עוד יום אבל?

סלוניק

New member
חשבתי שהצום הוא לציון

הריסת בתי הכנסת השוממים בגוש - בדיוק כמו שישראל עשתה בעבר לבתי תפילה של דתות אחרות.

a b u y a

New member
אני ממש מופתע מרמות חוסר הקשר

שיש לאדם עם המוצא שלו. את יהודייה וככה תישארי למשך כל חייך. אם יהודי מאמין הוא עובד אלילים בעינייך, אז איך נראים מאמיני הדתות האחרות?!...איך נראים השבטים האפריקאיים שחגים ורוקדים סביב בובה מעץ?! הלא הם עובדי אלילים לשמם, הם קוראים לפסלים שלהם אלילים!

a b u y a

New member
הנקודה שלי היא

שלקרוא ליהודים מאמינים עובדי אלילים זו טעות מוחלטת!

lithium1914

New member
למה?

לבובה מעץ יש אותו כוח כמו לאלהים. אין יותר סיבות להאמין בבובה מעץ מאשר להאמין באלהים. אין הבדל מהותי בין מי שמאמין בישות אבסטראקטית עם כוחות על-טבעיים לבין מי שמאמין בבובה מעץ עם כוחות כאלה.

אז?

כל עוד לדת יש השפעה עלי, על חיי היומיום שלי, אז גם בתור חילוני יש לי מילה על הדת.....

רוני13

New member
זאת הבעיה...

אין לה השפעה! מה זה יום צום אם אתם בכלל לא צמים? זאת הנקודה! אין ליום צום הזה שום השפעה על החיים שלכם...

וזה משנה?

דווקא ממך לא הייתי מצפה להיחס ליהדות כאל הגורם המשפיע.. העיניין הוא שה"יום אבל" משפיע על כל תושבי א"י וזה לא משנה אם התמזל מזלו והוא יצא "יהודי בדיוק כמוהו" כל עוד שהוא אזרח ישראל כמובן.

sharonhaimov

New member
יש רבנים שפשוט נדחפים לכל חור

שיעזבו אותנו בשקט, המאבק לא"י לא זקוק ל"עזרה" של הרבנים.

sharonhaimov

New member
מה לא ידעת? היהדות מעודדת אנרוקסיה

עם הצום החדש, יהיו לנו 6 צומים, עכשיו נשאר למצוא רק עוד 359 סיבות לימי צום, והיהודית היא דת אנרוקסית באופן רשמי...

sharonhaimov

New member
הוא לא שונא דת, זה שאדם מתנגד

לדת, או שזה שהוא אינו חלק מדת כלשהי, זה לא אומר שהוא שונא את הדת, זאת מחשבה ילדותית. הוא פשוט לא מוכן לקבל את האמונה הדתית, ושהוא בודק, מה הרווח מן הדת, ומה הנזק ממנה, הוא מבחין שהנזק גדול יותר (כמובן שהוא רואה את המצב בצורה סובייקטיבית, אבל לפחות הוא מנסה לבחון את הדברים בצורה אובייקטיבית)

iRoNBaLLz

New member
אי באמונתו יחייה. זכותם לעשות זאת

בטח ובטח כשזה בכלל לא צריך להפריע לך או לכל בן אדם אחר שלא אכפת לו מהקביעה הזאת.

sharonhaimov

New member
דרך אגב, אין משפט כזה בתנ"ך.

יש "צדיק באמונתו יחיה" מה ששאומר שכדי שתוכל לחיות איך שאתה רוצה, אתה חייב להיות צדיק, או בקיצור מאמין הדוק. יחי החופש שהיהדות נותנת לנו..

iRoNBaLLz

New member
לא ניסיתי לצטט את התנך.

אמרתי את המשפט שרציתי להגיד בלי קשר לתנך.

למעלה