קודם כל- מזל טוב!!!
איזו התרגשות!!! את שירותי הצבאי עשיתי בנח"ל. חצי השנה הראשונה הייתה ללא תשלום, (של"ת) ביישוב אליו הגרעין שלי הצטרף, ורק בחורף, הבנות התגייסו רשמית, והתחלנו טירונות. הטירונות של בנות הנח"ל נמשכת 6 שבועות, ארוכה וקצת מיותרת. לא היה לי קל, והיה לי רגע משבר קצר, שעבר, אבל היו גם רגעים טובים שחישלו אותי, ואני יודעת שזה נשמע לעוס, אבל במבט לאחור (ורק כמה חודשים אחרי!), זה באמת הרגיש לי כך. בגדול- אם אהייה כנה, אני חושבת שהטירונות הייתה בזבוז זמן- הטרטורים המיותרים ב4:30 בבוקר ע"י מדריכות פישריות שגדולות ממני בכמה שניות, השמירות המגוחכות על קומה ב' בבניין (הייתי במחנה 80), (למרות שבשמירה אחת באמצע הלילה הכרתי את מי שעתידה להיות אחת מחברותיי הקרובות עד היום!!!), העונשים המטופשים שקיבלנו אם המיטה/ המדים/ הנשק... לא היו משופצרים, כל אלו היו בזבוז זמן ואנרגיות. לאחר הטירונות עברנו למאחז ליד חברון. שם התנהלנו כמו שאר החיילות; על מדים כל הזמן, בתפקידי מחנה רגילים (אותי למשל שיבצו כקמב"צית, (אחרי קורס קצר), והיה נחמד לחוות את זה), חצי שנה אח"כ הבנים והבנות נפגשו שוב ויחד עם עוד גרעין, היינו בהאחזות בערבה. שם הדברים התנהלו יותר ב"איזי", ושם למשל גיליתי את אהבתי למטבח (מה שלא הכרתי עד אז), ושוב, לאחר חצי שנה, חזרנו (רק הבנות) ליישוב היעד המקורי. זה בקצרה, רק כדי לספר על החווייה שלי בצבא. לא שירות רגיל בבסיס, אבל זה היה המסלול של כל נחלאי/ת בזמני. לא ממש מבינה למה את מתכוונת לגבי הצבא מבחינה רוחנית, אבל מה שאני יכולה לספר לך זה שתוך כדי השירות וגם הרבה הרבה אחריו (אך בעקבותיו), למדתי על עצמי דברים שבשום מקום אחר, ובשום הזדמנות אחרת, לא הייתי יכולה ללמוד. הלמידה הזו עזרה לי להיות יותר רגישה, יותר אכפתית, פחות מרוכזת בשלילי ויותר בחיובי. למדתי להתמודד עם מצבים מאוד קשים, גם חברתיים, גם בין אישיים וגם טרגיים. הייתי ילדה מאוד מופנמת וביישנית, והיו תקופות שהיה לי קשה חברתית, גם בגרעין עצמו, אבל במיוחד בתקופת ההאחזות אבל הקשיים האלה נתנו לי את האפשרות לגדול- ללמוד מי אני מנקודת מבט של אחרים עליי ולשנות את מה שלא אהבתי. (תהליך מדהים שלקח זמן כמובן, אבל את פירותיו אני עדיין קוטפת היום)... בעצם שם אולי התחיל התהליך הרוחני שלי(?!) בקיצור, גם אם אסתכן בלהשמע הכי בנאלית שבעולם- השירות בשבילי היה בית ספר לחיים! מאחלת לך טירונות מדהימה שתעורר בך התלהבות והתרגשות, ושירות עשיר בלמידה, והמון המון כיף... תמשיכי לעדכן,