עוד נקודה להתייחסות

לשקר את עצמך- או לשקר את בן זוגך?

כמו תמיד ,אני לא מסכימה לעמדתך. למי אדם צריך להיות נאמן קודם לצרכים ולרצונות של עצמו או לבן זוגו? ואם הוא משקר את עצמו, האם זה עדיף מאשר אדם שמשקר את בן זוגו? לא בטוחה כל כך בנחרצות של הקביעה שלך והקווים האדומים שלך. ובכלל אנשים עם קווים אדומים, נקודות אפס וסרגלים-מפחידים אותי כי הם לא בודקים עמוק פנימה עם עצמם אלא ממהרים למגבלות המוסריות-ערכיות- חשיבתיות של קווים ועקרונות. ובפראפרזה על האמירה שלך תשאל את עצמך האם לאורך זמן תחיה עם המצב של בגידה בעצמך??

פלסטיק

New member
לחלק מהשאלות אני לא יכול לענות

אני פשוט לא יודע להגיד כמה זמן אני יכול לחיות במצב דואלי, אבל אני מכיר כאלה שחיים ככה מעל 10 שנים (שזה יותר מזמן הנישואים של חלק נכבד מהזוגות במדינת ישראל) ובינתיים זה גם ממשיך. אין לי קביעות ומסמרות מוחלטים כמו שיש לך, רק העלתי את האפשרויות. אתה מציג מצב חד שבו לדעתך תמיד טוב יותר לשקר את עצמך מאשר את בן/ת הזוג. לי פשוט קשה לקבל את זה. אני לא מאמין בעולם אידיאלי שבו אם תהיה כן עם בת זוגך זה יפתור את כל צרותיך בחיים. אם יהיו לך חוסרים ותספר עליהם בכנות אני לא בטוח שהם יושלמו לך מבת זוגך, אין כזה מאזן של שכר ועונש שבו אתה כן ולכן לא יהיו לך חוסרים. ואז מה נותר לך? לשקר את עצמך או לשקר את בן/ת הזוג. מה עדיף? אין לי מושג.

piter pan

New member
מסכים עימך בכל לב

ומצטרף לדעתך. ביטאת ניפלא גם את עמדתי - תודה

אהבתי את הפשטות של הצגת הדברים

שלוש אפשרויות די ברורות : 1. להשאר ולהתרגל -רבבות זוגות חיים ככה מימי אברהם ושרה. 2. לשנות את הזוגיות עם בן הזוג- צורך בד"כ טפול זוגי, ונכונות משותפת. 3. להשלים את החסר ולהשאר עם בן הזוג-יכול להיות כנראה פתרון ביניים לתקופה מסויימת. וכן גם כך חיים רבבות זוגות מימי אברהם והגר. 4. לבחור להתגרש ובן זוג אחר. מאד מומלץ לעשות תהליך של עבודה עצמית ושינוי קודם כל, אחרת חוזרים כבמטה קסם על אותן הטעויות שוב ושוב. חד וחלק-פלסטיק. אהבתי.

אחותו של שקספיר-יש לך את זה!!!

אהבתי לקרוא כל מילה ועם החיוך הקל שעלה על שפתי אומר שלא רק שאהבתי אלא שאני מסכימה איתך!!!

למעלה