עוד יומים בחירות..

מה אתה רוצה משרון? אני אסביר שוב

בוחרים עכשיו במפלגה. לא בראש ממשלה. החל מהבחירות האלה, ראש הממשלה יהיה בסך הכל פקיד שמנסה לתמרן בין השותפות הקואליציוניות שלו ובין הדוד סם, מבלי שיש לו איזו גושפנקה מהציבור לפעולה כזו או אחרת. אף אחד לא בוחר בו ולא נותן לו מנדט לכלום. בוחרים במפלגות. לא בשרון. אז אתה חושש משרון? יפה, עלה נא על מטוס מחר בבוקר (ההזדמנות האחרונה שלך), ותדאג להצביע למפלגה שתהיה שותפה עימו בקואליציה ושתדאג לרסן אותו כרצונך (רמז: לא "מרץ" כי גם הם שונאים את שרון ולא ישבו איתו ביחד, ולא "עבודה" כי חמיצנע לא רוצה לשבת איתו). אבל אין לך מה לקטר על שרון. הוא לא פונקציה יותר. רק מבנה הקואליציה משפיע מעכשיו והלאה. והוא בלבד.

yosense

New member
תשאל את בגין מי זה שרון..

אתה מצחיק אותי.. שרון פקיד ? פקיד של מי? מתמרן בין המפלגות? לדעתי, עם בחירתו ברוב מספיק גדול, הוא יבין את זה כבחירה אישית, למרות שאתה מנסה להציג את זה אחרת. והוא יעשה לטובת מדינת ישראל מה שהוא יודע הכי טוב..והוא יודע!! אתה מנסה לכווץ את שרון ואת התמונה ההיסטורית למשחק של יחסי כוחות בין המפלגות ובכלל, לממדים מוכרים, זה מה שאני אומר שכולם עושים עכשיו, אז תשאל את מי שחווה את שרון בכל ממדיו. תראה מה קרה לבגין הנחמד והנבגד. תסתכל על גנרל ההיסטוריה, הוא מביא לעיתים הצגה בממדים אחרים!!

אתה עוד תבין

כשתראה שהמשחק הקואליציוני יהיה כזה שמי שיקבע את פרצופה של המדינה יהיה ליברמן, שלעומתו שרון הוא פודל חמוד וסימפטי. אתה אולי צודק בטיעון הבסיסי - רק שאתה מאדיר את כוחו של אדם מסויים, במקום להבין שמעכשיו והלאה פועלת מערכת שלמה של כוחות שעלולה להוביל למצב חמור פי כמה ממה שאתה מדמיין.

yosense

New member
לליברמן יש פרצוף אל בולדוג אולי

אבל באמת הוא שממית ליד שרון הדרקון... כוללללם..כולל נתניהו, ברק, ארנס, ליברמן... כולם לטאות גמדיות ליד שרון..תסתכל מה הבן אדם הזה עשה? שרון ניצח את המלחמה הנוראה ביותר של ישראל - מלחמת יום כיפור. שרון הכניס את בגין לעילפון ניצחי, שרון נרדף ע"י האינטרפול כחשוד בפשעים נגד המין האנושי, שרון כבר סידר לעצמו חווה פרטית על שטחי מדינה כשהיה צעיר ועוד לא ידע הרבה..מי זה ליברמן? שימפנזה חושף שניים? מה הוא יודע? דחילק..שרון הוא מסיפור אחר.. סיעור אחר לגמרי.

yosense

New member
ליברמן לא יגיע לשום מקום

זה איום סרק.. ואני מסכים איתך שהוא איום..אבל הוא לדעתי הוא חסר השפעה..לא על שרון לפחות..זה יהיה מצחיק לחשוב ששרון יתן לליברמן יותר מאשר את רשות הדיבור..שינבח..

forglemmigej

New member
זמן קצר

לפני שעזבתי את הארץ, היה מערכון של שי ודרור בערוץ שתיים, כששי מחקה את ליברמן במבטא ראסי כבד:" הייתי הורג את כולם אבל לא נותנים לי "!כולם זה הערבים כמובן...

yosense

New member
לליברמן יש מלתעות של בולדוג

אבל באמת הוא תולעת ליד שרון הדרקון... כוללללם..כולל נתניהו, ברק, ארנס, ליברמן... כולם לטאות גמדיות ליד שרון..תסתכל מה הבן אדם הזה עשה? שרון ניצח את המלחמה הנוראה ביותר של ישראל - מלחמת יום כיפור. שרון הכניס את בגין לעילפון ניצחי, שרון נרדף ע"י האינטרפול כחשוד בפשעים נגד המין האנושי (בגלל אינטריגה קטנה..), שרון סידר לעצמו חווה פרטית על שטחי מדינה עוד כשהיה צעיר ועוד לא ידע הרבה..ומי זה ליברמן? שימפנזה חושף שניים? מה הוא יודע? איפה הוא נלחם ונבחן בשטח? מה הוא יודע על מלחמות ועל ערבים חוץ מחשוף שיניים ולרצות עוד..? דחילק..שרון הוא סיפור אחר.. סיפור אחר לגמרי. והעם מרגיש את הכוח הזה. העם מצביע לשרון ולכח, לא למפלגה, זו דעתי.

yosense

ליברמןבכר הודיע שהוא רוצה לערוך "שינוי מהותי" בחוקיה של מדינת ישראל בעקבות הסמכויות של בהמ"ש בישראל, ו"אופן החקירות שלהם כלפי ח"כים", אז מזה, אם לא סכנה קיומית לדמוקרטיה של מדינת ישראל?

yosense

New member
אהה ליברמן..

אהלן תומר.. כמה זמן חיכיתי להחליף איתך כמה מילים.. אז אספר לך איך לי זה נראה. וטוב שאתה מספר לי על ליברמן את זה..ונדמה לי שהיו כבר כמה לפניו שביקשו לשנות את החוקים ככה שיאפשרו לחברי הכנסת יותר זזכויות ותנאים וכסף - ולרוב זה הצליח..תראה איך המפונקים האלה חיים.. תכלס, אם תשאל אותי, ליברמן הוא פודל שמתחפש לבולדוג . מי שהעלה אותו למדרגת ´מנהיג´ הוא הנתניהו הקדוש. יתכן שליברמן מסתיר משהו שאננו יודעים, אבל בהרכב האנושי שיש, ואשר בראשו שרון המתוחזק מהצבעה גורפת לכיוונו, אין לליברמן חופש פעולה כמו שלאף אחד אין. הוא לא יעביר שום חוק. שום חוק לא אמור לעבור בכנסת הבאה, אלא אם יזם אותו שרון!! אם יהיה חוק כזה, וזה יראה אולי כאילו יזם אותו מישהו אחר.. זה יהיה רק שרון! בדיוק כמו שהסגן שרה שילמה ושכרה וסידרה..זה לא היה הוא.. חס וחלילה.. השרה גם אינה יכולה להצביע בוודאות על האשם כי היא תפליל יותר מידי אנשים וזה יעלה לה הרבה מאד.. גם הפרקליטה התמימה שנדחפה להוציא את האמת לאור..ועברה על האתיקה ..בעצם הכפישה את שם הפרקליטות של המדינה..זה מה שהיא עשתה. בלי ששמה לב למלכודת..עכשיו רק חסר שופט מבית המשפט העליון שידחף לצאת עם איזה יציאה חסרת שליטה ומוצדקת מוסרית..אבל חסרת שליטה..משהו שישפיל את מעמד בית המשפט..מי ינסה לתמרן שופט כזה לעשות מעשה אדיוטי? שרון

תראה

דבר ראשון תמיד שמח לקרוא תתגובות שלך, ובאמת לא החלפנו מילים הרבה זמן.. תראה, אני לא מצדיק את שרון חס וחלילה, על כל השחיטויות בליכוד ועל הכיסוי תחת שלו ושל הילדים שלו שמתבטא בזה שהוא מפטר וצועק על כולם- ולא מבין מה לא בסדר עם עמרי וגלעד (זה אפילו גובל בדביליות מסויימת לא?) אבל לפחות הוא אינו קיצוני במעשיו, ונשאר על גבול המרכז.. הפחד מליברמו הוא שליברמן הרבה יותר קיצוני, ודווקא הוא נראה אחד שלא יהסס לחולל שינויים דרסטים בחברה הישראלית- בניגוד לשרון..

yosense

New member
נראה מה תגיד על זה

לשרון, לא איכפת איזה פרצוף יהיה לחברה הישראלית ולא מדאיגים אותו החוקים של המדינה. מה שמדאיג את שרון זה העניין מצבה של ישראל בין שכנותיה והסכסוך האלים. עכשיו זה עם הפלסטינים. שרון ינסה לסדר את זה. לפי דעתי שרון ´אידיאליסט´ במובן שהוא מרוכז במטרה הזאת והוא מתמרן את היחסים הפנימיים, הבין מפלגתיים כך שיתאפשר לו להשלים את המהלך המתוכנן. ואני מדבר על מהלכים צבאיים. זה מה שמעניין אותו. אבל, כשליט, וככה הוא שרון - זה לא מעניין באיזה מסגרת תנסה להלביש אותו - הוא יעשהמה שהוא מבין שהכי טוב לעשות. הוא לא יתחשב בכלום! אתה יכול לבדוק את הרקורד שלו. השאלה היחידה היא מדוע הוא לא עשה את זה עד עכשיו?? והתשובה היא שקודם כל בניגוד לפעמים הקודמות, הוא הבין שהוא חייב תמיכה בשביל להבטיח רצף פעולה..וזה הוא עשה עם ההתנהגות האבהית והשקטה כביכול..תוך כדי שהוא רוקם את האסטרטגיה המלחמתית בשילוב עם לוח הזמנים והאינטרס האמריקאי. שרון לדעתי אינו פחות ממולח מסאדם חוסיין. מה גם שסאדם קורא לעצמו מנצח של ´אם המלחמות´ בעוד שלמעשה הפסיד בה הכל (מלחמת המפרץ), חוץ מאת חייו. ואילו שרון אכן ניצח בכל המהלכים הצבאיים שלקח. וצריך לדעת לחשב את הניצחון נכון..זה לא קל כשלחובתך ניזקפים ארועים מזעזעים כמו החווה הסינית או סאברה ושתילה..בסופו של דבר , התיחמון שלו יצא לפועל.. בגלל זה אני אומר שהוא מסוכן (לפלסטינים)..כי הוא הוכיח את זה במשך כ 60 שנה בקירוב. מה שליברמן לא רק שלא יודע, הוא גם לא ילמד.. שרון אינו קיצוני בדעותיו אבל הוא טוטאלי במהלכים צבאיים..וזה מה שיקבע. אז לא משנה לו התמונה הפנימית..אבל הוא יחזיק אותה צמוד צמוד שלא תברח לו ההזדמנות למהלך המתוכנן..ולא יהיה שום לברמן עם שיניים מחודדות ומסוכנות שישנה משהו. שרון זה לא נתניהו. וליברמן ילמד את זה מהר מאד. אז אל תיקח אותי על תקן חזאי בבקשה. אני מפתח רעיונות בסך הכל. רעיונות שעל פי מה שמסתמן יכולים להתגשם.

יוס.. אתה קורא יותר מדי דבקה

לא לכל מה שכתוב בעיתון צריך להאמין, אתה יודע

yosense

New member
הייתי שם..

גם בסביבת החווה הסינית וגם בלבנון. אני מכיר את הסיפור של שרון לפחות מאז סיפרו לי חברים מגדודי הצנחנים שהיו בחווה הסינית מה שעבר עליהם. אני הייתי בטסה. והבנתי ממה שלמדתי יותר מאוחר על מצב המערכה שם, למה היה צריך להקריב שני גדודים של חברה מהמובחרים ביותר בשביל ליצר הטעייה. ואיך הטעו את האוגדה המצרית בת 150 אלף חיילים או יותר וגם את החברה האלה מהצנחנים, ולמה... גם בלבנון הייתי בצד"ל אמנם, והכרתי את הצד של הפלאנגות מקרוב, והכרתי חברה שעשו טווסים ושב"כ שחיו בתוך הלבנונים שנים , וגם נישאו וילדו ילדים במסגרת תפקידמ. אני מכיר את ההקרבה ואת התיחכום שדרוש ואת השחקנים, וגם יכול לעקוב אחרי מהלכיו של מנהל המערכה. אני לא צריך את תיק דבקה שישחילו לי רעיונות.

yonis

New member
אני לא יודע מה הייה תפקידך

בצבא,אני יודע שא נ י הייתי ב73 בסיירת שקד,ובחווה הסינית, יש לי המון הערכה והכרת תודה לאריק שרון,יהודי גאה ולוחם , ישראל חייבת הרבה לאיש הזה,אולי לאחר מותו הוא לא יושמץ יותר,

yosense

New member
זהו בדיוק מה שאמרתי,

שאני מעריך את שרון כאסטרטג הצבאי הגדול ביותר שהיה אי פעם בישראל. ואשר לדעתי יכול לעשות כל דבר שיראה לו נכון על מנת לפתור בעיה צבאית. אני חושב שעל זה אתה אולי תסכים איתי. האם הוא מתכנן פתרון רדיקאלי לבעיה הפלסטינית ? - על זה אפשר לחלוק לאור ההתנהגות המתונה שלו בתור ראש הממשל בשנתיים האחרונות.

ציטוט מדבריך

"...אם יש כל כך הרבה אידיוטים שמצביעים באופן אוטומטי לליכוד?" מעניין שמנהלת הפורום לא מחקה את זה. ממתי תקנון הפורום מאפשר לכנות בשמות גנאי ("אידיוטים") אנשים אחרים? ולעניין - מדוע אתה חושב שיש לך הגמוניה על האינטליגנציה? למה כל מי שלא מצביע כמוך הוא בהכרח "אידיוט"?

ציטוט מדבריך

"...אם יש כל כך הרבה אידיוטים שמצביעים באופן אוטומטי לליכוד?" מעניין שמנהלת הפורום לא מחקה את זה. ממתי תקנון הפורום מאפשר לכנות בשמות גנאי ("אידיוטים") אנשים אחרים? ולעניין - מדוע אתה חושב שיש לך מונופל על האינטליגנציה? למה כל מי שלא מצביע כמוך הוא בהכרח "אידיוט"?

היא לא מחקה את זה

כי פה זה פורום, לא גנון, והפורום לא שלה- היא רק מנהלת אותו (תקני אותי אם אני טועה), ואת התגובות שבאמת היה צריך למחוק זה התגובות של מי שקורא לעצמו- מיקה51 , כי אלה באמת התגובות הגזעניות- לא שלו.

פרופסור מקס, למה זה תדאג כל כך?

הרי אותו מצב אפוקליפטי שאתה מתאר שרר כאן עד 77´ ואז זה לא הדאיג אף אחד, להיפך, זה היה מושלם. מפלגת העבודה שלטה ברמה ביומני החדשות ומה שלא מצא חן בעיני גולדה או קודמיה לא יצא ולא נחשף. כדי להיות קצין בכיר בצבא הועברו המועמדים תחקיר פוליטי כדי לודא שהם מאנשי שלומנו, ולא, לא היה להם סיכוי. עבודה אפשר היה להשיג רק אם החזקת את הפנקס האדום. חברות התשתית והתאגידים במדינה כפי שאתה כותב היו כולם בידי המדינה וגרוע מזה - בידי ההסתדרות שהיתה רק זרוע מבצעת של מפלגת השלטון. לחברות פרטיות שרק העזו להכנס לשוק לא היה סיכוי, מול ענקי המפלגה מי יכל אז להתמודד? חברות תחבורה? יש אגד. חברות מזון? יש תנובה שלא נותנת לאף יצרן להכנס. חברות תעשיה? יש כור ששולטת ומקבלת מהממשלה גן עדן כלכלי בתמיכה מסיבית של ההסתדרות. עד לפני שנה(!!!) לא סלח הממסד המפאיניקי הותיק לאפרים קישון על שחשף את ערותו ברבים בצורה כל כך חריפה ביחוד בסאלח שבתי שאיננו אלא ראי מדויק של מה שהתרחש כאן עד לא כל כך מזמן. רק לפני שנה הסכימו להעניק לו את פרס ישראל וזאת רק מנקמנות על שאמר אמת, אמת שכולם מכירים בה היום. אז למה אתה כל כך מודאג מהתאור שתארת?

למעלה