עוד מעט רק עוד קצת

הי

1) כן 2)לפעמים קשה לפעמים כיף ,מאוד מעשיר חוויתית . 3)חלק מתיקון רוחני כללי לעם . 4)הסתגלתי מהר מאוד ,ולא היה לי קשה . 5)יהיה טוב , דוד

mikilk

Active member
בהצלחה!

הכי חשוב שתקחי זאת כחוויה

כי במבט לאחור זו אכן חוויה מעניינת קורים דברים חדשים מכירים אנשים ועוברים שינויים זהו מסע שלעיתים בוחן אותך מול עצמך ויכולותיך תלוי באיזה מקום אתה נמצא ולפי דברייך זהו מקום קרבי אז אני מאחלת לך חוויה מוצלחת וטובה עם זכרונות נהדרים ומעלי חיוך

אז ככה..

התגייסתי ושירתתי כמאבחנת פסיכוטכנית בצבא. היה לי שירות מעניין ועשיר. בסופו של דבר, בפרקטיקות רוחניות ומיסטיות התחלתי להתעסק רק לקראת אמצע השירות שלי, אבל הסביבה ששירתתי בה לא היתה תומכת במיוחד בנושא הזה מלבד שני חברים טובים שלי שאולי לא תמיד הבינו אותי אבל קיבלו אותי כמו שאני. אחת מהסגל שלנו היתה ממש ערפד אנרגטי וזה היה ממש עצוב ונורא. כל פעם שהייתי ליידה הייתי מרגישה איך היא שואבת אותי. היא גם לא היתה בנאדם נחמד במיוחד... באיזשהו שלב שמעתי גם בנות אחרות שאומרות שכשהן עומדות ליידה הן מרגישות ממש חלשות למדתי להגן על עצמי בסופו של דבר, והיא השתחררה כמה חודשים לפניי. הטירונות לא היתה איומה בשבילי. השבוע הראשון היה הלם, אבל התרגלתי מהר מאד והיה די בסדר. תזכרי שבעיקר בטירונות, הכל הצגה אחת גדולה. המפקדים לא באמת כאלו קשוחים במציאות, הם פשוט חייבים להשאיר רושם כזה על הטירונים. חכי לשבירת דיסטאנס... אז בהצלחה!

כמעט גם אני הלכתי להיות מאבחנת מראיינת

אבל בסוף שמו אותי במודיעין... איך היה לך? נהנית בתפקיד?

כן ולא.

אני כרגע לומדת אנתרופולוגיה משתי סיבות. הראשונה והעיקרית היא שאני מאד רוצה ללמוד ולחקור תרבויות ועמים, ואני שואפת לערוך מחקרים אקדמאים מעמיקים בנושאים מסויימים. הסיבה השניה היא שזה נחשב תואר במדעי החברה, ובחברות כח אדם והשמה הרבה פעמים מחפשים אנשים עם תואר ראשון במדעי החברה ונסיון כמאבחנים פסיכוטכנים
אז זה גם פרקטי (בשבילי) וגם מעניין.

TIGER SCORPION

New member
מזל טוב.,איך היה בצבא?

היום הצבא מאוד שונה מלפני 16 שנה. המדינה שונה מאוד.. בטירונות התקופה הכי קשה והתקופה הכי טובה קצת יותר מ5 שבועות בבה"ד משטרה צבאית והכל זכור לטובה אחל'ה חוויות למרות החורף הכי קר שהיה בישראל כשרוב המדינה היתה בשלג-סוף שנת92 ותחילת 93 השירות עצמו בצבא די חרא הגעתי לרמת הגולן כשכל הרמה היתה מכוסה שלג ולא 40 ס"מ ומהבין יבין-ממש כמו בשוויץ-כל חודשי החורף הרמה היתה מכוסה שלג. אנשי קבע +קצינים נראו לי די הזויים במיוחד הפקודות המוזרות שלהם בצבא מלמדים לתחמן "להשלים ציוד" "לעבוד קשה" במיוחד לחיילים חלשי אופי או "מורעלים" את רוב אנשי הקבע והקצינים אייפן אות הכושר גופני הלקוי שלהם והכרס הבטטה שלהם. מכיתה א לימד אותנו מורה לספורט מצוין אתלטיקה והייתי אלוף בריצה עד גיל 18 ביחד עם חבריו לכיתה ואחד מהם נהפך למד"ס בצבא. בגיל 18 אפילו לא יכלתי להתאמן בשל השירות בבסיס סגור וגם לא הרשו לי לצאת מחוץ לבסיס לצערי היה לנו טבח בקבע-שהיה מכין אוכל מצוין וחיל בסדיר שהיה מכין עוגות טעימות שעד היום לא טעמתי באף חנות! והתוצאה השמנה..)_: הרוב משמינים בצבא אין רוחניות בצבא למעשה "אין הגיון בצבא" והמבין יבין ----------------------------------------------------------------------------- כיום הצבא שונה-יש קטריינג יותר טכנולוגיה יותר חיסכוני אין טרמאפים וכמה שפחות פטריוטיות ישראלית ויותר לכיוון המקצועיות וההשיג האישי וחבל שכך.

TIGER SCORPION

New member
קראתי את השרשור והבנתי את החשש שלך

יש גם חוויות טובות בצבא! למשל בטירונות כמה שיותר קשה ככה מכירים אחל'ה חבר'ה 5 שבועות של טירונות קשה ולבסוף זכינו מחלקה מצטיינת ועוד לא הספקנו לעשות דברים... עד היום כולם זוכרים אותי ואני אותם אח התקופות הטובות. לגבי החשש שלך מפשע בצבא זה נכון לגבי אנשי קבע פחדנים וקצינים שיעשו הכל בשביל לכסות על התחת שלהם מרגע שמגלים את החולשה של אותו איש קבע שמשחק אותה אלוהים ויודעים לאן לפנות..הוא ירעד מפחד--זה מה שאני עשיתי. כשמשרתים 7-14 ימים בשבוע בבסיס סגור ..ונמצאים רוב הזמן במסגרת הצבא עוברים הרבה חוויות...הרוב טובות . מה שחשוב לא לתת לאנשים אחרים שיש להם השפעה שלילית להוביל אותך. בהצלחה.

למעלה