עוד לא מצאת לה חתן?!

JUN JUN

New member
אמה ג'אן דליה!!!!

מה קרה לך?פנה באר חודה ילד צריך שני הורים! אבא ואמא! לא אמא ואמא, לא אבא ואבא, ולא אמא ובנק הזרע. זה שהילדה חכמה ומחוננת לא קשור לזה שאני בטוחה שהיא רוצה וצריכה אבא ומשפחה רגילה סבא סבתא ודודים זה לא מספיק, צריך שני הורים משני מינים. ללכת לבנק הזרע ולהביא ילד לבד, זה בטח אפשרי אבל זה מעשה אנוכי לדעתי, לא חושבים על טובת הילד חושבים על עצמך לא רוצה להתחתן, גם אל תביאי ילד...לא סתם אלוהים עשה את זה פרוייקט של שני אנשים, אחרת היינו יכולים להכנס להריון גם לבד בלי בנק הזרע לא מסכימה איתך זה אולי אפשרי אבל לא אידיאלי, פחות בריא לילד עצמו אם הייתי צריכה לגדול ככה, בלי לדעת (אף פעם) איך קוראים למבחנה שהייתה אבא שלי, כי לאמא שלי לא התחשק להתפשר עם אף גבר הייתי היום די ממורמרת, גם אם היה לי דוקטורט... הפשרות נובעות מכך שגבר ואשה שונים מבחינה מהותית, הם לא היו ולא יהיו אותו דבר, לא חיצונית ולא פנימית אם מקבלים את השוני, כמו שהוא, ולא מנסים להתחכם או להפוך את הגבר לאשה , אפשר לחיות בשקט זה כבר בטח נושא לדיון אחר לגמרי..גלשנו דליה אני שוקלת להוציא אותך ממועצת השדכנים, עם הדעות האלה...תבריחי לי את כל המשודכות

niya

New member
JUN JUN אף אחד לא יכול

להתגלח על הזקן של אף אחד אחר... אף אחת לא יכולה ללמוד מהנסיון שלך כי הוא שלך, ורק שלך. כל אחד מאתנו עושה את הטעויות שלו בחיים. אחד בוחר בקריירה לא נוכנה, אחר בוחר בן זוג לא נכון, ושלישי קונה דירה שהיא הרבה מעל יכולתו הכלכלית או מפסיד את כל הכסף בבורסה והימורים, שלא לדבר על אילו שלוקחים סמים וכו. מי שמתחתן מתוך לחץ ולא מתוך אהבה - זו בעיה שלו. בסוף גם יתגרש (ותאמיני לי, גם אני מכירה לא מעט כאלו...)

פרויז1

New member
בהסתייגות אחת :

להתחתן מתוך אהבה היא בגדר של קבלת החלטה בתהליך לקוי. כן! לא טעיתם ! הנשואין הם עניין כל כך חשוב ורציני, בייחוד בקרב העדה הפרסית, והם למעשה - כך לדעתי - ההחלטה החשובה ביותר בחיים, שלא ניתן להפקיר אותם בידיה הבלתי אחראיות של רגשות האהבה. הנשואין הם עניין בעיקר שקודם להם שיקול דעת עמוק, רציני ובעיקר : בוגר, עם הראייה קדימה ורחוק.

פרויז1

New member
מה שהורג את המון הפרטים בבדידותם הוא :

פנאטיות שמסתתרת מאחורי המושג הלגיטימי בררנות. בררנות באה ליצור זוגות פחות או יותר מתאימים. הבררנות לא עונה לבעיית הפנאטיות. אותם פנאטים, בצעירותם "חיפשו" את עצמם. איפּכּעלייכּ לחפש את עצמך. חפשו ג'וקים תחפשו. אחרי זה מחפשים "מתאים" . אין מתאים. יש פשרות!!! כל חתונה זה פשרות! מי שלא יבין את זה, לא יעשה התאמות ויהיה אומלל ובכיין. מקווה שלא הכעסתי אף אחד/ת הרבה..

JUN JUN

New member
../images/Emo52.gifלא מכירה אותו בכלל אבל תסבירו לי משהו

האמת , אותי לא מעניין מי אמר, אלא מה אמר בנושא בררנות בשידוכים נראה שזו בעייה שהולכת וגדלה כל החברות שלי בערך נשארו רווקות בגילאי 30, או שלבסוף התחתנו בגיל 30 מתוך לחץ ובפשרה ג ד ו ל ה מאוד (וחבל), וגם זה אחרי שהבחור עושה טובה שמציע נישואים אחרי 6 שנים של חברות/מגורים יחד וכו.... אז אני שואלת את עצמי כל הזמן מה קורה פה בשנים האחרונות
מצד אחד נראה שמדענים עובדים כל הזמן על על הארכת תוחלת החיים, והארכת גיל הפריון ..ובו זמנית הציבור מתעכב יותר ויותר בכניסה למחוייבות וילדים
אז אני שואלת אותכם ...למה בעצם לוקח לאנשים היום יותר זמן בדור שלנו? מה השתנה? ממה מפחדים היום שלא פחדו פעם?

niya

New member
אני חושבת שזה לא כל פחד, כמו

העובדה שהזמנים השתנו...ואם אני ראיתי את אמא שלי מטופלת בגיל צעיר בילדים, דבר שלא אפשר לה לממש דברים שחלמה, גרמו לי לשות דבים קצת אחרת...

פרויז1

New member
פשוט מאוד לדעתי :

מאריכים את משך הבחרות לגיל 25, 30, 35, ו- 40, וכעת האישיות מגובשת וקשה להסתגל לחדש רמות הפשרות יורדות תהומה, נעשו יותר כבדים וממשיכים לחפש. ב- 50 זה כבר מאוחר, מאוחר, מאוחר !

niya

New member
מי זה הרב הזה?../images/Emo12.gif../images/Emo153.gif

ומאיפה אתם מכירים אותו??

פרויז1

New member
למה אנחנו צריכים להתעסק אתו?

יש לנו רב משלנו, האג'י מולה שלנו!!!

JUN JUN

New member
עוד משהו קטן בנושא שידוכים

נייה, בכל שלב שיימאס לך לשמוע על השידוכים שלי והטיפים לפרסי המתחיל, ואת רוצה לנדות אותי מפה לפורום שידוכים, תגידי ...אני אסתלק לי בעצמי עד אז, אני מקדישה את כל מרצי לשדכנות וכל מה שמסביב עד שבע"ה תהיה פה חתונה א מ י ת י ת כמו שהבטחתי. הנה עוד כמה מילות חכמה, "שדכן" הוא אחד שמשדך שידוכים ומזווג זיווגים, ומפגיש יחד בחור עם בחורה למטרות היכרות לקראת נישואין. כדי להיות שדכן מוצלח - צריך יצירתיות. איך עובד מוח של שדכן? הא לכם דוגמא. שדכן אחד ניגש לבחור ואמר לו: יש לי שידוך בשבילך. ענה לו הבחור: אינני מעוניין להתחתן עדיין, תודה. אמר לו השדכן: אבל כאן יש משהו מיוחד, זו הבת של ביל גייטס, האדם העשיר בעולם. אמר הבחור: אם כך, אני מסכים! אחר כך ניגש השדכן לביל גייטס, ואמר לו: יש לי שידוך עבור הבת שלך. ענה לו ביל גייטס: לא תודה, הבת שלי עדיין אינה מעוניינת להתחתן. אמר לו השדכן: אבל כאן מדובר בבחור מיוחד, הוא הסגן של מנהל הבנק העולמי. אמר ביל גייטס: ככה? אם כן, אני מסכים. אחר כך המשיך מיודענו למנהל הבנק העולמי ואמר לו: יש לי מישהו שרוצה להיות סגן שלך. אמר המנהל: כבר יש לי סגן ואינני זקוק לעוד אחד, תודה. אמר לו השדכן: אבל מדובר פה במישהו מיוחד, זהו חתנו של ביל גייטס... "ככה?", אמר המנהל - "אם כך, אני מסכים! אחת הדרכים היעילות ביותר להרוס בדיחה היא כשאחרי שמציגים אותה - מסבירים למה היא מצחיקה. אבל תרשו לי לפחות הסבר חלקי. מצחיק לראות מצב בו כל השלשה למעשה לא היו מעוניינים במה שלשדכן היה להציע, והוא עצמו לא נרתע מכך אלא יצר מצב חדש, והביא לידי כך שאכן יהיו מעוניינים. נדגיש: הוא לא שכנע אותם לרצות בדבר שלא באמת רצו, אלא יצר מצב חדש, בו אכן שמחו כולם בתוצאה. *** ולענייננו... כל אחד רוצה מצב שישמח אותו. שהכל יסתדר, שהפרנסה תהיה מצויה בשפע, שכולם יהיו בריאים, שכל בני המשפחה תמיד יתייחסו במלוא האהבה והכבוד זה לזה בלי שום מתח ומריבות... שהמשיח יגיע... ומה לעשות, ולפעמים המצב האידיאלי הנ"ל מבושש להגיע? אז איך אפשר להתמודד עם מצב עקשן כזה שאינו מתקן את עצמו, אלא מביא את כל קשיי ונפתולי החיים - עליות וגם ירידות, הצלחות וגם כישלונות, אהבה - וגם שנאה... מה עושים? ובכן, אפשר ללמוד כמה פרקי חכמה מהשדכן שבבדיחה. אין לחכות שהכל יסתדר. לא להמתין עד שהכל יהיה רק טוב - טוב - טוב, ורק אז לשמוח. אלא, מומלץ להיות יצירתי. לנקוט יוזמה. להפוך את הקערה על פיה וללמוד איך יוצרים מצבים שבהם אפשר לשמוח, גם לפני שכל העולם מתקן את עצמו. לחובבי שפה גבוהה - להיות 'אקטיבי' ולא 'פסיבי'. תמיד יש מה לעשות. אפשר לשיר ניגון משמח. להגיד "שלום" בצורה חביבה למישהו שיעריך את זה. לעצום את העיניים ולתאר במחשבה אינטנסיבית איך הלב רוקד. לכתוב מאמר על הנושא: "איך לשמוח" (זה עובד, לפעמים אפילו אני עושה את זה). הכלל הוא: להיות 'פעיל' ולא 'סביל'. וזה כלל גדול בחיים, גם ב'יצירת' שמחה, וגם בעוד שטחים רבים ומגוונים. נסו, ותראו כמה טוב זה עושה על הנשמה! ואגב, נא לעמוד בקשר; יש לי שידוך מושלם בשבילכם, גם אם לא ידעתם שאתם צריכים... שלכם, JUN JUN שידוכים והפקות

niya

New member
JUN JUN יקירתי../images/Emo140.gif../images/Emo24.gif

את רחוקה מלהמאס עלי (
כל עוד את לא מנסה לשדך אותי...)
אהבתי את הבדיחה, ובייחוד את מה שאריה
אם כי אני חייבת לומר, שאצל הפרסים הדאגנות מ"מה יהיה/יקרה/יגידו אחרים" היא חלק קיומי, בלעדיו לא יהיה לפרסי (המתקדם) קיום מוצדק...

פרויז1

New member
לג'ון ג'ון שידוכים והפקות !

מה עים החיייצי השיייני? איפה דליה חנום ? המורה הרוחנית שלך בתחום השידוכים? תגידו! חסמו את אירנתרנה???

JUN JUN

New member
היו לה כמה עיכובים טכניים

אבל היא שבה אלינו במלוא מרצה

למעלה