עוד כתבה של יורי:

guanyin

New member
עוד כתבה של יורי:

הכתבה וכמה שאלות: האם ישנם מהלכים (בפועל, לא רק דיבורים) להאטת הצמיחה לאחרונה? מישהו ראה תיירים סינים בארץ לאחרונה? עד כמה מחירי הבשר באמת עלו ומדוע? האם זה אומר שיש העדפה למוצרי בשר אחרים? השפעה על מנות צימחוניות? מוזר - עד היום לא שמעתי על זה כלום.

סינית 2

New member
אין על יורי...

לא משנה מה הוא יכתוב או יגיד ,זה תמיד איכשהו משכנע ונכון אולי הוא קרא בהורוסקופ הסיני שלו שמחירי הבשר יעלו ושתיירים סיניים יבואו לארץ?... אני ראיתי פועלים סינים במטוס אבל הם אמרו לי שאחרי שינחתו בישראל הם נוסעים לרומניה,לא ברור למה...

happydog23

New member
מחירי הבשר יעלו??? לא עוד 10 קוואי למנה

של גונגבאו ג'י-דינג? זהו אסון ברמה לאומית!!! אהבתי את הכתבה הזאת. יותר מאשר את השתיים האחרונות (למרות שאני אוהב את הכתבות שלו באופן כללי). אגב, שמתם לב לשלט מאחורי התמונה של האישה שמחכה בתחנה - צ'ינגליש במיטבה.

happydog23

New member
הסימניות למטה אומרות:

公共厕所 - שירותים ציבוריים. 公共 זה קיצור הרבה פעמים ל- 公共汽车 - אוטובוס ציבורי...

guanyin

New member
דוקא לא בהכרח

אתה לא רואה את כל השלט, אולי למעלה כתובה הפניה לשרותים... לשם שינוי אני חייבת לא לרדת עליהם.
נראה לי שהם נוסעים לרומניה כי היא באיחוד, ז"א שמתישהו המשכורות שם יעלו, וקל להגר משם למע' אירופה. מה גם, שבישראל הרבה יותר מסובך ללא יהודים (אני שונאת את המילה גויים) להוציא אזרחות. בכל מקרה - גם אני חשבתי שהכתבה הזאת היתה טובה בהרבה מקודמותיה.

renjintso

New member
בדרך כלל (נראה לי, תקן אותי אם ראית אחרת)

הקיצור של אוטובוס הוא 公车 ולא 公共

GnomeBubble

New member
נראה לי שזה קשור למה שמלמטה

כמו שנועה אמרה, אנחנו לא רואים את כל השלט, אז הייתי מזכה אותם מחמת הספק בכך שהם תרגמו משהו אחר ל-bus stop.

happydog23

New member
נכון, לא בטוח שזה צ'ינגליש, אבל תפסיקו להיות

כאלה קטנוניים...

milindapanna

New member
לגבי האטת הצמיחה -

למעשה סין ניסתה (אם כי הטענה היא שהיא לא ממש רצתה...) להאט את הצמיחה כבר משנות ה 90 (בלי יותר מדי הצלחה, או עם הצלחה מאוד מאוד מוגבלת). בכל אופן, שאלת על לאחרונה. בשנה האחרונה (בערך) סין העלתה את הריבית שש פעמים, הגבילה מתן אשראי, הקפיאה מחירים בכמה ענפים (ממה שאני מבין לא בדברים ששמים אליהם לב ביומיום, אבל אני לא מבין גדול בזה), ונתנה ליואן להתחזק. יש כלכלנים שטוענים שסין לא יכולה לעצור את הצמיחה בכלים הללו משום שחברות בסין "שוחות" בכסף, ולכן ממילא לא זקוקות למימון מסוגים שונים. לעומת זאת, המיתון הצפוי באמריקה עשוי דווקא לסייע לסינים למתן את הצמיחה שלהם, אם כי אף אחד מהצדדים לא רואה במיתון האמריקאי ברכה. בכל אופן, ההערכות מדברות על צמיחה של כ 8 אחוז ל 2008, וזה נחשב להאטה כמובן.

chaimsasson

New member
סקירות כלכליות

באתר של משרד התעשייה והמסחר. http://www.tamas.gov.il/CmsTamat/Foreign_Trade/FT_Internal_Page.aspx?FRAMELESS=false&NRNODEGUID=%7b9C37245B-59F0-4D35-8EBF-CD89F5580B76%7d&NRORIGINALURL=%2fNR%2fexeres%2f9C37245B-59F0-4D35-8EBF-CD89F5580B76%2ehtm&NRCACHEHINT=Guest#a60

milindapanna

New member
../images/Emo13.gif אני לא יודע מה נחשב מוסמך עבורך,

אבל פחות או יותר כל הכלכלנים מדברים על זה (אם אתה עוסק במשהו שקרוב איכשהו לכלכלה או עסקים מאוד מאוד מוזר שלא שמעת על זה, ואם יצא לך לקרוא משהו על הבחירות הקרבות באמריקה אז עוד יותר מוזר). קבל כמה דוגמאות: אחת (רוביני) שתיים (מריל לינץ') שלוש (יותר בכללי, CNN)

milindapanna

New member
אם קראת את מה שמריל לינץ' אומרים

אז ראית שמבחינתם המיתון כבר כאן. אם היית רואה מה קורה בארה"ב מבחינת שוק הנדל"ן, הריבית, ירידה במכירות, אבטלה, מחירי דלק, וכו' וכו', אז היית מבין שמבחינת האמריקאים המיתון כבר כאן. פחות או יותר כל המועמדים לנשיאות (לא משנה מאיזה כיוון פוליטי) מדברים על מיתון (בסדר, חלק מזה זה עניין פוליטי, אבל לא רק). בקיצור, גם אם תרצה לקרוא לזה כמעט מיתון, זה לא משנה את העובדה שיש באמריקה משבר כלכלי רציני.

chaimsasson

New member
קראתי

כתבה עם ראיון לכברת כהן מגולדמן זאקס. היא טוענת ששנת 2008 תהיה שנה קשה ולא מוצלחת כמו שנת 2007 אבל היא מדברת על האטה ולא על מיתון או משבר חריף. בו ניתן לזמן לעשות את שלו ונהיה זהירים.

milindapanna

New member
אוקיי,

אם שנה קשה ולא מוצלחת נשמע לך יותר טוב ממיתון אני לא אריב איתך על זה

chaimsasson

New member
לריב חלילה

אתקן, היא טוענת שתהיה שנה פחות מוצלחת מקודמתה. שנת 2007 הייתה שנה מאד מוצלחת לכלכה העולמית. יש להבדיל בין מיתון לבין האטה.

למעלה