עוד סיפור

NAVVAN1

New member
המשך שלישי , ופעם שלישית כולם

יודעים, זאת הפעם האחרונה. כי אני רק אני ... בשפה שונה? יש כאן שני אנשים, אסור שידברו, יחשבו, ויפעלו האחד בצורה דומה לשני. קצב פעולה, קצב סיפורי, צורת בניית משפטים חייבת להיות שונה. הגילאים שלהם שונים, ההשכלה, המוצא, ליצור שני דיבורים שונים. למה התכוונת ב"ולא יווצר בדל אפשרות של חשיבה שהסיפור..." .. שאין כאן סיפור מעטפת אשר בגללו יצרת את המיבנה הזה, מיבנה של כתיבה כזה חייב ליצור סינרגיה לסיפור מעטפת חזק. אחרת אין סיפור וכרגע איך שהוא כתוב, וגבירה צודקת כרגיל במישפט אחד אמרה אין סיפור. הם אמורים להגיע לשיא שלהם בסיפור - ובכוונה לא כתבתי השיא הסיפורי כל אחד במצב נפשי אחר, בקצב התפתחותי אחר. אחרת הרגע הזה הוא שטוח, המילים מדברות אבל זה לא עובד, אחרת אנשים פה חושבים אירוטי, אחרת אין התנגשות בין שני אנשים. בצורה שכתבת נוצר מה שהגבירה קוראת לו שני דיאלוגים, אשר .... אלה בוכה על כך שהוריה אינם מבינים מה קרה לה. ההורים לא הוצגו כדמויות ראשיות בתחילה הסיפור, את לא יכולה להחליט שהם יהפכו לדמויות ראשיות אשר יוצרות פיתרון/ התרה, יש כללים ברורים בכתיבת סיפור, ואת עוברת כאן על כלל בסיסי. מבקרת ספרותית ידועה כתבה לי שזה סיפור מצוין אבל צריך סוף יותר חזק. שמח לשמוע, (מסמיק מגאווה) אני והמבקרת יצאנו לשוח... היא עשתה חיים קלים ואמרה חזקי סוף, ואני אומר לא יספיק חיזוק סוף יעמיד לך יצור משולש הפוך, והינה צחוק פרוע,מלפחות קוראת אחת בפורום מגיע) אשר לא יעמוד. חזקי את כל המבנה שלא יקרוס בסוף. כאן אני מרשה לעצמי קצת לחרוג מגבולות הפורום
הזהרתי שלוש פעמים, ואני שונא אזהרה לבטלה.
לא ענית לי מה הסיפור האמיתי, מה הריץ אותך להכניס שואה, ומעשה מגונה בכפיפה אחת. מרגיש לי שאת מתחמקת מלענות לעצמך מה הסיפור האמיתי שאת רוצה לספר. וגם בסיפור את מתחמקת כאשר את מקטינה/מחלישה את הסוף , עוד שאלה, מה פירוש "שצריך להיות חתוך בקפידה?, על מה היית מותר? נתתי לך דוגמא קטנה כאשר חתכתי והסברתי את הסיבות לחיתוך בהסבר ראשון קראי את שלושת הפסקאות שאני כתבתי ברצף, את שלושת שלך, הקצב אצל הגבר צריך לגבור באופן ישיר, הקצב אצל הנערה משתנה להתבגרות מאושרת, להבנה של אי אמון, להבנה של חשש, להבנה של פלצות, להבנה של עשיה וכל אחד בנימה קצת שונה. אז זהו, בהצלחה ותיזכרי אותנו לטובה את אנשי אתר מספרי הסיפורים, המבקרים לא מפורסמים אשר במלאכה עוסקים,

הי דיונה,

ברוכה הבאה לפורום וכל הכבוד על היצירתיות. הביקורת - באהבה ובמלוא הכנות. נראה לי שהסיפור הזה קצת עמוס - מנגלה מתקשר בתחילת הסיפור עם עקרות. אין קשר בין מעשיו של פאול ליחס אבהי. יש בעיה של אין ילדים ויש בעייה של גבר מזדקן שמואס באשתו ומתחרמן על ה'לוליטה' השכנה. יש בסיפור הרבה חזרות תיאוריות (שוב ושוב המכנסיים הקצרים, הגופיות, הפה והשפתיים ותיאורי הלהט של פאול) - יש תחושה של מצוקה של הנערה - העברת כאן מצב רוח והתחלה של דרמה עם גרעין קשה, אבל חסר הליטוש האחרון שיצרוף את הסיפור ל"מכה הכואבת בבטן". אולי בגלל זה היו אנשים שכתבו לך שזה כמו סיפור אירוטי. הסיום שהמבקרת ביקשה והחלטת עליו נראה לי כמו בריחה ונסיון לסגור שוב את המעגל עם מנגלה - קצת מאולץ.

נביאה1

New member
אני דווקא רוצה למשב את סיפורך מהצד

הנשי. לטענת הסטטיסטיקה ומנסיוני האישי ונסיון חברותי אין אישה שאינה חווה הטרדה מינית במהלך חייה. והנה את סיפרת לנו את סיפורה של אותה נערה - כל כך כל אחת - את אותה מציאות המתקיימת בעולמנו בזרימה מדהימה ובמשפטים הבנויים היטב , א. אני חשתי כאילו את מספרת את סיפורהן של מאות נשים אחרות ועל כך - כל הכבוד לך! אכן הסיפור צריך עריכה מסויימת אבל גם כלשונו הוא טוב בעיני.

בבא אלי

New member
תגובה לסיפור "הנשיקה"../images/Emo140.gif

ראשית הסיפור טוב ונהנתי לקרוא אותו. לגבי הערות. שימי לב שזה סיפור כתוב וכסיפור מסופר הוא דורש עריכה בהתאם. ולגבי עריכה בכלל [כולל סיפור כתוב]: יש כאן שתי "דמויות המספר": פאול ואלה. במקרה הזה שתי הדמויות אינן מובחנות מבחינת סיגנון הכתיבה, אופי "הדיבור", הרמה השפתית [איזה מילים ואיזה מבנה משפט הן משתמשות], סוג ואורך המשפטים, שלא לומר המקצב של הדיבור [כפי שמופיע על הנייר\מסך]. אחרי הכל פאול הוא כנראה עולה-חדש משם ואלה ילידת הארץ; פאול הוא "מבוגר" ואלה "צעירה". זה אמור להיות ברור לנו מהקריאה בטקסט [שכתרגיל בלבד, הוצאה ממנוהאינפורמציה]. כל "תיקון" בטקסט ושימוש במילים כאלה או אחרות הייתי מציע לך לעשות לאור ההערה הנ"ל. למשל, את כותבת "אני מתבונן באגמי עיניה..." האם הביטוי הזה הוא של פאול או שלך [יונה ד]? מעבר לזה יש צורך בעריכה לשונית. דוגמה, כתוב, "הוריה לא חושדים במאומה. אנחנו שכנים וגם חברים טובים. לשנינו משפחות קטנות ועל כן את מרבית החגים והאירועים אנו חוגגים יחד". מי זה "שנינו"? שתי המשפחות? אני ואלה? דוגמה נוספת, "דורה הייתה אצל ד"ר מנגלה , ימח שמו וזכרו, והוא דאג לכך שלעולם לא תוכל ללדת. היא פיתחה לעצמה מעין שריון שיגן עליה ..." בפרק זה של "פאול", עד עכשיו ובהמשך את משתמשת ב-"היא" עבור אלה. כאן, עבור דורה. מה שהוא חוסר נוחיות קטנה בסיפור הכתוב עשוי להיות מכשלה בסיפור המסופר בעל פה. ועוד, בסיפור בעלפ ה אילו הייתי מביים אותו הייתי מציע לשים פסיק אחרי ה-"היא" [אם תחליטתי להשאירו]: דורה הייתה אצל ד"ר מנגלה , ימח שמו וזכרו, והוא דאג לכך שלעולם לא תוכל ללדת. היא, פיתחה לעצמה מעין שריון שיגן עליה..." או שימוש בוו-החיבור [פיתרון עדיף לדעתי] "דורה הייתה אצל ד"ר מנגלה , ימח שמו וזכרו, והוא דאג לכך שלעולם לא תוכל ללדת, והיא פיתחה לעצמה מעין שריון שיגן עליה..." ודוגמה אחרונה, "אני מפנטז עליה במיטה, במקום דורה." יש כאן בעיית תחביר. האם אני מפנטז אליה במקום שדורה תפנטז אליה? בהצלחה בעבודה בבא אלי

קצת מבולבל

קראתי את הסיפור יותר מפעם אחת, והוא קשה לי. ברור לי שיש לעסוק בעניין - מתוך העלאת המודעות להטרדה מינית. ובכל זאת זה קשה לי...... ומעבר לכך... יש כמה דברים שנראים לי שצריכים בירור, אנסה להיות ענייני ולא לחרוג מהזכות שניתנה לי שחבר למשב אותך ולא לבקר. אני חש, שיש לא מעט פיספוסים לשוניים שיוצרים חוסר אמינות בסיפור. למשל בעניין העוגה: הוא מהרהר ואומר שהוא שקשה לה לעמוד בפיתוי של העוגות. "אני מזמין אותה להתכבד בעוגה טובה או בגלידה. כבר גיליתי שהיא אוהבת מאוד עוגות שוקולד והעוגות של דורה הרי הן שם דבר! קשה לה לעמוד בפיתוי ולרב היא נעתרת לי" אח"כ היא מתייחסת לזה אך ההתייחסות לא עונה לעניין שלו. הנה הציטוט "מנסה לפתות אותי בעוגות המצוינות של דורה ובגלידות היקרות שהם קונים. נכון, אני באמת אוהבת את כל המתוקים האלה אבל, סליחה, לא בכל מחיר!" המילים "לא בכל מחיר" מיותרות כאן - כאילו שיש מחיר אחר שהיא מוכנה לעמוד בו. חושב מהרהר (הסיפור שלך לכן קשה לי לומר זאת) אני באמת אוהבת את כל המתוקים הללו, אודה קשה לי לעמוד בפיתוי....... התייחסות לפיתוי בשני המישורים. גם שלה וגם שלו. לקראת הסוף הוא הרי לא נישק אותה על הלחי - הוא הצמיד אותה לקיר - זו לא נשיקה שאפשר לפרשה כנשיקת דוד טוב, זה בפירוש נשיקה בכפייה - כמעט אונס. כעת למערכת בינה לבין הוריה. אם אמה תפסה אותה בוכה והיא סיפרה ורצתה להדגיש שזה נגד רצונה היא צריכה לספר שהיא הוצמדה לקיר, כשהיא מוצמדת לקיר זה לא יכול להתפרש כנשיקת דוד. אם הוא סתם היה מנשק אותה אז זו נשיקת דוד. אך זה לא מה שקרה כאן. אני חושב (ואת כמובן, לא חייבת לקבל את דעתי) שהייתי מסיים זאת רק בפנטזיה ולא במעשה. בדומה לשירים: דניאלה של יונתן גפן (שר דויד ברוזה בתקליט קלף). הוא מספר על הגעגועים ועל שברון הלב אליה, ואז בסוף הוא כותב: "החלום שלא חלמנו התנפץ לו מן הסתם ומכיוון שלא נפגשנו לא נפרדנו מעולם" או שירו של ירון לונדון בשש או בשבע (שרים השלושרים) בית הוא חוזר מהעבודה בית היא מתארגנת בבית היא שמה בושם - היא מביטה במראה והוא מוריד עניבה לוגם קפה ונראה שהוא מחכה לה וכך הלאה המתח עולה ונראה לנו שתהיי פגישה ואולי אף יותר מכך אך בסוף אנו מופתעים שהיא בקומה אחת והיא בקומה אחרת בקומה מעליו נרדמה האישה נרדמה ולבד... כך אני רואה את זה בניית מתח שאינו נפרם בסוף אלא נשאר אצלנו ללא עשייה זו כמובן דעתי, ולא חייבים לקבלה.

למעלה