עוד לא ממש חמותי....

gilir84

New member
עוד לא ממש חמותי....

שלום, אני לאחרונה נתקלתי בבעיה ממש ממד מטרידה בעיני, אני וחברי ביחד כמעט שנתיים ואנחנו עוברים לגור ביחד עוד מעט, ואני ממש הסתדרתי עם אמא שלו, היא אישה באמת מקסימה, אבל מאד שעלה נושא ההמגורים היא התחילה להיות פחות נחמדה אלי, והיא ממש עוקצת אותי לאחרונה, כי אני חושבת כמו רבות וטובות ממני, שהגבר גם צריך לעשות דברים בבית כמו נקיון ובישולים, ואם בת הזוג בעבודה הוא צריך לא לשבת רגל על רגל ולחכות שתכין לו אוכל אלא הוא יכולה להכין לה בעצמו. אבל אני ופמניזם רחוקים מאד זה מזה. והיא אישה שמכורה לכל עבודות הבית נקיונות בישולים שגעונות של בעלה לגבי בישלים שונים, גחהוצים וכו'. ואני לא, אז היא קלטה אותי, ולדעתי היא טועה באיך שהיא קלטה אותי, ומאז היא עוקצת אותי, שהאישה צריכה להיות פחות פמניסטית והאישה צריכה לפנק את בעלה, והאישה צריכה לעשות ככה וככה וככה, והגבר צריך לנוח!!!! אני רוצה לראות איך הוא נח רגל על רגל ואני אעבוד כמו סוס??? בחיים לא!, הכל צריך להיות הוגן, ולמי שיש יותר זמן הוא יעשה יותר. לעזאזל, היא לא מבינה שאני סטודנטית במשרה מלאה ועובדת!! אני לא עקרת בית! ואני לא הולכת לעולם להיות עקרת בית היא אגב עובדת משרה מלאה. אז באמת, אני יודעת שאני עוברת לגור עם החבר שלי ולא איתה, אבל ראבק, די לעקוץ אותי ולהעיר הערות, היא רק גורמת לכך שאני לא ממש רוצה לבוא אליהם ולהיות במחיצתה. כ"כ איכזבה אותי! צר לי להתחיל ככה את החיים המשותפים עם החבר.....

אוסה

New member
תשמעי , לה יש את הדעות שלה ולך את שלך

לה יש השקפה שלה ולך את שלך . אתם לא חייבות להיות זהות בזה ואת לא עם הבן שלה בכדי לרצות אותה. אם זה לא מתאים לה שהוא שותף במטלות הבית שלא יתאים לה העיקר שלכם זה יתאים. גם אצלנו בבית הכל שיוויוני!

פרצלה

New member
את צריכה להבין שחמותך באה מדור מיושן

מעט פרמיטיבי שרואה באישה לא יותר מאשר עוזרת הבית של הבעל. שיהיה לה רק טוב ואת לא צריכה להתאים את עצמך לדעות שלה. כל עוד החבר שלך לא חושב כמוה ולא מתכוון להשפיט אותך למטבח ולנקיונות.

פרצלה

New member
את צריכה להבין שחמותך באה מדור מיושן

מעט פרמיטיבי שרואה באישה לא יותר מאשר עוזרת הבית של הבעל. שיהיה לה רק טוב ואת לא צריכה להתאים את עצמך לדעות שלה. כל עוד החבר שלך לא חושב כמוה ולא מתכוון להשפיט אותך למטבח ולנקיונות.

נומלה

New member
לא מבינה את כל המילים הגדולות

"כל כך איכזבה אותי" למה? היא חושבת מה שהיא חושבת ואת חושבת מה שאת חושבת. ואם היא אומרת שאשה צריכה לעשות כל מיני דברים והגבר לנוח מקסימום הייתי מעירה שמזל שאת חיה עם הבן שלה ולא איתה כי אתם מסכימים על חלוקת התפקידים בבית, ולא איתה. זהו. אל תכנסי איתה לדיונים האלה. ואל תתרגשי זכרי את הפולניה שסיפרה לשכנתה: אוי הבן שלי כל כך מסכן צריך לעשות הכל בשביל אשתו. לבשל, לנקות לעשות לה קפה בבוקר. ולאומתו הבת שלי כל כך הצליחה בעלה עושה הכל בשבילה מבשל מנקה נכין לה קפה בבוקר.

תיני25

New member
היי מותק! גם אצלינו היה פעם ככה

אמא שלו לא הייתה יכולה לסבול את זה שהוא אוהב לבשל ויש לנו הסכם, הוא מבשל ואני מנקה כי אלו העבודות שהשני שונא. בהתחלה היה לה קשה להבין את זה אבל אני חושבת שעכשיו היא דווקא רואה בזה דבר חיובי כי אצלה בבית בעלה לא עושה כמעט כלום, מקסימום לטאטא מתחת לשולחן אחרי האוכל אם צריך אז שתתרגל כי זה המצב אצלכם, אצלינו היא השלימה עם זה

ARUA

New member
גם חמתי לא אוהבת אבל מה יש

אני יחייה בבית שלי איך שלי נראה. לדוגמא מוצ"ש האחרון ההורים שלו + אחות של אבא שלו ובעלה והאחים שלו באו לקפה וגם בשביל להראות לאחות של האבא רת הבית החדש שלנ. ובקיצור בעלי ואני יחד במיטבח הוא מכין קפה ומגיש ואני מוציאה כיבוד ומסדרת והוא שוב מגיש אחרי זה אני מסדרת מעט את המטבח ובא לשבת עם כולם. ונראה לי שאמא שלו הלכה למות כשראתה איך הבן שלה מכין מגיש וממש מארח ואני במטבח לא מטבטלת חס וחלילה. גם ביום שישי קודם לכן ניקינו יחד חלונות והיא לא נראה לי אהבה את זה אבל זה הבית שלי והחיים שלי ודעתה לא נחשבת. תאמיני לי גם אני הייתי כמוך אבל די הבנתי שהיא ענתיקה (והוא הבחור היא צעירה יחסית עוד לא 50) ושהיא לא תשנה אז זה בעיה שלה לא שלי לי יש עזרה זה הכי חשוב לא?

מוסיק1

New member
דעתי

דעתי שמעי את צריכה להבין שזה שהיא הייתה אחלה איתך עד עכשיו זה לא חייב להיות לתמיד ככה זה אצל חמות (לא כולן אבל לרוב ) את לא צריכה להתרגש את לא צריכה לשתף לדעתי את חבר שלך ברגשות שלך כלפייה ( שאת מרגישה שהיא משתנה ונהיית יותר מגעילה ) לדעתי אני הייתי מציעה לך לנהוג כמו שאני נהגתי פשוט לא לענות לה לא לשאול אותה לא להגיד ליבר מה אמא שלך ולמה ומה ומי ומו פשוט להמשיך רגיל לא לענות לה לעשות מה שטוב לכם לעבור יחד או להתחתן מה באה לכם אבל אל תערבי את החבר בכלום בשלב זה ואל תעני לא על כלום תמשיכי לחייך כידי שלא תהיה לה סיבה להביא את החבר שלך נגדך תזכרי תהיי תמיד יותר חכמה ממנה זה משתלם ברוב הפעמים לא להכנס איתה לויכוחים ולא להיות קרובה אליה מידי (מי ניסיוני המר ) לא להיות יותר מידי חברה שלה לא לשתף אותה בכל פיפס קטן ומתרחש בנייכם להיות ילדה טובה וקרובה אבל עם גבול בהצלחה לך עם החבר

גילי,לא הבנתי. את מתחתנת עם האמא?

היא לא צריכה להבין כלום. אתם תנהלו את ביתכם (גם לפני הנישואים כפי שמתאים לכם). תשתפי או לא תשתפי אותה זה ממש לא חשוב. זה לא עניינה ,נקודה. לא מוצא חן בעיניה שבנה מתפקד בבית שתבוא היא ותעשה. ואני לא חושבת כמו פרצלה שדור מיושן או לא. זה עניין של גישה לחיי נישואים ותפקיד של כל אחד מבני הזוג במערכת.. גם חמותי שהיא בסביבות 80 וגם אני בגיל 50 וגם בתי הנשואה טרי מתפקדות בבית לא יותר מהבעל. (כמובן שכל אחד עושה את חלקו בהתאם למה שקובעים ועפ"י הלחץ בעבודה/ לימודים). אני מנקה, מסדרת ,מבשלת ועוד וכנ"ל בעלי. אותו דבר אצל חמותי ובתי. כולנו (הנשים והגברים) למדנו ועבדנו.(גם כיום כמובן). ובני היום שהשתחרר לוקח חלק במשימות הבית ואיני מעלה על דעתי שבבוא היום ישב רגל על רגל ואשתו תשרת אותו.

נונה17

New member
את צודקת שזה לא בהכרח עניין של גיל

חמי וחמותי שניהם מעל גיל 60 ומאז ומעולם עבדו שניהם והתחלקו בעבודות הבית. כנ"ל ההורים שלי. מצד שני יש לי חברות בגילי שהן עקרות בית ואמהות במשרה מלאה. זה עניין של מנטליות ולא של גיל.

אצל חמותי לא צריך להתחלק

הבית גי'פה וזהו. לא מנקים. למה ? זה בזבוז זמן. למה אני מנקה ? אני יכולה ללכת לקפה עם חברות או לים במקום. לא צריך לנקות הבית מתנקה בעצמו.

נונה17

New member
אצלנו יש חלוקת תפקידים

אני מלכלכת ובעלי מנקה (ולכן מבחינתי הבית מתנקה מעצמו
). מצד שני - אני אחראית על הקניות אז מבחינתו המקרר מתמלא מעצמו. אבל ברצינות - לכל אחד יש את הגבולות שלו. אני הייתי פעם בלגניסטית איומה והשתפרתי מאוד מאז שהתחתנתי (כי ממש לא נעים לי שהוא אוסף אחריי ומנקה אחריי), אבל אני עדיין לא מבינה את אלו שמנקות 3 פעמים ביום ואפשר לאכול מהרצפה. צריך לדעת איפה לאזן כך שיהיה נעים לחיות בבית, אבל לא להשתעבד לניקיון כי בכל זאת יש עוד דברים בחיים.

אני בדיוק ההפך מחמותי

אני הנקיינית בבית. הוא אחראי על כביסה וסדינים (למעט קיפול).

נונה17

New member
אבל אם אצלה הבית ג'יפה

זה אומר שאף אחד לא מנקה שם, גם לא בעלה.

snowhite1064

New member
את ממש מתארת את חמותי. רק שחמותי

מאמינה שלבית עם כלבים לא מגיעים "מלאכי השרת שיברכו את הבית" ולכן היא מסרבת להכניס חיות אליה הביתה. אבל חמותי גם הייתה מתרגזת שהיינו באים אליה ואני הייתי מניקה את הקטנה והאמצעי (שנתיים יותר גדול מהקטנה) היה מבקש שינגבו לו בשירותים, היא הייתה צועקת לי : שלגיה הילד צריך שינגבו לו. אז הייתי אומרת לבעלי שיגש. והיא הייתה צועקת "גבר לא צריך לעשות עבודות של אישה. זה מביא מזל רע. את צריכה לדאוג לילדים, לבית, לכביסה והבעל רק צריך לדאוג לפרנסה. הצרה היא שאני לא יכולה גם להניק וגם לנגב לילד את התחת, כך שלא יקרה שום דבר אם בעלי יעשה את זה. חוץ מזה שגם אני עובדת משרה מלאה וגם הוא, אז משתלדים לעזור (מבחינתו של בעלי אין הרבה עזרה בתחום עבודות הבית כי הוא חוזר כל לילה בשעות מאוחרות), אבל היא בהחלט לא צריכה להתערב.

שלום לך ... לאן נעלמת לנו?

את חמותך המכשפה אני לא יכולה לשכוח !!! ואני רואה שיש דברים שלא משתנים... היא נישארה מכשפה !!! ותגידי לה שאם לנגב לילד זו עבודה של נשים (
) אז שהיא תלך לנגב לו ... מה יש ? ואם בתורה נגענו אז נידמה לי שכתוב איפה שהוא שאם הבעל לא תגיע יותר מדי לבית הזוג ועדיף שתזמין אליה כדי לא להעביר ביקורת...(לא מדוייק אבל יש משהו כזה - אני זוכרת מההדרכת כלות שעשיתי)

למעלה