עוד כמה שאלות...

Vtach

New member
עוד כמה שאלות...../images/Emo13.gif

כמו שהבטחתי... הנה עוד שאלות..
1- האם ניתן חמצן לכל אדם עם בעיה נשימתית?? 2- בשבר דו-צידי בלסת הטיפול הוא השכבה על הצד וקיבוע הלשון? 3- בשט"ד פנימי בריאות הסמן האופייני הוא שיעול ויריקת דם??? 4- הסכנה העיקרית בשבר םתוח בירך הוא איבוד דם וזיהום??? עכשיו למגה- קודים.. 1- הגעת לילד שנרמס בתוך מתקן מתנפח. הילד לא זוכר את המקרה מקיא ומתלונן על כאבי ראש... 2- הגעת לת.ד.מאצת בחורה בת 17 המתלוננת על בחילות.. בבדיקה: דופק 120 חלש, קשיי נשימה, חיוורון, זיעה קרה, במבט סביב גילית שההגה מקומט. 3- הגעת לת.ד ברכב גבר יושב הוא מעט מבולבל, הנוסע הנוסף מספר שלפני התאונה הוא נראה מהופנט. כתוצאה מכך סטה הרכב.. מאיזה פגיעת טראומה הוא סובל.. (הלא-טראומה זה כמובן אפילפסיה...) 4- הגעתם לאדם בן 45, במצוקה ניכרת, קוצר נשימה חריף מלווה בחרחורים, עור חוור, כחלון היקפי, עור קר ולח,דופק 160 חוטי מאד, ל"ד אינו נשמע 5- נער בן 17, מחוסר הכרה, עור אדום חם מאד, דופק 140 הולם, נשימות 25 כבדות. 6-נתקלת באדם שמתלונן על כאבי ראש קשים, בחילות וטשטוש ראיה, עור חיוור קר ולח, נשימות 20 ול"ד 90\120. 7- אישה נחתכה בזמן הכנת סלט, בזמן קבלת הטיפול התלוננה על בחילה וחולשה והתעלפה, אחרי שחזרה להכרה דופק 110 נשימה 20 ל"ד 60\90. 8- נהג התנגש חזיתית ברכב אחר. הנפגע נזרק על השמשה הקידמית והוא חסר הכרה, דופק 130 שלא מורגש באיזורים הפריפריים, נשימות 24.. מהי הקינמטיקה?? (גם אני לא ממש הבנתי את הניסוח של השאלה...)
ועכשיו כמה שאלות כלליות: 9- מהי הסכנה העיקרית באפילפסיה?? 10- באילו מהמצבים הבאים חובש יתן עירוי? א- לידה, מכת חום, התייבשות ב- ח"ה, הלם, לידה ג- הלם, פגיעת ראש, בצקת ריאות ד- אף אחת מהתשובות לא נכונה.. 11- במידה והנחת תחבושת אישית והיא האדימה. מה תעשה?? 12- מהם 3 סוגי השט"דים המוכרים לך? הסבר/י את ההבדלים. מהו השט"ד המסוכן ביותר, ובאילו שטד"ים את/ה יודע/ת לטפל. 13- מהו המנגנון באסטמה?

paradan

New member
תשובות - הצעה

1. כן, לכל אדם עם בעיה בנשימה ניתן חמצן. לא יזיק. 2. בשבר דו צידי בלסת יש חשש לצניחת בסיס לשון גם באדם בהכרה. על כן הטיפול כפי שציינת. 3. זהו אחד הסימנים האפשריים. במיוחד דם טרי (לא קרוש) בצורת קצף. 4. אכן בשבר פתוח בירך יש סכנה של איבוד דם קשה (עורק פמורלי) וזיהום. "מגה קודים": 1. פגיעת ראש (למי שחושב יותר בכיוון של זעזוע מוח, אני חושב שזאת אבחנה שעדיף להשאיר לבי"ח). 2. פגיעת חזה כלשהי. אין סימן מכוון מיוחד לסוג הפגיעה בחזה. האם פנאו/המו טורקס? דימום פנימי? 3. הסימן היחיד שנתת הוא בלבול. לאבחן רק על סמך זה הרבה אי אפשר. לחשוד בחבלה בעמ"ש/עמש"צ תמיד אפשר... 4. בצקת? 5. DKA (היפרגלוקמיה)? ספסיס? 6. אין שום דבר ספציפי שאני יכול לחשוב עליו. האם חולה או פצוע? 7. התשובה בגוף השאלה. התעלפות... 8. קינמטיק קשה... 9. פגיעה מוחית (עקב בעיה בנשימה בזמן התקפים או עקב חבלה), אספירציות. 10. הייתי הולך על ד´. ההתוויה למתן עירוי עבור חובש היא הלם (או חשש להתפתחות הלם) וקבלת לידה (מאותה סיבה). תשובה א´ גם לא כל כך רעה, פשוט אני אישית לא מסכים איתה. 11. אם היא מאדימה מניחים משולש לחץ. 12. שט"ד חיצוני, פנימי, תת עורי. 13. הצרות הסמפונות כתוצאה מתגובת רגישות עקב חשיפה לאלרגן או שפעול המערכת החיסונית שלא לצורך. *אלו הן תשובות הנראות לי אפשריות בהתאם לשאלות. יכולות להיות לחלק מהשאלות תשובות אפשריות נוספות. ככה זה בשאלות פתוחות. ** אמרתי כבר שהשאלות הן לא משהו?! מאיפה אתה לוקח אותן?

Vtach

New member
את השאלות שלי אני לוקח מדפי הכנה

למבחן חתך...
... אני מביא לכאן את מה שאני לא בטוח לגביו....

שאלה 11

שמים משולש על התחבושות האישי , אם לא עוזר שמים ח.ע. ורושמים את השעה על המצח!!!

Vtach

New member
הקפצה...

איכפת לכם אם אני אקפיץ??? פשוט זה דיי דחוף... המבחן מחרתיים...

Vtach

New member
עוד משהו קטן...../images/Emo13.gif

עוד מגה קוד: אדם כבן 30 נעקץ ע"י דבורה. בבדיקה: מצוקה נשימתית, בצקת פריפרית ניכרת, דופק 160 חוטי מאד, ל"ד 40\110, נשימה 26. ממה הוא סובל....... עכשיו דיי ברור שהוא סובל מהלם אנאפילקטי.. השאלה היא מה הקשר של המצוקה הנשימתית??? אשמח לתשובות...

Vtach

New member
ועוד משהו...

בטיפול בהלם, העירוי ינתן בשלב ה-"C" או בשלב ה-"D"??? פשוט שמעתי 2 גרסאות שונות... לדעתי יותר הגיוני בC... אבל בכל זאת... אני רוצה להיות בטוח... אני לא רוצה להשמע מנדנד.. אבל המבחן הוא עוד יומיים ואני לחוץ פחד...

orend123

New member
בהלם אניפלקטי.. הסבר

אחת התופעות שמופיעות בר-ו-ב מקי ההלם האניפלקטי והאלרגיות (בערך אותו דבר), הינן התנפחות של הלשון ומעברי הנשימה, ותוך כדי זה היצרותם ואף חסימתם במקרים חמורים. (בספר הירוק הזה יש תמונה של אחד שהלשון שלו הגיעה למימדים עצומים עד כדי כך שהכניסו לו צינור לגרון (לא טובוס), חפש אותה אז תבין) מכאן המצוקה הנשימתית, הבנת? על שאר השאלות כבר ענו לך ואין לי ממש מה להוסיף...

Vtach

New member
../images/Emo51.gif... אתה יכול לתת לי תשובה

לגבי העירוי???

orend123

New member
לגבי עירוי

1.בכל מקרה של איבוד נוזלים לדוגמא: מכת שמש, התייבשות, (בערך אותו הדבר) והרעלת מזון שלא מאפשרת להכניס נוזלים מחשש להקאה (לדוגמא...) 2.בכל מקרה של איבוד דם מאסיבי, מפני שאין לנו מנות דם נחזיר נוזלים לגוף נחדיר עירוי נוזלים, לדוגמא: פצוע, יולדת. 3. אם אני צודק ברמת הלבן לא מחדירים עירוי לבעיות קרדיאליות ובצקת ריאות. יש גם התוויות מתי כן ומתי לא להכניס עירוי (אגב יש אנשים שממחטים יכולים לקבל שוק אניפלקטי וזו אחת ההתוויות נגד) בברכה

Vtach

New member
לא לא....

אני לא התכוונתי לעירוי בסכמת הPHTLS... אני התכוונתי לעירוי נניח כשמטפלים בהלם.. ואז זה הולך ככה: A-AW B- נשימה וכו´ C- דופק, ל"ד ושות´. D- חבישות קיבועים.. E- פינוי.. השאלה איפה העירוי נכנס.. [או שבכלל מדובר בסכמת PHTLS בסבב השני והמדריכה שכחה להגיד לנו את זה..
]

Vtach

New member
עוד פעם...

אני לא מדבר על עירוי בסכמת PHTLS... אני מדבר על עירוי שניתן תוך כדי טיפול בהלם.. לחץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץ

BLecker

New member
בעע

טיפול בהלם הוא בטיפול בפגוע טראומה(למה שלחולה יהיה איבוד דם מסיבי?) ולכן הטיפול בו הוא חלק מסכמת הPHTLS

BLecker

New member
יו מישו זכר

גם בעיקרון רשמתי את כל ימי החמישי וגם יום שישי אחד(אני רוצה לעשות את החמישת משמרות חניכה כמה שיותר מהר כדי שאני יוכל להתנדב בזכרוןולחסוך לעצמי כאב ראש ולא מעט כסף

orend123

New member
אני

אני אבדוק במיוחד בשבילך, אבל אם אני זוכר נכון זה הולך לפי סכמת PHTLS.

Vtach

New member
לנו פשוט נתנו ABCDE...

לא אמרו לנו שיש לעשות את כל הPHTLS... ותודה...

למעלה