עוד פוסט מהבלוג :

neophile

New member
אצלנו קוראים לזה חשבון פנימי

http://fourthwayschool.org/considerinner5.html
&nbsp
אנחנו שמים לב זה בעיקר כשאנחנו מול אנשים אחרים - ושם גם ההזדמנות שלנו לעשות מאמצים להתגבר על זה ולהתבונן בעצמנו , אבל למעשה אנחנו רוב הזמן נמצאים במצב הזה גם כשאנחנו בגפנו .
&nbsp
זה האופן שבו החברה עיצבה את האישיות שלנו וזה לא משתנה בקלות כלכך ... אלו דפוסים מאוד עמוקים שיש סביבם בולמי זעזועים רבים .
&nbsp
אפשר להגיע למצב שבו אנחנו מודעים לכך שאנחנו בחשבון פנימי , שזה בהכרח בא ממקום גבוה יותר בנו ואז יכולה להיות כניסה לכאן ולעכשיו וזה מה שחשוב לזכור ולהזכר בו ...
&nbsp
אני לא כלכך מאמין בקונספט של "לשחרר טראומות" זה נובע לדעתי מראייה לא נכונה של הפסיכולוגיה האנושית ( למרות שזה קונספט מקובל בפסיכולוגיה של ימנו ..)
&nbsp
הפסיכולוגיה הרגילה עוסקת במצב האדם כפי שהוא , הפסיכולוגיה של התפתחותו האפשרית של האדם עוסקת באיך האדם יכול להיות .
&nbsp
המצבים האלה של "להשתחרר מטראומות" הם למעשה מצבי תודעה גבוהים יותר אבל הם גם זמניים ... אין להם השפעה קבועה על האישיות , אלה אם אנחנו עושים מאמצים כדי להיות ערים יותר , זאת הדרך היחידה להשתחרר מהטראומות וגם אז - לא במובן שהן נמחקות מהזיכרון , אלה במובן שההרגשה ה"מוכרת" ה"רגילה" שלנו שמיוצבת באישיותנו - הופכת לשעון מעורר למצב תודעה גבוה יותר .
&nbsp
ככה הרגיל , הופך לשער לבלתי רגיל .
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

ינוקא1

New member
אני חושב שיש יתרונות לעבודה זוגית

ויש יתרונות לעבודה "יחידנית".

הייתי בתהליכים טיפוליים בעצמי , ואני מודע ליתרונות האדירים של מטפל , אך את רוב התקדמותי עשיתי לבד.

וזה פשוט מהסיבה שתהליך כזה כמו "לעבור על כל חייך" , דורש זמן.
וכשאתה לבד אתה יכול לעשות זאת בכל יום לפחות כמה דקות , בלי צורך לקבוע פגישה.
או ההיפך - אתה יכול לעשות זאת ימים שלמים בלי להיות תלוי באיש.
כנ"ל זה מחזק אותך ללמוד להתבונן בעצמך מהצד , מבלי להיות תלוי במישהו.

(כפי שמדיטציה נעשית לבד , למרות שבטיפול זוגי ניתן להגיע לעומקים לא פחות גדולים).

זה נכון שיכולים להיחשף כל מיני דברים , לכן צריך להתחיל בהדרגה מהדברים הפחות טעונים , ומנסיוני התודעה מארגנת את הדברים כך שהחשיפה היא הדרגתית.

בכל אופן ,
רבה על ההצעה

lightflake

New member
דווקא נולדנו לבד ונמות לבד

וכדאי גם שנלמד לעמוד לבד, ללכת לבד ולהתמודד עם המפלצות של עצמנו לבד
זה לא שאני נגד להיעזר בהתחלה וללמוד מאדם אחר, זה יכול להיות יעיל, אבל זה רק כדי שנוכל לעשות זאת לבדנו, אחרת נשארנו נכים, מוגבלים, כבולים, תלויים.... ההיפך מחופשיים
&nbsp

סינבד

New member
אז זהו, שלא.

נולדנו מתוך קירבה מלאה לאמא שמסיבות כאלו ואחרות (כולן שלא באשמתה!) נטעה בנו את המפלצות האלו. היא לא עשתה את זה לבד לבד, גם אבא עזר, גם הגננת, הילדים בגן, המורים בבית ספר... YOU NAME IT.
&nbsp
כשאנחנו מצליחים להשתחרר מהחיבוק הנורא והחונק של המפלצות אנחנו מגלים איזה כיף זה לא לחיות לבד, לא לפעול לבד אלא תמיד בתמיכה של אדם נוסף אחד לפחות.
&nbsp
מה שכתבת, שאם לא נוכל לעשות דברים לב נישאר נכים מזכיר לי שכשלמדתי אצל יואל הופמן, אמרתי לו שלהיות מואר נשמע קצת כמו להיות מת. הוא אמר שזה בדיוק להיפך, רק שמהמקום שבו עמדתי לא יכולתי לראות את זה

&nbsp
לך אני אומר, שלהיות יכול לפעול בשיתוף פעולה עם אחרים, זה החופש האמיתי. הנכות היא כשאנחנו נאלצים להישאר בודדים ומבודדים.

lightflake

New member
לדעתי

אין לך מושג על מה אתה מדבר
&nbsp
עוד אחד שחושב שהוא מבין משהו מהחיים האלה
&nbsp
אבל זו רק דעתי
אל תיקח את זה קשה

סינבד

New member
נכון

זו רק דעתך

&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
הבלתי מבוססת בעליל

פוסט טוב

מישהי ביטאה את הרגשתי כשכתבה לך שהפירוט שאתה מציע ( אמ אמא של הפירוט).
מייגע ועבודה קשה ונטל ( תוספת שלי) אבל מצד שני חשבתי שאנחנו גם ככה סוגדים לשלילי אז למה לא לסגוד לחיובי
עם כל מה שכרוך בכך?

ינוקא1

New member
על החשיבה החיובית

עניתי לה שכאשר נהנים מעבודה מסוימת , כולל עבודה קשה , היא לא נטל אלא הנאה.

מי שיעשה את האמ אמא של הפירוט , יגלה מהר מאוד שזה משתלם.

neophile

New member
כשאדם עושה חשבון נפש עם עצמו בשחזור

הוא נמצא בקונפליקט בין שתי כוחות בעיקר - המהות שלו , התכונות שהוא נולד איתם ובין האופן שבו החברה עיצבה אותו וההרגלים המזוייפים שהוא סיגל לעצמו בעקבות כך .

לכן אין מקום בשחזור לרחמים עצמיים מהסוג של - החברה אשמה , הם אשמים שזה מה שאתה קורא לו "להיות מלא בכעס" ובמקום זה אתה מציע ל"התמלא בתודה" אבל לדעתי זאת תפיסה מעט דואלית מדי מפני שאם תתמלא בתודה מהמקום המזוייף , זה לא יעזור לך בשיט ...

ינוקא1

New member
למרות שחיברתי את אמירת התודה לעניין

האמת היא שזה לא קשור ל"שחזור" ישירות.
המהות של התרגול היא לראות את עצמך , חלק אחרי חלק.
וזה נעשה דרך בחינה שיטתית של ההיסטוריה האישית , קשריך עם אנשים , ועוד.
בחינה כצופה מהצד - כאילו אתה צופה בסיפור או בסרט , וממילא אינך מאשים אף אחד.

(מה שכן אמירת תודה בהחלט מביאה אותנו למקום מדהים של "לא לקבל דברים כמובנים מאליהם" , וחיברתי ביחד את שני התרגולים לתרגול אחד).

neophile

New member
גם הכעס יכול לבוא ממקום אמיתי

כעס על זה שנכנענו לתכתיבי החברה במקום להיות אמיתיים עם עצמנו ...
&nbsp

ינוקא1

New member
לא הייתי מגדיר את זה ככעס אלא כהבנה.

הכלל הכי גדול שראיתי בחיים , זה שכאשר יש הבנה - אין כעס.

אם אתה , למשל , מבין מאיזה מקום פועל האדם מולך , גם אם הוא קילל אותך - אתה לא באמת תכעס עליו.

כתוב "כעס בחיק כסילים ינוח" - ולדעתי זה מאוד נכון.
ככל שהאדם יותר כסיל וחסר הבנה , הוא כועס יותר.

neophile

New member
תלוי איזה כעס זה

גם לפי הרפואה הסינית וגם לפי היהדות הכעס ( בשונה מעצבנות כללית) שייך לכבד , אבל אותו כעס גם יכול לדרבן אותנו למעשים .
אם זה כעס שלא מוביל לשום דבר מלבד רחמים עצמיים ("אני לא יכול לעשות שום דבר חוץ מלכעוס לגבי זה")
&nbsp

למעלה