עוד כמה שאלות מ-15H

A l o n e

New member
עוד כמה שאלות מ-15H

1. להגן:לדובב 1. עצלן:להמריץ 2. נהנתן:להתנזר 3. שאפתן:לדרבן 4. חטטן:להסתיר מה זה בכלל להגן? (לא מצליח לקשר את המילה להגן במשמעות הרגילה שלו למילה לדובב) 2. 1. השוטרים התקשו לעצור את ההתפטלות שפרצה במגרש 2. המכשול שהפטיל לתנועת כלי הרכב הוסר 3. נסענו לטייל באזור המפטל למרות השרב הכבד 4. יש לפטול את השום לפני הוספתו לתבשיל כמותי: 3. במערכתי צירים נתון ישר המחבר בין הנקודות (3,4) ו- (3-, 4-) איפה הישר חותך את ציר ה-X? איך עושים שאלות מהסוג הזה? חוץ מלצייר את הגרף כי זה לא תמיד עבד, איך פותרים שאלה מאותו סוג?

A l o n e

New member
אה.. הבנתי את זה..

להגן זה לא מהמילה protect אלא להגן (להג), פטפטן לדובב זה לגרום למישהו להיות להגן להמריץ זה לגרום למישהו להיות פטפטן.. איזה טעות טיפשית...........

Proteous11

New member
להגן זה אחד שמרבה לדבר , תראה את הנ

הניקוד של המילה .. קל לדובב להגן .. כמו שקל לדרבן שאפתן .... זאת התשובה לא ?

ליבנהק

New member
לכמותי

מסימטריה של הנק' אפשר לראות שהישר חותך ב-ס חוצמזה יש משוואת קו ישר. תנסה זה עובד יוצא y=4/3x

A l o n e

New member
אממ.. זה לא התשובה..

ולא הבנתי כל כך איך עובדת המשוואת קו ישר ומה המשמעות של מה שיוצא.. ונראה לי שזה גל לא סימטרי וניסו לבלבל כי ה- 3- הוא בציר ה-y ולא ב-x

אנגלוגיה

אני לא בטוח אבל להגן זה מי שמלהג - מדבר הרבה. להגן הוא מי שאין צורך לדובב אותו (כי הוא בכל מקרה מדבר הרבה). כמו ששאפתן הוא מי שאין צורך לדרבן אותו (כי הוא שאפתן בכל מקרה).

rw12

New member
תשובה לכמותי

כמה שזה נשמע דבילי (הרגע סיימתי את 15H איכסה) ציירתי כמה שיותר מדויק עם קוים שכל קו מציין הפרש של אחד על ציר X ו Y מיקמתי את הנקודות, עשיתי קו בינהם והגעתי לתשובה הנכונה. זה לא סימטרי כי זה 3,4 ולצורך סימטריה זה היה אמור להיות -4,-3 בהצלחה

השאלה הכמותית

תראה, אם הנקודות היו (3,4) ו (-4,-3) אז הישר היה חותך את ראשית הצירים, אבל בגלל שהנקודה השנייה היא (-3,-4), היא זזה טיפה שמאלה וטיפה למעלה ולכן תחתוך את החלק השלילי של ציר ה X והחיובי של ציר ה Y.

בקשר לכמותי- פתרון אנליטי ../images/Emo3.gif

נחזור איך מוצאים משוואת ישר : (אני לומד אז לי זה קל) צריך למצוא נקודה על הישר ושיפוע (m). שתי הנקודות (3,4) (3-,4-) וכדי למצוא שיפוע של ישר מחסרים את y1-y2 ומחלקים בx1-x2 : 4+3 ---- 3+4 רואים ש-m=1 ולאחר מכן מציבים למציאת המשוואה: (ניעזר בנק' (3,4): y-4=1(x-3 y=x+1 למציאת חיתוך עם ציר ה-x (y=0 : x+1=0 x=-1 לכן שלילי החיתוך עם ציר הX

למעלה