עוד על שיעורי בית

פלגיה

New member
עוד על שיעורי בית

הילדה לומדת בחטיבה. בשיעור נ"ך המורה ביקשה להכין כשיעורי בית "כתבה עיתונאית" על המצב בימי שלמה המלך. לא היה נראה לה לכתוב כתבה כזאת, אז היא וחברה ביימו כתבה טלוויזיונית. עם תחפושות, עם מצלמת וידיאו, עם שעות השקעה, ועם הרבה הומור. רק מה? כל קשר לשלמה המלך ולתקופתו מקרי בהחלט. אני ואבא שלה ראינו את הסרטון, צחקנו ונהנינו, אבל הסכמנו בינינו שכמורים - לא היינו מקבלים כזה דבר כעונה על הדרישה. המורה - קיבלה ועוד ציינה לשבח. מה לעשות? להגיד משהו לילדה? להגיד למורה? לעזוב את זה וזהו?

מה ייתן לך אם תגידי משהו לילדה?

זאת השאלה שעולה לי. היא הרי השקיעה, נשמע שעוד יותר ממה שנדרשה, יצא תוצר מושקע, מצחיק, מהנה ובעיני המורה- משובח! אם המורה מקבלת את העבודה ואף משבחת אותה- אין לדעתי כל סיבה להעיר משהו לילדה. בסה"כ- יש כאן דוגמא לפתיחות של מורה במערכת החינוך שלנו ליצירתיות, אי הליכה בתלם וקבלה של דרך הסתכלות שונה על הדברים. בעיני זה חשוב לאין ארוך מדיוק בפרטים ההיסטוריים, מה גם- שזה לא פגע בציון, נשמע שלהיפך...
אני הייתי נהנית מבת יצירתית שכזו (ומשקיענית, כבר אמרנו?...), מפרגנת ומתמוגגת ממנה. שתמשיכו לרוות נחת ממנה!

פלגיה

New member
זה לא שהיה אי דיוק בפרטים היסטוריים

לא היו בכלל פרטים היסטוריים. כתבה טלוויזיונית - בכיף, למה לא. אבל לא לשכוח שזה שיעורים בנ"ך, ולא בתקשורת. אני נהנית מהיצירתיות, רק חושבת שמשהו בעבודה הלימודים הולך לאיבוד, בעיקר בגלל שהמורה לא אמרה כלום.

כשלמדתי תואר ראשון

קיבלתי לכתוב עבודה על פילוסופים (קאנט, דאקרט ועוד יוונים אחרים) עד אז נורא השתדלתי , אבל לא הצלחתי לבטא את עצמי ובהתאם היו ציוני. לעבודה הזו כתבתי משהוא שונה-הצגתי תפיסה פלוסופית , בלי להתייחס בכלל לפילוסופים עצמם ומשנתם. אבל הרעיון מאחורי העבודה היה דומה (מרחוק) לדרישה. קיבלתי מעולה פלוס. ומאז המשכתי בגישה הזו וצייונ השתפרו. כי לא עניתי כמו תוכי אלא הבנתי את החמור מנקודת מבט אחרת והמרצים שלי היו מספיק פתוחים כדי להבין אותי ולהעריך דרך שונה. (מה גם שבטח העבודות שלי-פחות שעממו....) כנראה שהילדה יותר הבינה את החלק של "כתבה עיתונאית" מאשר את החלק של התנך. ואם היא כ"כ השקיעה שם ויצרמה משהוא חדשני והמורה היתה מספיק פתוחה ותומכת כדי לקבל זאת- אני אומרת ברכות לילדה הכישרונית שלך!

פלגיה

New member
אם זה היה "ממבט אחר"

גם בעיני זה היה מעולה פלוס. הבעיה היתה מבחינתי - הדגש על המסגרת במקום על התוכן. וזה לא קורה בפעם הראשונה.

לורליי43

New member
דעתי שזה מעולה

ולפי עניות דעתי זה גם עונה על הדרישה. נכון שזה לא כתוב, אבל זו כתבה עיתונאית לטלויזיה. אולי לא בדיוק על שלמה המלך- אבל בעצם מי באמת יודע מה היה שם? הרוב ממילא פרי דימיון.

פלגיה

New member
יש דימיון ויש דימיון

אפשר לדמיין סתם, ואפשר לדמיין תוך התבססות על מקורות (תנ"כיים או היסטוריים). נראה לי שהכוונה המקורית היה סוג הדימיון השני. לצטט פסוקים, להזכיר מאורעות. משהו. לא היה כלום מזה.

לורליי43

New member
אם ככה, אז להגיד לילדה

מה דעתך, ברמה של "להעיר את תשומת ליבה"- לא יותר מזה. בטח לא להתערב במה שקורה בין המורה והתלמידה. זכותה של המורה להחליט מה מתאים לה ולדרישות שלה. את כאם יכולה להגיד מה דעתך באופן עקרוני ושיכול להיות שבעתיד תהיה מורה שכן תתייחס לעמידה בדרישות בצורה אחרת.

הייתי אומרת לילדה

לא יזיק שתהיה מודעת למה שקרה. הפער בין ההגדרה ובין הביצוע, ועם זאת - ההתיחסות של המורה לעבודה כטובה (ועונה על הדרישות, מבחינתה). יש מצבים בחיים בהם מבקשים ממך דבר אחד, אבל רוצים דבר אחר. טוב להיות מודע לפערים כאלה.

פלגיה

New member
השאלה אם אז לא יוצא

שאני מעבירה ביקורת על המורה (כבר קרה לי לא פעם. קשה איתי)

לורליי43

New member
לא כביקורת על המורה

להפך, זה יפה שהמורה מקבלת משהו יצירתי. אבל, יש מורים שונים וגישות שונות, ויש כללי למידה ודרישות לימודיות.

פלגיה

New member
../images/Emo4.gif

אבל אולי החטיבה זה כבר זמן לעלות מעל ה"סלט" ולסדר משהו בראש?

Kalla

New member
הייתי מצד אחד משבחת אותה על

היצירתיות, אך בהחלט מציינת שיש מקרים שבהם חשוב מאוד "לדבר לעניין" ולענות על מה שנשאלים.

פלגיה

New member
זה באמת מה שעשיתי

ותגובתה: "אבל מה את רוצה, המורה קיבלה את זה"

Kalla

New member
אז תגידי לה שהמורה היא רק בן אדם

ושלזכותה יאמר שהיא רצתה לפרגן על היצירתיות והכשרון, ובאמת גם היה על מה לפרגן, אבל לדעתך מרוב שהיא רצתה להיות נחמדה, קצת הוחמצה כאן המטרה. אסור לשכוח שבעולם יש עוד מורים שבמקומה לא היו מקבלים זאת ברוח כל כך טובה, ולדעתך גם בצדק, ושלרוב בחיים התוכן יותר חשוב מהצורה או לפחות לא פחות חשוב.

Kalla

New member
אסור לשכוח שהעבודה לא נעשית

בסופו של דבר עבור המורה. נכון, גם לדעת לרצות את המורה הספציפית זה תרגיל חשוב בחיים, אבל זה היה ניתן לביצוע עם אותה כמות יצירתיות אבל בנושא השיעור. אני לא מכירה את הבת של פלגיה, אך לפי מה שהיא כותבת - זו לא הפעם הראשונה שבתה עושה עבודה מקסימה ויצירתית - אך לא בעניין שהתבקשה. אני חושבת שזה חשוב לוודא שהילדה מבינה את ההבדל בין המהות, התוכן, והצורה ומדוע לעיתים קרובות הצורה בלבד, תהיה מקסימה ככל שתהיה, לא מספיקה. לא פחות חשוב לדעתי לדעת לתפוס את לב העניין ולדעת להתמקד - זו מיומנות בפני עצמה - מאשר רק לעשות בפן היצירתי והדמיוני (ואת זה אומרת מישהי שמאוד אוהבת לשחק במשחקי דמיון).

הייתי פונה למורה בטענה:

שזו כתבה משודרת והיא חייבת לקבל ולהעריך,אם אינה יודעת להעריך כתבה משודרת שתפנה למנחה המחוזית בתקשורת המונים===אבל לעולם לא לפסול יצירתיות והכנה מאומצת של ילדים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

למעלה