עוד טעות של השר פירון

עוד טעות של השר פירון

שמראה כמה הוא מנותק מ"רצפת הייצור"
אז אחרי שהוא מתזז את המורים מצד אחד ורץ להצטלם עם כל תלמידה ששולחת לו מכתב במקום לכתוב מבחן ואחרי שהמורים עדיין לא יודעים אם תהיה או לא תהיה בחינת בגרות ואחרי שהוא לא ממהר למנות מפקח ללימודי אזרחות ובכך מגמד את אחד המקצועות הכי חשובים ואחרי שדורות של מורים לא עשו לדבריו "הוראה משמעותית", הואיל כבודו למנות מועצה מייעצת (נדמה לי שהוא חייב לפי החוק).
אז מה היה לנו שם? פרופ' X וד"ר Y וכל מיני אבל לא ראיתי שם אפילו נציג או נציגה אחת של המורים. כן, הייתי מצפה שיהיו שם לפחות שני מורים ותיקים ושחוקים שראו הכל (חוץ מהשר שלא סופר אותם) מהחינוך היסודי והעל ייסודי.
זה לא קרה ואולי גם לא יקרה כי בקצב שבו הוא שוחק את המורים ואת כבודם לא יישאר לו את מי למנות.
איכס.

poseidon111

Active member
נראה לי שאצה לך הדרך למצוא בו חסרונות אך מה

לעשות והוא הראשון מזה עידן ועידנים אשר עושה משהו למען קידום החינוך,
הפיכתו למודרני לא רק ברמה האקדמית, אלא ברמה של התלמידים. לא פחות חשוב,
החלפת כל המורים שלא היו צריכים להיות במערכת החינוך של מדינה מתוקנת מלכתחילה.
כשגוף חולה, כמו איגוד המורים, ואשר מנסה לקבוע מסמרות על פי שיקול דעת
אינטרסנטי, צריך צעדים מרחיקי לכת.
עושה רושם שפירון הוא האיש לעשות זאת.
יואילו ללכת המורים שמקומם יכירם במפעל יצור כלשהו, ויבואו אלו שאכן רואים בחינוך
הילדים ערך, ולא רק מקום עבודה.

לא רק לי "אצה הדרך"

כשאתה מכליל מורים לא טובים על כל המורים, אז מעניין למי אצה הדרך.
ייתכן שלא הסברתי את עצמי כמו שצריך אז הנה ציטוט ממורה ותיקה שכתבה על הקיר של השר בפייסבוק:
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"מעליב ! "עוברים ללמידה משמעותית" . זאת אומרת שבמשך 21 השנים בהן אני מלמדת , בהשקעה רבה , במאמץ , בלב גדול ומכיל , בקשיים שרבים לא שורדים אותם ( ויעיד על כך המחסור המתמיד במורים ) , בתנאים לא תנאים ובמשכורת מביישת , לא לימדתי למידה משמעותית ! כי רק עכשיו ישראל עולה כתה . רק עכשיו מבטיחים לנו למידה משמעותית . זו הסיסמא היחידה עליה יכלו לחשוב הפרסומאים אותם העסקתם ? אלה שבוודאי קיבלו הרבה יותר מאשר מ...קבלים כל המורים בבית ספרי גם יחד .
לא "צועדים קדימה" . לא "יחד לדרך חדשה" אפילו לא "עוד תראה כמה טוב יהיה..." . משפט מעליב , כזה שמקטין עוד קצת את האנשים שעושים את אחת העבודות הקשות במדינה .
מר פירון , שכחת אותנו !!! בשבועות האחרונים צעדייך ואמירותייך הם נושא עיקרי לדיון בחדר המורים שלנו . אתה גורם לנו למאוס בעבודתנו , גורם לחדשות שבחבורה לחשוב על עזיבה . מזל גדול יש לנו שלאחר הצלצול אנחנו נכנסים לכתה ו-35-40 זוגות עיניים מחייכות אלינו . בשבילם אנחנו משמעותיים . לפחות בשבילם...תפקידכם לדאוג שהציבור לא יזלזל בנו , שמקצוע ההוראה יהיה מקצוע מכובד וראוי וזאת לא ניתן לעשות בדרך בה מאדירים תלמידה שכתבה מכתב למורה שלה ע"ג בחינת בגרות ובאמצעות תשדיר פרסומת שכותרתו - "עוברים ללמידה משמעותית " . המורים צריכים להתאים עצמם למאה ה-21 , אין ספק בכך ! אך גם המומחה הגדול ביותר לתחום התקשוב לא ילמד למידה משמעותית בלי אותו דבר קטן , אותה אישיות מיוחדת , מכילה ורגישה , שלא ניתן ללמדה בשום אוניברסיטה "
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
יש קו מחבר בין לרוץ לעיתונות עם כל מכתב של תלמידה , מבלי לגבות את המורים ובין הסיסמא המיותרת הזאת. הגיע הזמן שהשר יהיה קשוב "גם" למורים שבלעדיהם שום דבר לא יהיה משמעותי . מערכת החינוך מתקשה להטמיע את התכניות החדשות של עוז לתמורה ואופק חדש ובמקום לתת למורים קצת שקט כדי שיוכלו להסתגל לשינוי ו"גם" יתרכזו בעבודתם, הם זוכים כל שני וחמישי בהצהרה חדשה ותכנית נוספת.

אני מדבר על רוב המורים והמורים הצעירים שהם מסורים אבל רואים את ההתיחסות המעליבה. וחוצמיזה לא כתבתי על המורים הגרועים שכמו בכל מקום עבודה צריך לתת להם לפרוש ובכבוד. אני מדבר על לימודי האזרחות שפתאום נזכרו בהם אבל כשאין מפמ"ר כבר חודשים, זה לא "סקסי". אני מדבר על מורים שלא יכולים לתכנן לטווח ארוך. מה זה "למידה משמעותית"? זה המורים! ולהם לא התיחסו ולצערי לא מתיחסים. לא בתנאי עבודה, לא בסביבת עבודה ולא בשכר עבודה.

poseidon111

Active member
לא רק שלא הכללתי, אלא אף סייגתי את

דבריי פעמיים לציבור מסוים מאוד מכלל המורים:
1. "החלפת כל המורים שלא היו צריכים להיות במערכת החינוך ",
כשהסיוג מתבטא במילה "שלא".
2. "יואילו ללכת המורים שמקומם יכירם במפעל יצור כלשהו" מתיחס גם הוא לאותו ציבור שלא ראוי ללמד, ולא לכלל המורים.

צמד המילים שהמורה מלינה עליו, מתיחס לכלל מערכת החינוך, זו שהיתה שק החבטות של כולנו, ולא בכדי. רמת הלימודים הירודה באה לביטוי בכל מבחן השוואתי עם מערכות חינוך אחרות ואף על ידי המורים
והתלמידים בעצמם. זה שהיא בחרה לחשוב שהוא מדבר רק על המורים מלמד משהו.
הרי לא ניתן לומר שמערכת החינוך מקולקלת, אך המורים כולם תקינים.
הם הרי החלק החשוב במערכת הזו, ומן הראוי הוא להתחיל את הרפורמה בחומר האנושי. זה שאמור להעביר ולהטמיע את הרפורמה.

אתה צודק שצריך להתחיל את הרפורמה בחומר האנושי

לתת להם שכר גבוה בהרבה ממה שיש להם היום, להתאים את בית הספר למורה ולא רק לתלמיד/ה. לתת למורים סביבת עבודה לשעות אחה"צ כשהם נאלצים להשאר בבית הספר. למנוע מצב שמורים יוצאים לפנסיה בשכר מביש (זה לדעתי אחד הגורמים שאנשים נרתעים מהוראה). לתת שכר דיפרנציאלי שיפלה לטובה את המורים לספרות, הסטוריה ואזרחות שיושבים הרבה הרבה שעות נוספות בבדיקת בחינות בבית לעומת מורים למתמטיקה, אנגלית וכו' שבאותן שעות ממש עושים כסף משיעורים פרטיים, להכיר בכך שאותם מורים שעובדים בבית עד חצות בבדיקת בחינות כי "מישהו" החליט שיהיו שלושה סיבובי בחינות לכיתות י"ב או ירחיבו את מועדי ב' לעשרות בחינות, אבל לא לקח בחשבון שזה תובע מהמורים את השעות הללו בבית מבלי שמס הכנסה יכיר בהוצאה של חשמל וכו' וכמובן בלי לקבל שכר על השעות האלה. ובכלל להכיר במונח "שעות נוספות" כי מורה להסטוריה שבודק בחינות עד חצות, זה הרבה מעבר לעוז לתמורה וכו'. להכיר בהוצאות ביגוד, טלפונים וכל דבר אלמנטרי שכל עובד מדינה מקבל אותם. ומי זוכר את הטיול השנתי שבו המורים לא מקבלים שעות נוספות על מה שהם משקיעים בטיולים האלה.
ראה, ההזנחה של המורים גובה מחיר מכולנו. לא ייתכן שאלה ששומרים על הכסף שלנו מקבלים הרבה יותר מאלה שמחנכים את הילדים שלנו (וגם סובלים מהעדר חינוך בבית). אתה שמת את הדגש בתשובותיך לי על רמת מורים (לא רמת ה-מורים). אני שם את הדגש על המורים עצמם כי אם המיקצוע ייקבל תמורה הולמת, יהיו עודף ביקוש.
ושיואיל האדון פירון להתחיל מהדברים הנורא לא סקסיים ולא ב"תיקשובים" למיניהם.

בפירוש לא!

עם כל הכבוד ל"חופש הגדול" אז למורים שמשקיעים (ואותם רוצה המערכת) יש רק חודש חופש. הייתר זה בחינות, ימי הערכות, ישיבות הנהלה, ישיבות רכזים ומה לא.
חוצמיזה תכמת את כמות שעות העבודה שמורים מסורים משקיעים, תגיע לכ 12 שעות ביום ויותר (בימי בדיקת בחינות שזה כמעט כל הזמן), בפסח יש שעות השלמה כי אף פעם לא מדביקים את החומר בגלל תכניות לימודים שמשתנות כל הזמן, פעילויות בית ספריות כמו המסע הישראלי והטיול השנתי, שלא מקבלים עליהם שעות נוספות ותגיע ל"פחות ממאזן". אני לא מדבר על השחיקה של המורים שאף אחד לא נותן עליה תוספת. זה בא לידי ביטוי גם בחיי משפחה שהם לא תמיד משהו אלא אם המורים לא שמים קצוץ. אה, ועל כל זה השכר עלוב.
בסיכומו של דבר המערכת הלימודית שלנו מבולגנת, לא חושבת לטווח ארוך ולוקה בתקשורת שבין הנהלה, המפמר"ים ובין חדר המורים.

poseidon111

Active member
חבל שאתה מסתמך על רחשי לב ואמפטיה,

בזמן שיש אנשי מקצוע שסותרים את הדברים שכתבת מכל וכל.
כמו למשל:
http://www.kav-lahinuch.co.il/?CategoryID=671&ArticleID=8428

ולסיכום, דעתי היא שלהציגם כמסכנים שנדפקים מעצם בחירתם להיות מורים,
היא הצגה מטעה.
מה עוד שהם ממש לא היחידים שלוקחים עבודה הביתה, הם לא היחידים שנשחקים בעבודתם,
לא היחידים שמשכורתם אינה גבוהה (50 ש'ח לשעה, היא משכורת מאוד מכובדת יחסית להשכלתם),
ושוב אומר: יש להעלות את רמת המורים, את מקצועיותם, את רמת הלימוד וזאת על ידי השוואה
למה שמקובל במדינות מפותחות אחרות.

עם כל הכבוד, רחשי הלב שלי הם למערכת החינוך

אני לא מורה...
אני אבא של תלמידות שעברו במערכת החינוך

poseidon111

Active member
בני, גם אני השתייכתי למערכת החינוך במקביל

ללימודי. זה אמנם היה לשנה אחת, אך כשהבנתי את הרעיון של
הלימודים בתיכון, פרשתי.
תבין, שנינו רוצים את אותו דבר. שנינו רוצים מערכת טובה יותר, מערכת
שתבצע את תפקידה כראוי ותתגמל את עובדיה כראוי.
ההבדל הוא שאני לא מקבל את עמדת הקוזאק הנגזל שהם מציגים
חדשות לבקרים.

dibablas

New member
לא יודע

אני רואה את המחסור במורים ונראה לי שזה קשור לכך שיש מידה מסוימת של צדק בטענות המורים, גם אם חלק מהטענות והאמירות קצת מוקצנות.
אנשים לא רצים להיות מורים ולא נראה לי שזה מקרי.

אתה יודע מה מפריע לי בשיח בינינו?

שאני הבאתי עובדות, שעות עבודה ועוד כל מיני דברים מפורשים שהם, בוא נאמר בתחום האו"ש. אתה מדבר די בסיסמאות כמו קוזק ניגזל ורחשי לב וכו'. עניין השעות הלא משולמות או עניין הגחמה של קבלת הורים שתיארך בעוד רבע שעה או עניין העבודה בבית בלי לקבל עליה זיכוי במס, זה לא רחשי לב. הייתי שמח אם היית עונה עניינית ובלי לתת ציונים.

poseidon111

Active member
כל התשובות, ויותר מזה, נמצאים במספרים שצורפו

כמובאות מאנשי מקצוע.
אפשר לא לקבל אותם, אך כדי לעשות זאת עליך להביא מספרים מנוגדים.
הנה עניינית "ללא ציונים".
דרך אגב, קוזק נגזל במקרה הזה ולאור הנתונים שהבאתי, אינה סיסמא.
היא פועל יוצא מדרך התנהלות איגוד המורים.
עניין השעות הלא משולמות. קראת את הלינק? אם כן אתה יודע שזה משולם,
גם משולם, אף אם אינו מופיע בסעיף זה בתלוש המשכורת.

אתה משחית זמנך לריק

מעולם לא זכיתי שמישהו בכלל יבין על מה אנחנו מדברים, בשביל מה. הרי פוסיידון בעצמו היה קופץ צ'יק צ'אק להיות מורה ומראה לנו מה זה מורה באמת.
חבל על הזמן.

poseidon111

Active member
תתפלא, הייתי שם ופרשתי. מזה מספר שנים

לא קטן כלל אני עדיין "מורה".
אמנם באינסטנציה גבוהה יותר, אך עדיין מרצה לתלמידים.
מפתיע, לא?

poseidon111

Active member
לא, לא. על סמך נסיון העבר, מאומה לא מפתיע

אותי בעניינך.

dibablas

New member
לא להמשיך עם שיח הריב הזה

אני סבור שכל אחד מכם הביע בצורה מובנת וברורה את דעתו על האחר...

למעלה