עוד טעות של השר פירון

מעניין..

שעות נוספות של 125 אחוז ו 150 אחוז משולמות למורים שעוזבים את משפחתם ויוצאים לטיול שנתי, לפעילויות כמו מסע ישראלי, לבדיקת בחינות עד חצות וקבלת ואסיפת הורים? תחשב רק את זה ותראה שהמורים מקבלים פחות מדי ימי חופש או לחילופין גרושים על שעת עבודה ממוצעת.
מס הכנסה מזכה אותם על הוצאות חשמל בשעות שהם עובדים בבית?
הם מקבלים ביגוד (מקצוע ייצוגי)?
הם מקבלים השתתפות בהחזקת רכב?
יש הפלייה לטובה של מורים במקצועות ההומניים?
יש תוספת שחיקה?
את זה הייתי רוצה ממך. מספרים ולא סיסמאות כמו "קוזק נגזל" כשמורה משקיע או משקיעה את הנשמה. רוצים מורים טובים? שישקיעו בהם. שיתנו את כל התוספות האלה, שיקפיצו את השכר ההתחלתי, שיכירו בהוצאות מטפלת לילדים כחלק מתיגבור השעות בתכניות החדשות. שהמורים לא יירתעו כשהם זקוקים ל"שירותי" משרד החינוך המסואב.
אתה יודע מה האבסורד של עוז לתמורה? על ידי הגדלת מספר השעות בלי תקצוב מתאים מנהלים מקצצים שעות מיקצוע וכך מספר המורים מצטמצם ומורים שנשארים במערכת מלמדים יותר כיתות. כל כיתה זה עוד 40 בחינות לבדוק (בבית!) בשלושה סבבים. תחשב אתה מי מרוויח ומי מפסיד בתעלול הזה.
אם השר חושב שאפשר לנהל מערכת כזאת בסיסמאות ובלחיצת כפתור ואם אתה ושכמותך מכנים את ציבור המורים בשמות גנאי, מנפנפים בחופשות שבעצם הן לא יותר בהרבה מחופשות של כלל הציבור, (לי מגיעים כשכיר במוסד ציבורי 22 ימים בשנה וזה ללא השבתות באמצע, כלומר כמעט חודש+ימי השתלמות שמצטברים כמעט לשבתון אחת לשבע שנים וכמובן פסח וכו'), אין פלא שרבים וטובים מגחכים כשמציעים להם לעבור להוראה

תקשיב. כל עוד המקצוע הזה נמצא בתחתית סולם השכר ומושפל על ידי אנשים כמוך, הורים עצבניים שחושבים שהם "בסדר" אבל המורה לא בסדר ומשרד חינוך שעושה הכל כדי לשחוק אותם, אז ככה זה נראה.
אז שישימו את האדם במרכז ולא את ה"תיקשוב" והסיסמא שהעליתי בתחילת השירשור, מבזה.

dibablas

New member
השאלה מאיפה יבוא הכסף

יש הרבה מקומות שבהם יש מחסור כמו מערכת הבריאות, מוסדות הרווחה וכו' המורים הם עובדי מדינה ממה שאני יודע השאלה מאיפה יבוא הכסף להגדלת משכורתם?
אם מדובר בעליה מינורית זה לא מה שיעשה את השיפור הגדול, צריכה להיות העלאה משמעותית אם רוצים שינוי והבאת כ"א איכותי...אז מאיפה מביאים?

יש רזרוות בתקציב

ואני חושב שצריך להכריז על המורים כמקצוע מועדף. ולצרף את העובדים הסוציאלים...
שים לב ששני המקצועות האלה מטפלים באוכלוסיות היותר חלשות בחברה והשכר שלהם פשוט מבזה.
רק אל תגיד שאין כסף לממשלה הזאת.

dibablas

New member
נראה לי שזה ידרוש המון

אני לא יודע אם אין, אבל כל החלוקה צריכה להשתנות מהבסיס וצריכה להיות (כבר ממזמן) רפורמה במערכת הבטחון.
לדעתי אם כל הכבוד הרפורמה בביטחון חשובה יותר מה"שוויון בנטל" כי אם כל חשיבותו ונחיצותו של העניין הצבא צריך להצטמצם וללכת לכיוון שבו יש פחות חיילים, אז מה העניין לנסות לגייס עוד מכיוון החרדים ולחייב ולהכריח ולצאת למיני מלחמת אחים על הדבר הזה?
אבל כן אם יבצעו רפורמה במערכת הביטחון ויקצצו לא מהביטחון עצמו אלא מהסביב, מהאפליה הסמויה, מהחיילים גם ככה שאפשר, אולי פה ושם מאנשי קבע למרות שאני נגד העליהום בנושא ועקרונית חושב שדי מגיע להם השכר הזה כשהם נותנים כ"כ הרבה אם זה שבתות וחגים וכו' אבל אולי קיצוץ מינורי מדרגות מסוימות ועוד כל מיני פעולות שם יכול להביא הרבה כסף שיבוא למקומות שונים.
כך אם הרזרבות מספיק להעלאה בשכר של המורים והעובדים הסוציאלים (של כולם?ואם כן איזו העלאה??) יתר הכסף שיחסך יוכל ללכת למקומות אחרים ויש כ"כ הרבה למה בעיקר לרווחה ובריאות כפי שאתה בטח יודע מפעילותך בפורום החשוב שלך.

כל מילה בסלע

חרדים אפשר לשלוח לשירות לאומי ולמקצועות שהם טובים בהם יחסית.
וחינוך לפי היצע וביקוש. יש מחסור במורים טובים במקצועות ההומניים, יש לעודד אותם ולא לתת להם את הרגשה שבזמן שהם בודקים בחינות לתוך הלילה החברים שלהם מהמקצועות הריאלים נותנים שיעורים פרטיים (פטורים ממס...) זוהי דוגמא למערכת עקומה. באוניברסיטה מרצים מקבלים תוספת הקדשת זמן מלא למוסד. את זה צריך להנהיג במיצועות מועדפים.
צריך לעשות חריש עמוק במערכת החינוך ולא לרוץ לעיתונות בכל מיני תכניות הזויות.

תרשה לי להסכים איתך על כל מילה

poseidon111

Active member
אז בוא נבדוק משהו: היקף למשרה מלאה במשק

הישראלי הוא 180 שעות חודשיות.
ואילו למורים? 23 שעות פרונטליות, 4 שעות פרטניות, 9 שעות שהייה – 36 שעות
כמו שאתה רואה זה הרבה פחות משאר העובדים. יתרה מזו, זה כבר כולל
36 שעות של שהייה במוסד. כן, כן שהייה שמשולמת כאילו עבד כשאר האדם.
משתמע שבפועל שעות העבודה ממש הן: 108 שעות חודשיות של הוראה.
אז אתה מדבר איתי על שעות נוספות בבית? הרי גם המורה המסור ביותר לא יגיע
להיקף שעות העבודה החודשיות של כל פועל או עובד אחר במשק.

אם אתה לוקח את שעות העבודה הללו מצד אחד, ואת המשכורת הממוצעת של
המורים מצד שני, הרי הם נמצאים על טבלאות העשירונים, בעשירון השמיני במדינה.

הלאה: למה שיקבלו ביגוד? למה לא כל אחד שעובד עם קהל מקבל ביגוד?
מה יוצא דופן בהם לעומת שאר העובדים שאינם מקבלים?
השתתפות באחזקת רכב? זו בדיחה. אינך רוצה עבורם גם משכורת 13?
מה מבדיל אותם משאר העובדים שקמים כל בוקר והולכים לעבודה, כשחלק גדול
מהם השקיע הרבה יותר זמן מהם בלימודים?
מטפלת לילדים, תוספת שחיקה ועוד, מגיע לכלל העובדים במדינה סוציאליסטית,
ולאר דווקא למורים.
ובכלל הרעיון שלך לגבי המקצועות ההומניים הוא נחמד. זאת כדי שהמורים
במקצועות הריאליים ירגישו נחותים כנראה.

ובעניין החופשות שציינת, זה כמעט השיא. כתבת שיש לך 22 ימים בשנה כעובד וותיק
ללא השבתות וימי שבתון.
מעניין... למורה יש 76 ימי חופשה בשנה (לא 22). דהיינו פי יותר משלוש, ואם ניקח את הממוצע
במשק אז כמעט פי ארבע מהשאר, וזה אחרי הקיצוץ האחרון. מה עוד, שגם פה לא סופרים את השבתות וימי השבתון.

אה, אמרתי לך ששכר המורים הממוצע הוא הרבה מעל השכר החציוני ואף יותר מהשכר הממוצע, וזאת למרות
מספר השעות שהוא נמוך משמעותית מהממוצע?
מסתבר שאני "ושכמותי", יודעים לעשות חשבון, יודעים לקרוא טבלאות, והכי חשוב יודעים להסתכל סביב, ולא
בפריזמה צרה ואינטרסנטית.

ואלו היו דברי האחרונים בעניין זה, בשרשור איתך.

אני רוצה להוסיף משהו

תראה, אני לא מסכימה ולא מקבלת את הביקורת על הרב פירון. אני חושבת שהוא שר חינוך מצויין. אני חושבת גם כמוך שצריך לעשות מהפכה בכל מה שקשור לחינוך, להוראות החינוך, ואני גם לא כל כך הסכמתי עם מה שאותה מורה כתבה לשר החינוך בדף הפייסבוק.
אבל, יחד עם זאת, אני חושבת שהמורים עובדים מאוד קשה. נפשית ומנטלית אי אפשר להשוות עבודה של מורה עם עבודה של פקיד כזה או אחר במשרד כזה או אחר.
בוא לא נתעסק עם שעות העבודה נטו או ברוטו. בוא נראה את עומס העבודה שמוטל על המורה. רק השבוע נתקלתי באיזה פוסט של איש קבע המספר איך הוא עובד 7 שעות ביום בלבד וגם בהן הוא לא ממש עובד אלא מתעסק בשטויות בין הפסקה אחת למשניה. יש לי שתי אחייניות שעוסקות בחינוך. גם הבן שלי מלמד בבית ספר ולא ברור איך מיתרי הקול שלו עדיין תקינים. זה לא קל להיות מורה בישראל. זה גם לא פייר לספור להם את ימי החופשה כי בדרך כלל בימים האלה הם לא ממש בחופש אלא בכל מיני השתלמויות והכנת שיעורים ומטלות שונות ומשונות. עובד רגיל חוזר הביתה ושוכח את עבודתו עד למחרת היום או עד למשמרת הבאה. אצל מורה זה אף פעם לא נגמר. הטלפונים ממשיכים לטרטר עד שהולכים לישון.
אחייניתי היא מורה מצטיינת. מחנכת שמגיעה הבייתה לא לפני השעה 16.00. עד הערב היא עסוקה בטלפונים עם המנהלת, מחנכת אחרת, היועצת, הורים, רכזות וכולי. ועוד לא הגענו למבחנים.
אז היא לא מתלוננת. היא מרוויחה בסדר. אבל היא מותשת. כל האנרגיות שלה מופנות לבית הספר והתלמידים.
אז אני לא אומרת שאתה לא צודק. אין מקום לעלות על בריקדות או לתקוף את שר החינוך. הוא רוצה לעשות משהו טוב ולשנות את הדברים מהבסיס ואני בעד. אבל מאידך, לא צריך לשפוך יחד עם המים גם את התינוק.

poseidon111

Active member
מאיפה אתחיל? אולי משאלה פשוטה שמופנית

גם אלייך וגם לבני.
הרי יש את כל הנתונים היום לגבי שכרם באופן פומבי. האם הסתכלתם על כך?
את למשל כותבת ש "כי בדרך כלל בימים האלה הם לא ממש בחופש אלא בכל מיני השתלמויות
והכנת שיעורים ומטלות שונות ומשונות" ואני אומר לך שהם לא עושים זאת בהתנדבות. על ההשתלמויות הם
מקבלים גמול (סעיף ו'), ואת השעות שהוא עובד מביתו היה מוכן כל עובד לעשות. לעבוד את מספר השעות
הפרונטליות של מורה, ללכת הביתה ושם להשלים את השעות, במקום להישאר במקום העבודה...
נתת לי כדוגמא את אותו עובד צה'ל כדי שמה? שאביא לך דוגמאות של פועלי יצור שעובדים 12 שעות ביום,
כדי שתביני שמורה עובד מעט, יחסית אליו?
אבל תראי את ההטעייה: בני כתב בכעס שהמורים לא מקבלים ביגוד, והם כן מקבלים.
לא מקבלים אחזקת רכב (?), והם כן מקבלים החזר נסיעות ואפילו טלפון ועוד ועוד.

אני לא מתכוון לומר שהם מסואבים כמובן, אלא שהלובי שהם יצרו, מספק לציבור את אותם פרטים שנוח להם
בכדי להפכם למסכנים, אך לא את מלוא הפרטים על מנת שתהיה תמונה מאוזנת.

את באמת חושבת שלהיות מורה שוחק יותר מעבודות אחרות? כמו למשל רופאים ואחיות, שוטרים, קציני צבא,
פועלי בניין, עובדי צווארון כחול ועוד ועוד?
אני סופר להם את ימי החופשה, מכיוון שזו הדרך היחידה לעשות השוואה בשכר שעה לעומת עובדים אחרים.

ד'א ראי את רשימת התוספות המלאה שהם מקבלים. לפי מסמך פנימי של ארגון המורים עצמו.
http://www.irgun-morim.org.il/TRTutor.aspx?cmd=read_68

עם כל התוספות, והיות המקצוע הזה הנחשק בעולם

לשיטתך, אין קופצים עליו, ויתרה מכך, אלה שבאים גם עוזבים אחרי שנתיים.
אני חושב שהבעיה המרכזית נמצאת בשני האיגודים המקצועיים המושחתים, שאיבדו דרך לגמרי, וכל עוד המורים עצמם מוכנים שאנשים כלה ייצגו אותם, כל השאר בחינת הבל הבלים.
לי אישית, אין טענות על השכר. אני גם עובד רק לפי מתווה עוז לתמורה, כלומר, אין מצב שאני עובד אחרי שעות העבודה. נכון שבגלל תפקיד מסויים אני מבלה מדי פעם שעות ארוכות, שלא משולמות, לכן אני מקזז מול שעות שאינן שעות הוראה.
אחרון, אין ספק שהמורה הישראלי-ת איבד את מעמדו וסמכותו, בהשוואה למורים אחרים במקומות אחרים בעולם, וחלק גדול מזה היא אחריותו של המורה עצמו.
מעבר לכך, שיח הכסף, התנאים, היתרונות-החסרונות, השוואה למצב מורים במערכות אחרות בעולם, בעיקר המערבי בהחלט מצייר דמות קורבנית ולא דמות אסרטיבית, אבל אמרתי - הבעיה היא הייצוג המקצועי שלנו, כולל השר המעאפן.

למעלה