עוד מעט פורים.....

ליגה76

New member
יקירתי,

בגיל 16 אבי נפטר. הוא נפטר אחרי שהיה שנה בחו"ל במלחמה נגד המחלה הנוראית. ז"א שמגיל 15 לא היה לי שולחן שבת נורמלי עד שהתחתנתי. היו לאמא שלי גם המון אורחים, הגיעו חברים של אחי מהישיבה, חברות שלי, חברים של אמא, אבל זה לא היה זה! אין ראש למשפחה. אחרי שהתחתנתי חזר להיות לי שולחן עם ראש משפחה אוהב, עם שולחן שבת שמח שמחה אמיתית כ"כ. עם אהבה כ"כ גדולה של משפחה. ואז שוב חזרתי לשולחן שבת ריק. זה לא הזיז לי עד התקופה האחרונה. לפני כן הייתי מתארגנת לשבת, מתלבשת יפה, מתאפרת יפה, מכינה שבת כמו לפני התאונה, הייתי נהנית משבתות לבד עם הילדים - זמן איכות איתם לבד, זמן לקריאה בשקט.... נהנתי לארח ולהתארח. חשבתי תמיד חיובי. יש מישהו בכיפה שתמיד צחק עלי שאני אופטימית.. אבל לא יודעת, בזמן האחרון הכל צף לו למעלה, מה שלא היה לי קשה כל ה5 שנים האלו קשה לי עכשיו. אולי אני עוד צריכה להתאושש מהאזכרה וכל מה שעברתי סביבה. אולי ההכנות להרצאה שאני צריכה להעביר בעוד שבועיים מחזירים אותי אחורה. אולי הדייטים. אין לי מושג. מקווה שאחזור לעצמי מהר......

reo2

New member
את כל כך צודקת!

וברור שאורחים זה לא הדבר האמיתי אבל אני לא מוכנה בשום פנים ואופן להיות לבד בשבת. אני כמעט ארבע שנים לבד והחלטתי שבשבתות אני לא אהיה לבד. אני לא מסוגלת זה כל כך עצוב לי. למרות שיש לי את הבת הנהדרת שאני הכי אוהבת בעולם. כנראה אם אני נשארת איתה לבד האמת מכה לי בפנים ובשבת אני לא מוכנה לזה!!! בשבילי השבת זה שיא המשפחתיות. שיא הזוגיות ובמיוחד ליל שישי. אחרי המוות של בעלי הייתי בסדר בסך הכל במשך השבוע וכשהגיע ליל שישי הסכר נפתח. לא הפסקתי לבכות. או אחרי הדלקת נרות, או אחרי הארוחה או סתם מתעוררת בלילה ובוכה. ובבוקר שבת כבר זה היה אחרת. אולי אני לא רוצה להתמודד עם זה, אני באמת לא יודעת. אולי יש לי איזה שהוא פחד בתת מודע מן השבתות לבד. בכל אופן כרגע אני נהנית להיות עם הקרובים היקרים לי בשבת. ב"ה שיש לי משפחה כל כך אוהבת ותומכת ושאני מרגישה קרובה אליהם ויודעת שאף פעם לא אהיה לבד. מקווה שלא נשמעתי מבולבלת. פשוט כתבתי בלי לחשוב

ציפי81

New member
אולי זה בגלל שאתן "רק" שתיים?

אנחנו ארבע, יש לי את התחושה שזה עושה הבדל. כי אני אוהבת להיות איתן בבית, למרות שחסרה לי יכולת השיחה עם אדם מבוגר, והם מאוד אוהבות להיות בבית.

ותשחק

New member
ליגה יקרה

כל פעם אני מתוודעת לעוד פיסת חיים מסיפורך, וגם אותי זה צובט. יש תקופות שהקלפים כאילו נטרפים מחדש. אני תמיד מוצאת את עצמי במצב כזה, בחלק מאיזשהוא תהליך, או שאולי כך אני קוראת לזה כסוג של התמודדות.. גם אם אני מבינה שיש איזשהוא גל שמגיע להצמיח משהו אחר, חדש, זה עדיין לא מקל על חוסר האונים או הכאב מחדש, או כל סוג של תחושה והרגשה אחרת.. איני מכירה אותך מספיק כדי לנסות 'לקלף' את הדברים שמסתירים, אבל אני כן יכולה להגיד שמקריאה 'אותך' כאן על הדפים, אין לי ספק שאת מתמודדת ובגבורה, אין לי ספק שכוחות הנפש שלך הם עצומים ועוצמתיים, ואין לי ספק שגם קיימים בך הרבה מן התשובות. גם עלי אומרים שאני אופטימית, אבל זה לא סותר את הכאב וההצפות לפעמים (לפני יום-יומיים כתבתי על סוג של הצפה), ולא צריך להיבהל מזה, פשוט לתת לדברים לעבור, דווקא לנוח קצת או להמתין, ולהתחזק בבטחון מלא בהשם שהוא מעביר אותך את הדרך הזו בהשגחה מלאה. 5 שנים זה אכן הרבה וזה לא פשוט. אני קצת קרובה לזה, כי הייתי פרודה הרבה זמן, ואני חווה תחושות דומות לשלך ומבינה ללבך. החיבוק הוירטואלי כאן, קטן מלהכיל את כל המילים המחבקות שאני רוצה עוד לומר לך ברגעים אלו. אז אחתום ב- ללא מילים נוספות. ואשמח לשמוע את הרצאתך, במידה והיא פתוחה לקהל הרחב. אוהבת, ותשחק.

סעודת פורים

כל שנה אנחנו אוכלים עם חברים קבועים כל שנה הסעודה סביב הגברים: דברי תורה, צחוקים, משתכרים... כל שנה אני מרגישה כל כך לבד למרות שזה חברים טובים כל שנה אני נשבעת שזה שנה אחרונה... וששנה הבאה אשאר בבית לבד עם הילדים אבל מגיע פורים והילדים מחכים לסעודה המסורתית עם כל החברים וכל פעם אני נשברת מחדש. מקווה שהשנה יהיה לי מספיק כח ואומץ להגיד לא תודה.

מאז הגירושין אני עושה סעודת פורים בבורגר ראנצ

אף אחת מהחברות הנשואות לא מזמינה. המשפחה שלי חילונית וממש לא בעניין... אנחנו קמים בבוקר, הולכים לשמוע מגילה, מחלקים משלוחה, מתחפשים והולכים לעשות יום כיף

עוד מעט פורים

איזה כיף שאני גרושה ולא נאלצת ללכת עם האקס למסיבות המעפניות שהיה הולך... הולכת לאן שבא לי בלי שום מחויביות.

גמדים

New member
אצלי לפורים

בדרך כלל אחרי המשלוחי מנות עושה " על האש" עם הילדים ומזמינה חברות זה עבור בכיף ומאד נחמד, השנה זה יוצא יום שישי אז עוד לא סגור איך נעשה זאת אבל מממשיכים את השמחה ,

למעלה