עוד לא מצאת לה חתן?!

JUN JUN

New member
עוד לא מצאת לה חתן?!

עוד לא מצאת חתן לקרובת משפחה שלך ולמכרה שלך? - הרב אבינר פונה לנשואים ולשדכנים. י"א תמוז ה´תשס"ו - הרב שלמה אבינר פרסים ופרסיות יקרים יקרות, אני מעתיקה הנה כמה מילות חכמה (טוב הרבה מאוד מילות חכמה) של הרב אבינר בנושא שידוכים והכרויות. חשבו מאוד לקרוא, במיוחד לצוות שדכני הפורום (פרויז, דליה ואנוכי) ובפרט לזוגות הרבים המשתדכים בימים אלו מאחורי הקלעים ע"י המועצה (הפרטים שמורים במערכת) עם כל הצחוק, יש פה באמת כמה דברים נכונים, ואני מסכימה עם כל מילה (של הרב אבינר) חוץ מהחלק של התשלום, אין צורך ב
לשדכנים, רק תצליחו ותעשו לנו פה חתונה א מ י ת י ת שלא יגידו שאני עושה רק חתונות וירטואליות
, שלאדון חג' מולה
תהיה סוף סוף חופה בפורום ולפרויז יהיה משהו מעניין להגיד סוף סוף חוץ מלשלוח לנו לינק אחרי לינק של תחנות רדיו
, ובכלל שיהיה שמח, לא טוב היות האדם לבדו. טוב, פיתחו את ההודעה הבאה... כל חתן וכל כלה, בארי כלה! ג'ון ג'וני שידוכים בע"מ

JUN JUN

New member
שידוכים - הרב אבינר ../images/Emo91.gif

עוד לא מצאת חתן לקרובת משפחה שלך ולמכרה שלך? ועוד לא מצאת כלה לקרוב שלך ולמכר שלך? כי כמובן אנו מדברים גם על בחורים וגם על בחורות, לפעמים על זה ולפעמים על זו , אם כי אנו מודים שלבחורות קשה יותר. למה אינך מכתת רגליך ומשקיע מאמצים? אל תגיד לי שאינך עוסק בשידוכים. ובחסד אתה עוסק? ובאהבת הבריות אתה עוסק? או רק בתפילה ובתורה ובארץ ישראל ובכלל ישראל? הבחורה הזאת לא נכללת בכלל ישראל? אינך יודע איזה כאב עמוק יש לה שהזמנים עוברים, שהיא בת 20, 25, 30, ומעלה ונשארת בודדה? אנך יודע איזה סבל יש בבדידות? היא יושבת ומצפה לרחמי שמים, אבל מה עם רחמי בני אדם? הרי היא אוהבת נישואים, אוהבת בית, אוהבת ילדים – ואין לה. היא מחפשת חתן – ואין, היא מתפללת וצמה בבכי ובתחנונים – ואין. אתם נשואים, אשריכם, אז דאגו לאחרים. אל תגיד: יש לי המון רעיונות, כי עתה אנו דנים בפתרון שאתה תעזור. כי בינתיים היא בודדה, בינתיים בן זוג וילדים אין לה, והבדידות נוראה, ולעתים היא מעבירה אדם על דעתו ועל דעת קונו. גם אל תגיד: היא אשמה כי היא לא יוזמת, כי היא בררנית, כי... כי....יכול להיות. אבל עכשיו הנושא שלנו אינו היא אלא – אתה. מה אתה עושה? אם יש לך אהבת ישראל, אז דאג לה. וכמובן אל תציע לה משהו שלא שייך כלל, שהיא תצא מזה שבורה ומתוסכלת עוד יותר. הצע בחור מתאים, ואל תעשה לזולת מה שלא היית רוצה שיעשו לך. אבל דע לך שגם אם הצעת בחור מתאים, לא סיימת בזה את מלאכתך – רק התחלת. עכשיו מתחיל הצד הקשה, שהוא המעקב והליווי המתמיד, כי קשה זיווגו של אדם כקריעת ים סוף, כדוגמת סיכת ביטחון המובילה גומיה שצריך לדחוף כל הזמן. צריך לעזור לבחור ולבחורה לא להיות בררנים באופן מופרז, להתרגל זה לזה ולדעת כיצד להתנהג זה עם זה. הם אנשים טובים, אך אינם יודעים את הכל, ובין השאר לא תמיד מבינים מה הם נישואים. לכן, לאור ניסיונכם בנישואים מאושרים, אנא מסרו לבחור כמה דברי חכמה ואמרו לו: בחור יקר, אתה מחפש את בחורת חלומותיך, אך דע לך שאינה קיימת. זאת שאנו מציעים לך, היא פחות יפה, פחות צעירה ופחות ממה שחלמת. אבל היא בחורה טובה, אפילו טובה מאד. אם תתעקש על בחורת חלומותיך ילבינו שערותיך. הבן, אתה מחפש מלאכית. אך מלאכית אינה קיימת. גם לו היתה קיימת, לא היתה מתחתנת אתך, כיון שאתה עצמך אינך מלאך. אז זכור שהיותר טוב הוא האויב של הטוב. זכור את דברי החסיד בחובות הלבבות: מן הזהירות שלא תרבה להיזהר. אנא צאו לדרך, ותתארגנו תוך כדי תנועה, וכשתגיעו לגשר, תעברו אותו ביחד. בבחירת בן זוג, הכרחי לדעת את חכמת ההבחנה בין מה שחשוב למה שאינו חשוב. מה חשוב? לב טוב, מידות טובות, ישרות – חשוב. תורה ויראת שמים – חשוב. להיות סבלן וחבר טוב – חשוב. שתמצא חן בעיניך – חשוב. ומה לא חשוב? מלכת יופי – לא חשוב, רק שתמצא חן בעיניך. מראה חיצוני – לא חשוב, אל תסתכל בקנקן. אפשר להתרגל. היא קצת צולעת – שטויות, גם אם יש לה קביים – שטויות. גיל – לא חשוב, אם צעירה או מבוגרת ממך – לא חשוב. ואל תגיד שגיורת או בעלת תשובה שוות פחות, בנוכחות יהושע בן נון או בועז! וזכור מה קרה לאותו פלוני אלמוני שלא רצה להתחתן עם רות באומרו: "פן אשחית נחלתי", כי היא לא מיוחסת מספיק (ספר 'אם הבנים שמחה' רסג-רסה). בסוף ממנה יצא דוד, וממנו אפילו שמו לא נודע. עדה – לא חשוב. כולם יהודים – אנא בלי שנאת חינם. צבע עור – לא חשוב, מה שחשוב הוא צבע הנשמה. אבל להתחתן עם דתי – זה חשוב, ולא עם חילוני, גם אם הוא מלא מידות טובות. שהרי התורה צוותה עלינו להידבק בד', וכיוון שזה לא ניתן, יש להידבק בתלמידי חכמים. אך גם זה לא תמיד ניתן, אז לפחות יש להידבק באנשים טובים שהם יראי שמים (רמב"ם דעות ו א). וזה גם חיוני לחינוך הילדים, שזקוקים לשני הורים הבוערים באהבת ד'. אבל זרמים רוחניים קצת שונים – זה לא חשוב, כגון ישיבה מקו זה או מקו אחר, ישיבה או אקדמיה וכד'. לפעמים יש תחושה שהיחס לדתי שהוא לא בדיוק מאותו סוג, הוא כאילו מדובר בדת אחרת. בכלל את לא מתחתנת עם כל הישיבה או עם כל האוניברסיטה אלא רק עם אדם אחד, לכן יש להיחלץ מן הסטריאוטיפים ולהביט על האדם עצמו. כמו כן, צניעות של בנות חשובה מאוד מאוד, אך לא להגזים. כיסוי ראש זו מצוה ומכנסיים זו עבירה, אבל זו לא כל התורה, לכן נדבר זה עם זה ואולי נגיע לעמק השווה. גם טלוויזיה היא מלכודת מוות ונחש ארסי, אבל נדבר ואולי נמצא פתרון. בכלל, טוב לדבר יחד, זה מועיל גם לחיי הנישואים עצמם. וכמובן רווק או גרוש או אלמן – לא חשוב. גרושה זו לא מחלה ולא עברה, כמובן, צריך לברר את רקע הגירושים אך לא לפסול על הסף. אני מתנצל, שדכן מתנדב יקר, שאני מַלאה אותך בכל העמל הזה של הסברי גישור משני הצדדים אך בלעדיהם, זה כמו זורע ואינו מטפל בתבואה, שהכל נעלם כלא היה, ואפילו עד התופעה המכאיבה כל-כך של ביטול אירוסים. וכל ההסברים הנ"ל יהיו טובים לנישואים עצמם. לכן עליך לעודד ולתמוך, להסביר שלא מיד יש ניצוצות. להסביר לבחור מה זו בחורה, שבחור ובחורה זה לא אותו דבר. לעמוד על כך שאם קבע פגישה עליו להגיע; שהוא צריך לקנות לה מיץ; שישתדל לנסוע למקום מגוריה; שלא ישאיר אותה לבד בלילה. הקיצור, שיהיה רגיש, שיהיה ג'נטלמן. כל זה טוב גם לנישואים, כבר אמרתי. וגם אם הוא מסיים קשר, שיעשה בצורה מכובדת, ולא בהעדר תגובה בתקווה שתבין או בSMS. אגב, שגם אותך יידע אם כן הולך או לא הולך. הרי אתה טורח ועמל, אז שיגיד לך תודה. אתה לא מבקש כסף. אבל תודה מגיעה לך. פעם פרסמתי מכתב: "אנא שלם לשדכנים! בחור יקר, בחורה יקרה, אנא שלמו לשדכנים בהתנדבות, בין שביקשו בין שלא ביקשו, הרי הם מוציאים כסף רב על טלפונים, ומקדישים זמן רב וטורחים ועמלים עבורך. לכן אנא שלם 200-300 שקל, עבור הוצאות שוטפות, זה לא הרבה. ואם תזכו להתחתן, שלמו יחד אלף דולר. זה לא הרבה ובזכות זאת ד' יעזרכם". הכוונה לשדכנים מתנדבים שפועלים עבור כל פונה. בוודאי שאם אתה חבר או מהמשפחה, תסרב לקבל אגורה. אבל הם חייבים להודות לך ולתת לך הרגשה טובה, עבור כל מה שעשית. וגם פה – זה טוב לכל החיים. סליחה שאני דורש ממך דברים קשים. נכון שלפעמים הבחור והבחורה תובענים וביקורתיים. אין דבר. עבוד את ד' בשמחה. מה שחמור הוא שלפעמים קשה להם להחליט, הם מפחדים ממחויבות, מפחדים מקשר מחייב, מפחדים מחתונה. אז צריך לתת תמיכה נפשית גדולה, ולדעת שעל פי רוב זה חורג מכשרונותיך ויש להפנות לעזרה מקצועית, כי לפעמים פחד מחתונה נובע ממערכת זוגית לקויה שנחשפו לה אצל הורים או אחים . לפעמים יש בעיה כללית של חוסר בטחון עצמי, הססנות, וקושי להחליט, אצל בנות שנפגעו מגברים. זה בשביל פסיכולוגית. אחרון אחרון חביב, למד את הבחור להביע רגשית, כמובן לא להגזים לגלוש לסחף של רגשות כאילו זו טרגדיה של שקספיר עד שיאמר לה בשפתיים רועדות: לחייך כפריחת הסחלב. אך אל תסתגר ברגשותיך יתר על המידה, זה עושה את הכל קשה. אמור לה שהיה נחמד יחד, שהיה טוב יחד, שהיא מוצאת חן בעיניך, שהיה נעים שהיה לך כיף.

faridi

New member
בררנות- זו הבעיה של כלנו!

והכי מפליא, שאחרי גיל 30 ממשיכים עם ההתפנקויות. בחורה בת 37 ממשיכה לשאול:"הוא אקדמאי?" וכי עם הדיפלומה שלו תביאו ילדים? אפילו אצל הפרסים/ות היקרים/ות זה מצוי מאד. וההורים משתגעים מזה והלחץ דם עולה. צעירים יקרים, להזדרז. שתהיה לנו המשכיות. נכון, לא לעשות זאת רק בשביל לסמן V, אך אם מוצאים את האדם הטוב אשר יעשה אותי מאושר, קדימה, לחטוף!

niya

New member
faridi

דווקא אחרי גיל 30 הבררנות עולה... כי אז מבינים פתאום, שזה לכל החיים ורוצים, ובצדק, מישהו שיהיה איתו טוב באמת...

JUN JUN

New member
העניין הוא

שאחרי שמתחתנים, ובטוחים שבדקנו את הקנקן מכל צדדיו, הקנקן לפעמים משנה צורה. אז מישהי יכולה לברר, לחכות, לבדוק עוד וכו...וגם אחרי הנישואים פתאום הבנאדם משנה צורה, אולי הופך יותר או פחות דתי משציפתה....אולי יותר שמן , יותר רזה... אולי פחות יפה, אולי יותר ...אולי מתעשר, אולי מאבד הכל...אולי פתאום לא כל כך טוב, אולי משתבח עם השנים. נדמה לנו שאנחנו יכולים לבחור "בדיוק" מה שמתאים לנו, זו אשליה...כי אחרי הנישואים כולם מתעצבים ומתפתחים לכל מיני כיוונים לפעמים טובים לפעמים מעניינים ולפעמים פשוט הופכים להיות שיגרתיים ומאובנים ובלתי ניתנים לשינוי אף פעם אי אפשר לדעת גם אם תכננת את החתונה שלך מגיל 10 לפרטיה (כמו רוב הבנות) תמיד תקבלי משהו אחר, תמיד אז לא צריך להשתגע מבררנות. בנושא הזה ובעוד נושאים אחרים בחיים, נדמה לנו שאנחנו נוסעים באוטובוס לנסיעה ארוכה מאוד...ואנחנו יושבים לבד על כסא הנהג,מחזיקים את ההגה, בוחרים את היעד ומהירות הנסיעה במקום לשבת בכסא האחורי, להנות מהנוף ולבחור יעד בטוח עם הנוסע שליד,ולתת לנהג להוביל אותנו בבטחה. (זה בעניין של אמונה, ציטוט מספר -למי שמאמין, מאמינה...) לא סתם אומרים קשה זיווגו של אדם כקריעת ים סוף טוב, נראה לי שהדיון הזה מתחיל להשמע יותר מתאים לפורום "שידוכים - חרדים" של תפוז... לא?

niya

New member
קצת נסחפת...

בכל זאת צריל שתהיה התאמה בסיסית, אהבה, חיבה, תקשורת... יש עוד כמה דברים שאני רוצה לחלוק אותם עם בן זוג ולא בהכרח אחלוק עם מי שנוסע לצדי באוטובוס (לרוב הם די מסריחים מזיעה
)

JUN JUN

New member
מי אמר שלא

בטח שצריך אהבה חיבה ותקשורת (הרבה יותר מבסיסית) איפה אמרתי שלא?, האוטובוס זה סתם דימוי מצוטט (מלשון ציטוט) לא צריך לקחת אותו כמשמעו
איפה נסחפתי ? באיזה שלב?

ניה וגון גון

שלום לכולם לצערי הרב המחשב לא פעל כמה ימים תגובה שלי ניה את צודקת במה שכתבת בתגובה לגון גון לדעתי לא צריך לקבל כל זוג מזדמן כדי להיות נשואים זה לא העיקר בחיים בחים מניסיוני הטוב צריך בן זוג או בת זוג שנותן כבוד הדדית .הבנה .התחשבות.ואימון ושיתוף פעולה כאשר יש ילדים באותו דרך לקנות חינוך שהחינוך לילדים שמקנים היו בלי ויקוחים בעניני כלכלת הבית אותו מחשבה בעניני דת אותו דת לדוגמה [דתי חילוניאו מסורתי] כי יש פתגם עתיק בפרסית [צחוש בוד מהרבני הר דו שר בוד אגר נה דרד שר בוד] תרגום [טוב היה כאשר יש חיבה משני צדדים כי אם צד אחד יש כאב ראש]

niya

New member
../images/Emo47.gifאחחחח דליה, כמה שאת צודקת

לא יכולתי לנסח את זה טוב יותר!

JUN JUN

New member
דליה חנומנום ורונייה

אני מצטטת את דליה מילה במילה (עם השגיאות
) לדעתי לא צריך לקבל כל זוג מזדמן כדי להיות נשואים זה לא העיקר בחיים - נכון בחים מניסיוני הטוב צריך בן זוג או בת זוג שנותן כבוד הדדית .הבנה .התחשבות.ואימון ושיתוף פעולה - נכון כאשר יש ילדים באותו דרך לקנות חינוך-נכון שהחינוך לילדים שמקנים היו בלי ויקוחים -נכון בעניני כלכלת הבית אותו מחשבה-נכון הכל נכון
איפה אמרתי שזה לא נכון? רק אמרתי, שלא צריך להיות בררנים מפה ועד גיל 45 גם לא צריך להדבק לפרטים הקטנים, מראה חיצוני , אופי, יופי, הכל חשוב..אבל במידה...כי כשמגיעים לגיל מסויים ומתחילים לדאוג להריון, מתפשרים פתאום על הרבה יותר גרוע מתוך לחץ. יש לי חברה, סידרתי לה בחור (מקסים)...אמרה נמוך מדי (והיא בגובה מטר ושייבה גם ככה) סידרו לה אחד אחר , אמרה ...הוא לא כמו הקודם סידרו לה שלישי..אמרה אין לו כסף הרביעי...גר רחוק מדי וכך הלאה, אף פעם לא מצאה סיבה נורמלית אבל דחתה אחד אחד על שטויות..וכולם רצו אותה מאוד ובסוף בסוף, היא מתארסת בקרוב לאידיוט מושלם... גר רחוק, מדבר שטויות, אין לו אגורה ומתקמצן מתנהג אליה בזלזול , הם רבים כל יום ובכל זאת ..היא מחכה בקוצר רוח להתחתן איתו ולמה? כי הגיע הגיל והיא נלחצת ומלחיצים אותה מסביב המשפחה וכל החברות כבר התחתנו וילדו וכו וכו וחברה אחרת שלי, התחתנה עם בחור מבוגר גרוש עם 4 ילדים, והיא רווקה... ולמה...מאותה סיבה..פשרות של גיל ולחץ לילדים בטח שאני נגד..אבל מי הקשיבה לי? לא זו ולא זו! את כל הפשרות שלא הסכימו לעשות בגיל צעיר, עשו בגיל מבוגר יותר ובחרו באוסף של חסרונות ארוזות יפה יפה בבחור אחד ממש לא מתאים.

פרויז1

New member
מרגליות מפיק לשונך ג'ון ג'ון החכמה ../images/Emo47.gif

פשרות - כן/לר : סוד ההצלחה בבחירת בן/בת הזוג ובכלל בחיים. הקמצנים משלמים פי 10. נשואין הם פשרה. פשרה על פרטיות - צריך לחיות יום(מילא
) ולילה(
) עם מישהו אחר. בהתחלה שלו חדש. צריך לשרת מישהו חדש (אפשר לחשוב שזה לא הדדי). והתכונות והיחס,, ועוד 100 דברים. מי שלא מתפשר עם עובדות החיים - יישאר בסופו של דבר גלמוד !!! נשואין יש בצידו פשרות קיומיות.

rba25

New member
פרוויז חאן

אתה צודק צריך להתפשר במיוחד כאשר מתבגרים ומרגישים שהזמן עובר, אבל..... וזה אבל גדול שיש דברים שנקרא להם גרעין עקרונות או תכונות שאי אפשר להתפשר עליהם שהם בבחינת קו אדום.

פרויז1

New member
מי שיודע להגדיר את אותם

הקוים האדומים - והם סבירים לפי דעתו של האדם המצוי (או האדם הסביר) - בסדר. אבל אם זה גחמות - לא. ככל הגיל עולה על גיל, הגחמנות עולה . הייתי לוקח 10 אנשים שנבחרו אקראית ושואל אותם : מהם 5-10 הקוים האדומים שלהם? מבטיח לך, שלפני שהיית מסיים לקרוא את כולם, הייתה נופלת עליך תרדמת עומק...

JUN JUN

New member
כמה מילות חכמה

הקוים האדומים חשוב מאוד שיהיו קווים אדומים, זה לא משנה כמה, שיהיו 10 קויים כאלה, זה רצוי ובריא אבל הבעייה שכשמתבגרים אותם קווים הופכים ורודים ...וחלקם גם נעלמים או הופכים לנקודות ורודות קטנות שאפשר להתעלם מהן. ופתאום אנחנו מוצאים את עצמנו מקפצים בין הנקודות ומדלגים. פשוט מומלץ לחפש (עד כמה שאפשר) כל עוד צעירים...כמובן שלא תמיד מוצאים, אבל תמיד לחפש ולצאת ולא להתייאש לפני שמתבגרים (מדי) והאפשרויות מתמעטות, ואני לא מגדירה פה גיל בשביל אף אחד, כל אחד מוצא את הגיל שבו הוא מרגיש שכבר באמת הגיע הזמן...במגבלות הטבע,הביולוגיה וחשבון הבנק. מצד שני, היום הרבה הרבה יותר קשה להתבסס, לקנות דירה זה בגדר חלום, ולשמור על מקום עבודה יותר משנה-שנתיים פנטזיה (להייטקים שבניינו) ומובן בהחלט שאנשים רוצים להתבסס לפני שבאים הגמדים הקטנים ומשתלטים לנו על החיים (מנסיון, יש לי שתיים כאלה בבית)

rba25

New member
חלק מדבריך

נכונים אבל כמו שכתבתי בתגובה לפרויז חאן יש קוים שלא ניתן לחצות אותם בשום גיל והם אף פעם לא יהפכו להיות ורודים, למשל קו אדום מבחינתי (ואני מאמין שזה אצל הרבה אנשים בגלל זה אני גם רושם אותו) שאני לא אהיה אם אישה שלא מעוניינת בילדים, זה קו אדום שלא משנה גיל זמן או טבע לא ישנו את זה.

JUN JUN

New member
אני מסכימה...../images/Emo45.gif

אבל במקרהאני מכירה מישהי מקרוב שיש להם שתי בנות, ובעלה מתחנן לילד שלישי...והיא לא רוצה יותר ילדים. אבל דווקא כשהם התחתנו הוא היה זה שאמר שהוא אף פעם לא מתכוון להביא ילדים והתהפך מהקצה לקצה אז גם העניין הזה לפעמים משתנה, אבל כמובן שאני בהחלט מסכימה איתך לגמרי שרצוי לדחות על הסף מישהי שלא רוצה ילדים מלכתחילה (אם אתה כן רוצה) זהו קו אדום ובוהק! איך חגגת את היום הולדת?

גון גון מתאי תביני

בטכנולוגיה של היום אפשר ללדת גם בלי בן זוג יש נשים חד הורית או גברים נהפחים להורא בלי בעיות מסביב אני לא פוסלת את הדרך הזאת וגם לא אומרת שבכל מחיר להתחתן צריך פשרה תלוי מה המחיר של פשרה? אני מכירה ערכת דינית שהיתה נשואה ובעלה בשום אופן לא רצה ילדים לכן התגרשה ממנו ועשתה הפראה מלאכותית כעת מגדלת את הבת היפיפיה בת 7 מחוננת לומדת באוניברסיטה פעמים בשבוע הילדה ישלה חיים נהדרים חכמה לא חסר לה כולום לפעמים אני עושה לה ביביסיטר ישלה אהבה של דודים ואמא נהדרת וסבים מאוד נעימה זה דוגמה טובה שאפשר גם לא להיות לבד אני מתכונת לגבי אמאות

למעלה