עוד יומים בחירות..

סליחה כבוד הפרופסור שאני מתפרץ

אבל מה שאת מסנגרת עליו זו חזרה לאחור כאשר כל העולם דוהר קדימה. את חושבת שזה טוב?

מה גורם לך לחשוב שסינגרתי?

לרגע ואף לא במילה לא סינגרתי על התיאור של הפרופסור. אם תעבור שוב על מה שכתבתי לא תמצא מילה טובה אחת על המצב המתואר. מענין מה גורם לך לחשוב שסינגרתי. אני פשוט תוהה איך זה שכשהדברים נעשים ע"י צד אחד הם נפלאים חיוביים וקונסטרוקטיביים וכשאותם דברים עצמם מתוארים כנעשים ע"י הצד האחר הם אפלים מפגרים ונגד הדמוקרטיה.

אז אחזור שוב על דבריי

אם הם נעשים על ידי שני הצדדים באותו זמן - אז הטיעון שלך תקף, ואפשר לתהות למה השוני בהתייחסות. מאחר והם נעשו בהפרש של כשלושים שנה אלו מאלו, ומאז זרמו הרבה מים בירדן, ים המלח נחצה לשניים ויובש, מדינת ישראל הפסיקה להיבנות והתחילה להיהרס, בארות הנפט בכויית הובערו, בועת האינטרנט התנפחה והתפוצצה, כמו גם שני מטוסי בואינג על מגדלי התאומים בעיר ניו יורק. הזמנים אינם אותם זמנים, וגם הנסיבות אינן אפילו דומות בשתי התקופות. חבל לדוש בהסטוריה ולהשתמש בה בכל פעם שמשהו לא תקין מתרחש (סליחה - זה לא את, אבל למרבה הצער השיקולים ההסטוריים משתלטים תמיד על טובת המדינה והפרט כשמדובר בקבלת החלטות פוליטיות), כאשר יש כל כך הרבה מה לעשות כדי שמדינת ישראל לא תהפוך להיסטוריה.

אכן הדברים לא קרו בו זמנית

מעשי מפאי אכן קרו כולם עד אחד ואילו התאור של הפרופסור הוא רק איזשהו דימוי שכולנו יודעים שלא יקרה וההבדל הזה ביניהם רק עושה את מה שהתרחש כאן בימי הזוהר האדום לנורא יותר. אף אחד לא ישליט כאן את המשטר הטוטאליטרי ומה שיהיה אחרי הבחירות מבחינת הרכבת ממשלה תלוי במידה רבה ביחסי הכוחות בין העבודה שינוי וש"ס. אגב, היום במעריב סקר חוזה לשינוי לעבור את מפלגת העבודה בשני מנדטים ולא ברור אם זה יקרה או שמרוב חשש מפני מצב כזה יעברו מצביעים רבים לש"ס מתוך צורך לאזן את שינוי ואז ש"ס תתעצם.המצב לגמרי נזיל ויהיה כך כנראה עד לרגע ההצבעה ממש.

לש"ס היתה הזדמנות

הם נכנסו לממשלה עם כוח עצום ויכלו לבצע שינוי מהותי בקרב האוכלוסיה שלהם, אבל הם העדיפו להשאיר אותם בדיוק באותו מצב, וחוץ מכמה קומבינות שהם סידרו למקורבים, הם ישבו ולא עשו כלום מבחינת העוני- עובדה: ישראל הגיע למצב חסר תקדים- הן במצב העניים, והן במצבה הכלכלי.. כלמי שהצביע ש"ס ראה למול עיניו שחוץ מלזרוע שנאה נגד האשכנזים והספרדים, לא עשתה כלום במשך שנות שלטונה- אז סביר מאד להניח שהמפלגה הזאת תיעלם במרוצת השנים (בעזרת השם!)

אין, אין כמו אמא (וטוב שאין)

אמא יש רק אחת אמא יודעת הכל אמא תוציא לאור את תקופת החושך של הבולשביזם האדום אמא תבהיר ששורש כל רע היום בישראל נובע מהמפא"יניקים הארורים אמא תזכיר שהמדינה עוצבה בצלמם של פוליטרוקים שטופי קנאות סוציאליסטית מתועבת איזה מזל שיש אמא! (כי עכשיו באמת אני הרבה יותר רגוע ולא אכפת לי בכלל שמוסה אלפרון מנהל את המדינה)

Guy K

New member
מה יהיה?

יהיה עימות עם שכנינו / בני דודנו יהיה ראש ממשלה שלא ממש יידע מה לעשות תהיה אופוזיציה חסרת השפעה תהיה שחיתות יהיו מיסים והתייקרויות יהיו כמה פיגועי ראווה והרבה פיגועים קטנים ויהיו בחירות מוקדמות בעוד שנתיים וחצי שלוש מה חדש?

nikh

New member
יהיה כל מה שהוזכר

ובנוסף לפי החוק החדש כשנרצה לחזור לארץ הקודש נצטרך לשלם לממשלה על כל שנה בחוץ

למעלה