עוד כתבה של יורי:

milindapanna

New member
נראה לי שזה לא הפורום המתאים, אבל בכל מקרה

2007 הייתה שנה פחות טובה לאמריקה מאשר 2006, ועצם השאלה המרחפת אם 2008 תהיה שנת מיתון או לא מעידה על המשבר הכלכלי של אמריקה. יש הבדל בין אמריקה לבין העולם. בכל מקרה, דיברת על גולדמן-סאקס, אז הנה מה שהם אומרים, לא אני. זו לא סתם האטה, והצרות של אמריקה רציניות ביותר, בעיניים שלהם, לא שלי.

chaimsasson

New member
לא אמרתי שאין משבר

ולא אמרתי שאין בעיות רציניות. אמרתי שיש להבדיל אלף אלפי הבדלות בין האטה ומשבר כלכלי בכלכלה האמריקאית לבין מיתון משבר חירף. הגולש הנכבד דיבר על מיתון שפירושו משבר כלכלי חריף שעלול לגרום למשבר כלכלי עולמי כפי שהראה בסוף שנות ה-90. http://www.worldview.biz/?CategoryID=176&ArticleID=199

milindapanna

New member
על מה הויכוח?

גם הכתבה שצירפת מדברת על משבר. בכל אופן, זו כתבה מלפני חודש וחצי כמעט, ומאז גם גולדמן סאקס טוענים לסיכוי סביר מאוד למיתון, כמו שהכתבה שצירפתי לעיל מראה בברור, והם לא לבד, כולל מריל לינץ' שטוענים שהמיתון כבר כאן, ועוד רבים ומכובדים. רצוי לזכור שמיתון נקבע ממילא רק לאחר מעשה, כלומר רק אחרי הרבעונים הקרובים יוכלו הגורמים הרלבנטים לדבר על מיתון או לא, ויחד עם זאת ההערכות כבר מכוונות לשם, ואף טוענות שהמצב בפועל זהה למיתון. מדוע? משום שברור לכל הכלכלנים שהמשבר הנוכחי איננו פשוט כלל וכלל. משבר חריף? נדמה לי שלא השתמשתי במונח חריף, אבל כן, חריף. על מה הויכוח? אתה חושב שהכלכלה האמריקאית במצב טוב? אוקיי, האמריקאים לא חושבים כך. הדולר האמריקאי צנח מתחת לשער של הדולר הקנדי לפני כמה חודשים, וכבר אז האמריקאים הבינו יפה מאוד שמצבם בכי רע (אני מביא את הדוגמא הזו משום שלאמריקאים זו הייתה אחת ההמחשות הברוטליות ביותר למשבר). אז נכון, שינויי שער יש להם פנים לכאן ולכאן, אבל בשורה התחתונה - צרות. אתה לא רוצה לקרוא לזה מיתון? סבבה, אל תקרא, הכלכלנים הבכירים ביותר באמריקה טוענים שזה הכיוון, וזה נראה לי מספיק...

chaimsasson

New member
יא אללה שלך

מדובר על תחזיות. גם עכשיו מנהל ויכוח בין אנאליסטים וכלכלנים, האם ארה"ב גולשת למיתון או להאטה. הלכלנים הבכירים ביותר טענו גם למיתון בשנת 2001 ומן הצד השני מילטון פרידמן היה סבור שארה"ב רחוקה ממשבר. תכריז על מיתון מתי שיגיע מיתון. כמובן שיש לקחת בירצינות את התחזיות ואכן חלקם מצביעים על מיתון אפשרי.

renjintso

New member
כמה תשובות קצרות

(את הכתבה אני רוצה לקרוא מהבוקר ועוד לא הגעתי לזה) יש מהלכים להאטת הצמיחה, למשל העלאת ריבית, והבוקר הבנק העולמי גם הוריד את תחזית הצמיחה וצופה שכלכלת סין תגדל "רק" ב-9.6% בשנה הקרובה. ראיתי תיירים סינים בקיץ, אבל לא דיברתי איתם, יש עלייה בתיירות לפי נתוני המשרד המופלא מחירי הבשר עלו בעשרות אחוזים באזורים מסויימים בגלל מגיפה שהרגה הרבה חזירים, ועכשיו מתחילים לחזור לרמה נורמלית יותר. לא יודעת לגבי השפעה על מנות צמחוניות אני יכולה רק לשער שלמשפחות עניות יותר קשה לעמוד בקניית בשר והן קונות פחות. את קוראת באופן שוטף דיווחים על סין מהעיתונות העולמית? כל הנושאים האלה (חוץ מעניין התיירות הישראלית) מככבים בעיתונים כלכליים כמו ה-Wall street journal והפיינשייל טיימס, ולפעמים גם בלא כלכלית כמו ניו יורק טיימס. בארץ הם מופיעים לפעמים במרקר, ואינשאללה, בקרוב, גם בחדש של ידיעות. וזה היה דבר המפרסם

guanyin

New member
ובכן...

אם הייתי קוראת באופן שוטף דיווחים על סין בעיתונות העולמית והייתי מבינה אותם, לא הייתי שואלת. לא? ואני אגלה לך סוד - גם באופן לא שוטף אני לא קוראת עיתונים כלכליים באנגלית. כל אחד והספרותה מקצועית שלו... ובכל מקרה - את באה למפגש?

GnomeBubble

New member
למה לא?

איזה גזורה את, כל החברים שלי קוראים את ה-Wall Street Journal לארוחת בוקר (זה הולך טוב כששמים את זה בבלנדר ביחד עם חלב).

guanyin

New member
שאני אבין:

אתה אוכל קרטונים, החברים שלך אוכלים מוזלי עיתונים, ואני גזורה?!?!?!?@#???!#!!@@@??!@?!?#

GnomeBubble

New member
כן../images/Emo70.gif

ואני לא אוכל קרטונים, דרך אגב. לצערי לא יצא לי לזלזול באודזה בבייג'ינג, כך שנאלצתי להסתפק בחומרים טבעיים מאיכות ירודה, כמו ניירות ממוחזרים ומילוי בוץ (ל-豆沙包子).

renjintso

New member
אני קצת חולה בינתיים

אבל בהחלט מתכוונת לבוא אם יעבור עד יום חמישי.

guanyin

New member
או, גמני... ../images/Emo122.gif

אני בכלל לא בטוחה שישאר לי אף עד יום ה'.

למעלה