עוד יום אבל?

Dudidud

New member
מה אכפת לך?

שיקבעו ימי אבל מפה ועד להודעה חדשה. הרי אלה שכבר "קיימים" לא ממש מעניינם אותך, אז מה אכפת לך אם הם יוסיפו. תעשה טובה, אל תנסה להחליט בשביל היהדות למה יש ערך ולמה לא, תודה. הם (או אנחנו..) לפחות לא עובדים החלטות של בני אדם (חוקים בשפתך שלך..). ---- ד"א אתה מודע לכך שההתיחסות לממלכת ישראל בתנ"ך היא שלילית כמעט בכל תקופות קיומה ולכך שהיא חרבה (733/2 לפנה"ס) הרבה לפני ממלכת יהודה (576-598 לפנה"ס)?

לא חחחח אתם לא עובדים החלטות של בני

אדם, הרי רבנים (מי כתב את ההלכה?) הם בכלל מלאכים שירדו מהשמיים. אה...אכפת לי, יש לך בעיה עם זה, או שאתה חושב שאני שואל אותך למה להגיב ולמה לא?

Dudidud

New member
האם אתה מודע להבדל שבין

לעבוד משהו ללעבוד ע"פ משהו? ממש לא אכפת לי מה אכפת לך ומה לא. גם לא משנה לי למה תגיב ולמה לא. אני כותב את שלי. אתה מוזמן להתעלם.

האם אתה מודע להבדל

שבין לעבוד את התורה, לבין לעבוד את ההלכה (שנכתבה רק ע"י רבנים)? באותה מדי, משיחיסט יקירי, גם אני כותב את שלי. אם בא לך, ואם לא, אני לא ממש שואל אותך.

Dudidud

New member
אני מודע להבדל.

ואני לא עובד לא את זה ולא את זה. אני משיחיסט גאה.

Dudidud

New member
אני דתי.

ואתה לא מודע להבדל שבין לעבוד את ללעבוד ע"פ.

Continuum

New member
..

חוקי הדמוקרטיה הם בדיוק עפ"י עקרונות הדמוקרטיה הבסיסיים שהם לא בדיוק "החלטה של בן אדם" אלא יותר אידאל שמאמינים בו (כמו אלוהים). אפשר להגיד שחברי הכנסת ומחוקקים אחרים הם רק פרשנים של עקרונות הדמוקרטיה, בדיוק כמו שאפשר להגיד שהרבנים הם רק פרשנים - לשניהם יש חופש פרשנות מאוד, מאוד נרחב.. והדיעה של מטכ"ליסט לגבי הצביעות והאבסורד שבעתירה לתענית חדשה (ובעצם, עצם העובדה שיש לו דיעה) נראית לי לגיטימית, בהתחשב בעובדה שבישראל לא מפרידים לגמרי בין דת למדינה. כל עוד זה ככה, וכל עוד באופן חלקי הוא "נאלץ" לעבוד את אלוהי ישראל - יש לו בהחלט לגיטימציה "להחליט בשביל היהדות למה יש ערך ולמה לא".

Dudidud

New member
לא דיברתי

על החברה החילונית או על החברה ה"דמוקרטית", דיברתי ספציפית על המטכ"ליסט שלנו. דעה יכולה להיות לו גם אם זה בכלל לא קשור אליו. ואע"פ שיש במדינתנו קשר בין דת למדינה הוא מוגבל ושום החלטה שלהם לגבי כן או לא תענית לא תשפיע עליו. באם זה היה יכול להשפיע עליו אז הוא היה יכול לטעון שהוא כחלק מהמדינה לא מוכן לקבל את הטעונים היהודיים המגוחכים האלו, אבל להחליט בשביל היהדות הוא ממש לא יכול.

GreatGTM

New member
גם המגזר הדתי לא חף מפשע

צדק שם הוא עניין גבולי, בעיקר כשיש סכנה של חשיפה לתקשורת. וחלק מהרבנים נחשבים לאלוהים. אני לא יודע את מי חלקכם עובדים אבל לא נראה לי שזה אלוהים. החזון המקורי כזב. אפשר להמשיל את מה שקורה היום למה שקרה בימי בית שני והמבין יבין.

רוני13

New member
יהודי כן...

דתי לא ממש. מילא הוא היה דתי והייתה נגיעה קטנה לדת אבל כל עוד הוא לא ממש קרוב לדת הוא לא יכול לקבוע אם צום זה או אחר הוא בסדר או לא.

הוא לא התייחס לצום, הוא פשוט אמר

שאתם חבורה של עובדי אלילים ואני חותמת על כל מילה.

רוני13

New member
אנחנו עובדים את ה'...

ורוצים להפוך את זה ליום צום כי נעשה הפרה גדולה מאוד של ה'...הרחבת א"י-א"י השלמה!

רוני13

New member
בדיוק...

הפרת ציווי ה' ע"י הקטנת שטחה של א"י ומסירתה לפלשתינאים.

sharonhaimov

New member
בעיה שלכם שאתם עבדים של אלוהים

המלחמה לארץ ישראל השלמה הייתה הולכת הרבה יותר טוב בלי כל הרבנים שנדחפים לכל מקום. אם עובדיה ורבנים נוספים לא היו מקללים ומוציאים כל מיני פסקי הלכה, לא בטוח שהגירוש היה מתרחש בכלל, לעובדיה יש אינטרס להפוך את המדינה הזאת למדינה שחוקיה הם ההלכה, לא ממש מעניין אותו אם אלפי אנשים מושפלים ומאבדים את כל מה שהם בנו בחייהם.

למעלה