא שלי שרצה לקנות את הקורולה אבל בסוף לא קנה שמע שאבא שלי קנה אוטו כזה במחיר מציאה והלך גם לבדוק מה זה מכרז ויצא משם עם מאזדה 626 שנת 97 יד שלישית (הוא יד רביעית) ב-41K (בערך המחיר של הקורולה) שזה 20K מתחת למחירון !!!!! עכשיו בוא נבדוק את השיקולים שלו: הוא יכל לקנות קורולה שנת 94 עם 78K ק"מ, במצב נדיר ללא בעיות . . . אבל לא, הוא קנה 626 ("קצת" יותר גדולה מהקורולה) שנת 97 ("קצת" יותר חדשה מהקורולה), בקשר לקילומטרז´ אני לא יודע אבל אני בטוח שאם היא עברה 3 ידיים יש לה קילומטרז´ גבוהה, הוא קנה יד שלישית במקום רכב יד ראשונה והרוויח עוד 20K מתחת למחירון . . . . מה אתם אומרים על זה ????? אם אתם שואלים אותי, אם המכונית לא יד ראשונה אין מה לדבר אבל אם תשאלו אותו למה הוא עשה את הדבר המטורף הזה הוא יענה לכם את אותו משפט שאני אמרתי לכם: זו הדרך היחידה להשיג מכונית טובה יותר וחדשה יותר במחיר של קומפקטית קטנה ישנה ומסריחה!!!! וזו פשוט חוויה לסוע באומגה, כל פעם שאני נכנס אליה עולה לי חיוך שטני מאושר כזה על הפנים, פשוט אוטו מדהים, אני לא יודע איך בכלל אפשר לקרוא להגה בקורולה "הגה כח", צריך לסוע באומגה בשביל להרגיש מה זה הגה כח אמיתי. אם להגה בקורולה קוראים "הגה כח" אז באומגה יש "הגה חמאה", לא צריך להילחם באוטו, עושה כל מה שאתה אומר לו כמו גדול, תמיד למנוע יש עוד כח לתת (והרבה) והוא אף פעם לא "מתעייף", פשוט חוויה . . . . . . אני לא רוצה להתחיל לדבר על הבעיות שיהיו לו למכור מכיוון שיד רביעית עם שנתון כזה זה פשוט מפחיד, ויש פה אנשים שמחפשים מכוניות משנים 94-92 (sugar איפה את. . . .) יד ראשונה או יד שניה עם קילומטרז´ נמוך והוא עם מכונית שנת 97 יד רביעית, גם אם הוא יחזיק אותה כמה שנים טובות זה עדיין יכאב כשהוא ימכור . . . . . redroze, הנה עוד מישהו עם תקציב של קומפקטית קנה מכונית גדולה וטובה יותר ועוד הרוויח 20K מתחת למחירון . . . . . .

הנסיך.

New member
אני חושב שאתה קצת נסחף עם ההתלהבות.

וכמו שאיש חכם אחד אמר פעם... אין דבר כזה מציאות... אתה אולי הרווחת עם האומגה - שזה באמת אחלה אוטו - אבל בוא נאמר... חכה עד שתנסה למכור אותה...(אופל אופל אופל...) והבחור עם 626??? הוא הרוויח משהו? לטווח הקצר כן.. אבל בסך הכל, שו דבר לא בא בחינם, אם הוא שילם עליה 20K מתחת למחירון אז כנראה יש לזה את סיבות... סתם. פשוט להרגיע התלהבות יתר הנסיך. שלפי העגלה שלו חשב שיוכל גם הוא להביא משהו ממכרז... ואז הוא טיפה חפר וראה דברים ששינו את דעתו..

© DrorZi

New member
שוב, זה לא תמיד נכון

בהחלט יש מציאות בשוק המכרזים וכו, א-ב-ל צריך לדעת לדוג אותם
אני מוריד את הכובע למי שיודע לעשות את זה (אבא שלי למשל, מומחה בתחום הסחר, אני פשוט כל פעם המום מהדרך שהוא מצליח לדחוק אנשים לפינה) אבל לי אין את היכולת הזו ולכן א-נ-י לא היתי מנסה וכל מי שהיה שואל אותי היתי מזהיר אותו כמו מאש, אבל להטיל איסור גורף, לא בטוח ...
דרור זי.

redroze

New member
עזוב אותך עכשיו מה-626 . . . .

תעשה לי טובה, תסתכל על כל השרשור (במאמרים) שדברנו אז ותראה שהאומגה מתחרה ב-BMW ובמרצדס (המחיר נמוך בהרבה מהם אבל חוץ מהשם האומגה משתווה בלי בעיות ל-BMW 5 ולמרצדס C ומתקרב קצת ל-S). היום כל מכונית קשה למכור, אז לקורולה הייתה שמורה מאוד ולכן היא נמכרה במחירון ולא מתחת למחירון, כמעט כל המכוניות בשוק היום נמכרות מתחת למחירון וזה המצב ואין מה לעשות, אם אתה מתחיל לדבר עם מישהו קצת מעל המחירון הוא לא מקשיב לך וזה מניסיון של הרבה מוכרים שלא הסכימו לפתוח במחיר מעל מחירון . . . . תשאל בעלים של מרצדס כמה הוא ירד מהמחירון, נראה לך שבעלים של מרצדס או BMW לא יורד מהמחירון??? אם אתה לא תרד מהמחירון יקח לך הרבה זמן למצוא את ה"פראייר" (יותר נכון להגיד מי שמבין מה האוטו שווה ולא שם על מצב השוק או שיש לו יותר מדיי כסף). אז למה שהאומגה תמכר בקלות . . . . . מה כ"כ גרוע באופל???? אז החלפים עולים יותר אבל זו לפחות לא צרפתיה שהפלסטיקים מתפרקים כשההמכונית מזדקנת או יפאנית חסרת רגש. אופל זה אוטו גרמני לכל דבר, גם ברמת הגימור וגם באיכות הנסיעה . . . . אתה לא תמצא מכונית במצב כ"כ טוב, תפתח עכשיו לוח מעריב ותראה 2 אומגות: שנת 98 V6 עם 33K ק"מ . . . . שנת 97 cd עם כמעט 100K ק"מ . . . . . תשווה את זה לאומגה שנת 00 elegance עם 62K ק"מ, נכון הקילומטרז´ קצת מוגזם אבל זה יורד בגלל שאנחנו עושים 10K ק"מ בשנה (קורולה 8 שנים 78K ק"מ) והאוטו במצב מצויין ! ! ! ! אם תהיה נחמד יכול להיות שתוכל להשיג את האומגה שנת 97 במחיר של האומגה שלנו !!!! והכי חשוב שהמכוניות האלה לא נמסרו אלא הם נלקחו מהאנשים לא מרצונם ולכן הן לא מוזנחות כ"כ . . . . .

אילן די

New member
היא בקלאס של במוו סדרה 5

ואם כבר הזכרת מרצדס, אז היא בקלאס של סדרה E ולא C. היא אמנם בקלאס שלהן, אבל עם כל הכבוד, היא אינה מתחרה בהן.... זה כמו שתגיד שיונדאי קופה מתחרה ב- M3 (אולי מוקצן מדי אבל הרעיון ברור).

redroze

New member
מסכים אתך . . . .

אבל אם יצא לך לנהוג באומגה אתה לא תרגיש בכלל הבדל בין BMW או מרצדס לאומגה, האיבזור אפילו יותר טוב וגם ב-BMW הכל שחור (כהה מדי לפי דעתי) לעומת צבע בז´ בהיר (קצת חום למעלה) נעים באומגה. כל המנועים כמעט אותו הדבר, כלומר אין מנוע שחלש מדיי יחסית למשקל של האוטו (זה הכי חשוב!!!) ולאומגה יש מנוע חזק מאוד שהפתיע אותי מאוד לטובה, הוא פותח חזק מאוד (ממש לא מבייש מכונית בסדר גודל הזה) עם הרבה כח וגם תמיד יש לו עוד כח לתת, אתה ממש לא מרגיש כמו מכונית אמריקאית כי נסעתי באמריקאיות, המכונית יציבה מאוד ולא מרגישים בורות בכביש והכי כייף זה לשייט אתה, ירדתי איתה ל-5 דקות לגהה ונסעתי יחסית לאט ואין מילים לתאר את זה, אתה לא מרגיש שאתה נוסע, לא שומעים מאמץ של מנוע (שאני לא אתחיל לדבר על הקורולה), אני הרגשתי כאילו המנוע "צוחק" עליי ("זה כל מה שאתה נותן לי???") . . . . . . redroze, האומגה הזאת יכולה בלי מאמץ לעבור את ה-200 . . . . .

עתיד©

New member
מה אתה משווה בכלל

בין אמריקאית חסרת תחושות (כאילו שלאירופאית שלי יש אמוציות אלי) לבין קלאסיקה מוטורית ויצירת פאר כמו BMW ומרצדס ?

אילן די

New member
נהגתי בקאדילאק קטארה

שזה אותו דבר. דווקא אוטו נחמד, אבל זה לא סדרה 5. אולי האבזור זהה אבל בשבילי זה לא המדד לאוטו טוב. המנועים ממש לא אותו הדבר, והכי חשוב - הנעה אחורית בבמוו.

תתפלא...

יש גם אומגה שמגיעה שחורה מפנים (די מבחיל). ובקשר ל-200 - אתה צודק ב 100% (לא שניסיתי או משהו). טל

© DrorZi

New member
ערבבת קצת קלאסים

מבחינת גודל האומגה מול סדרה 5 ו E. (מול ה C ו 3 יש את הוקטרה) מבחינת איכות היא נופלת מהן אך לא בלי סיבה, אופל מ-ר-א-ש מיצרת מכוניות "משעממות" שכל יתרונן הוא באנמיות (אך לא ספרטניות). אופל במכוון הולך על ה SAFE SIDE ובוחרת בטכנולוגיות עובדות ומוכחות, לא תראה אופל פורצת דרך, לא תראה אופל עם עיצור רדיקאלי/מושך/מוחצן בתמורה אתה מקבל משהו כמו "יפנית" אבל מגרמניה. אולי עם הוקטרה החדשה הם נסו טיפה ללכת צעד קדימה אבל עדין הם לא הולכים מעבר למה שבטוח.
דרור זי.

redroze

New member
נכון, וחבל שזה ככה . . . . .

זה המוטו של אופל בכלליות לא לחדש וללכת על ה- SAFE SIDE, זה בדיוק השיקול שעשו עכשיו עם הווקטרה (פירוט בכתבה במוסף מעריב לאוטומטור) והסיבה שלא יצא דגם חדש לאסטרה . . . . נכון שמרצדס בעיקר מחדשת ו-BMW לא נשארת מאחורה, אבל מאחוריהם יש את האומגה שעומדת עם מפרט כמעט זהה וגם היא מבית גרמני אבל שלא מחדש או מהמר . . . . אופל זה מכונית ברמה של מרצדס ו-BMW אבל כשתסתכל על המחיר, יו, כמעט חצי מחיר ????? האיבזור כמעט אותו הדבר: קסנון, מערכת סאונד, ריפודי עור, המזגן הולך לטובת אופל- באומגה יש מזגן עם צד דיגידלי שמראה לך מאיפה מגיע האוויר ומלא חיישנים ואלף כפתורים לתפעול המזגן, מחשב עם עוד 100 אופציות שגם אם תנסה ותרצה לא תבין את כולם, סאנרוף וכו´ . . . .

שי ©

New member
האמת...

שבמקומכם הייתי קונה את זו שבעיתון- מודל 98 עם 33K, בראש שקט, עם אפשרות לקחת לבדיקה, פחות ק"מ וחוסך הרבה כסף. אבל זה רק אני... שי

redroze

New member
נכון . . . .

הקילומטראז שלה נמוך אבל איפה כל האיבזור ???? (למרות שאיבזור זה לא הכי חשוב אבל זה גם תוספת) סאנרוף, ריפודי עור, elegance, מושבי מתכווננים עם מלא שטויות שאני משחק איתם כמו ילד קטן . . . . .

שי ©

New member
או. קיי.

ראשית, אני הבאתי את האוטו מהעיתון כדוגמא: אני בטוח שאפשר למצוא גם אוטו בעל נתונים דומים שמצוייד בחבילת האבזור. שנית, גם לי יש כוונות עתידיות לצרף אומגה לצי, אך (אם ו) כאשר אעשה זאת, היא תהיה מרמת האבזור הנמוכה, מפני שהיא זולה משמעותית ושכל הגאדג´טים מהם אתה מתלהב כל כך נוטים להתקלקל ועולים הון לתקן. לתפיסתי, מספיקים הגה כוח, 2 חלונות חשמל, נעילה מרכזית, מראות חשמל, ABS וכריות. בקרת אקלים ח"ח אחוריים ומחשב דרך הם צעצועים נחמדים שלא הייתי מוכן לשלם עבורם, ואילו מושבי עור חשמליים, וילונות חשמליים וכו´ הם סתם רעות חולות. ושוב, זה רק אני... שי

redroze

New member
מה מתקלקל ????

סאנרוף??? מערכת??? מושבים ????? נכון שהריפודי עור דורשים יותר צומת לב והשקעה- צריך למרוח אותם בחומר מיוחד או למרוח אותם בקרם ידיים בשביל שיהיו רכים ולא יסדקו !!!! אתה לא יודע איזה כייף זה לשחק עם המושבים המתכווננים או עם הסאנרוף ושלא נדבר על זה שהמגן שמש מאחורה נפתח עם כפתור בקונסולה, מחממים למושב (רעיון נחמד כשאתה מת מקור בחורף, מזגן עם אלף כפתורים ואפילו באופל לא יודעים מה כל כפתור עושה, קסנון (המצאה גאונית) וכו´ . . . . . לך זה עולה יותר אבל כשנתנו מחיר על האומגה לא התחשבנו ולא ידענו שכל זה קיים וזה תוספת טובה לסיבה של לקנות ממכרז !!!! המכונית הזו שווה 145K-150K רק בגלל האיבזור שלה, דגם cd רגיל במצב הזה יעלה בסביבות ה-135K-130K ואנחנו שלמנו 115K !!!!!!!

שי ©

New member
זהו, שכן

הסאנרוף, המושבים והווילון כולם מונעים ע"י מנועים חשמליים. יש לך מושג כמה עולה מנוע של כיסא חשמלי? תברר ותקבל חום: אני מאמין שזה יוצא משהו באזור ה-5000 ש"ח! ונראה אותך חי עם מושב שתקוע במקום ולא יכול לזוז. כנ"ל עם וילון שתקוע על פתוח/סגור או סאנרוף שלא עובד או מערכת שלא עובדת ואי אפשר לשים אחרת במקומה. תהיה בטוח שכל קונה שיבוא ויראה אותם לא עובדים יפחית לך עליהם במחיר ויבין שחסכת על האוטו... ונראה אותך מדבר על מושבים מעור אחרי שתתישב באוטו לאחר שעמד כמה שעות בשמש יולי-אוגוסט. שי

שי ©

New member
ועוד משהו...

בדברי עד כה לא הייתה שום כוונה לגרום לך להתחרט או "לבאס" אותך. בסה"כ הצגתי את השקפתי בנושא, שאומנם אינה עולה בקנה אחד עם זו שלך, אך לא בהכרח "נכונה" יותר. בתחום הרכב, כל אחד עושה את הבחירה שלו בהתאם להעדפותיו, יכולתו הכלכלית וכו´. לכן, אדם אחד יכול להיות מאושר מפיג´ו 106 ראלי ואחר מקאדילק STS. שי

sronis

New member
הגה חמאה? נשמע רע מאוד...

מזכיר לי אמריקקיות וקוריאניות מסוימות... רוני

למעלה