עוד חודש מהיום...

lala182

New member
עוד חודש מהיום...

אני מתגייסת
והנה כמה שאלות-
הבנתי שממחזור 03 כבר אין יותר טירונות 00 מקוצרת, אז איך זה שחברה שלי שהתגייסה לפני שבועיים עושה טירונות 10 ימים בצריפין +קורס? שאני אתגייס עוד חודש (סוף פבואר) מה יהיה המצב?
מאחר וצה"ל דפק אותי ואני הולכת לכלל צה"לי ואין לי מושג מה אני הולכת להיות- התפקיד שיהיה לי בסוף זה אחד מהתפקידים שבחרתי ללא מיון במנילה? או סתם תפקיד מה שיתחשק לקצין מיון באותו יום...? ואם כן הם יכולים גם לבחור את התפקיד שדירגתי אחרון? או שהם נשתדלים משהו מההתחלה? (לי יש 6 דרך אגב)
בטירונות אני מקבלת נעליים? צריך לקנות נעליים בכל מקרה גם לטירונות כי כנראה שבסדיר אני לא אנעל נעל שהיא כל כך תקנית (כמובן שתלוי איפה אני אשרת ואיזה מפקד יפול עלי אבל בערך 90 אחוז מהבנות לא לובשות נעליים תקניות ובצדק כי הם מכוערות לאללה...)
וראיתי שפרסמו פה פעם רשימות מה כדאי לקנות/להביא, מאחר וחשבתי תמיד שזה כל כך רחוק לא ממש שמרתי אותם אז אם למישהו יש קישור או משהו כזה אני אשמח אם הוא יפרסם... וזהו
תודה מראש למי שעונה..

אושר מ

New member
יש לך עוד חודש ראבאק. מה את חושבת

על זה בכלל? בכל קמרה רשימות תמצאי במאמרים. של בלקוני ושל סיונקו טובות לך. עם תוספות לחורף. נעליים תקני. אבל עדיף קודם למצוא משהו ישן לטירונות. בעיקרון זה תלוי בקורסים שנפתחים כשאת מגיעה. אם תיהי ממש עקשנית, יש מצב שיתנו לך גם דבריםש לא נפתחו לך. קיצור אל תצאי מהקצין מיון עד שאת מרוצה. אצל בנות זה לא כמו אצל בנים. אחד מהקציני מיון שם גם אמר לחברה שלי טוב צאי תחשבי תעשי ברורים ותחזרי אלי. מציעה לך מראש לראות אם יש תפקיד שהוא כל"צ שאת רוצה להגיע אליו אולי. או איזה תפקיד עם מיון את יכולה להגיע דרך כל"צ (יש כמה כאלה תלוי ביום גיוס)

fizzy

New member
בקשר לנעליים...

את מקבלת נעלי ב´ בטירונות - לדעתי הן די מדליקות, הן משנות ה 60 דקות כאלו שחורות עם אבזמים שלוקח שנה לקשור והן לא כל כך נוחות- אבל לא כזה סיפור. הבעיה היא שהן דקות ודי קר בהן אבל אם את מתגייסת עוד חודש זה נחשב כבר סוף החורף וכמו שאני מכירה את ארצנו יהיה פחות קר. חייבים ללכת איתן בטירונות אלא אם יש לך פלטפוס או משהו- ואז יתנו לך אישור ללכת עם נעלי א´ השחורות והתקניות שלך... עד כמה לא תקניות הנעליים שלך? במהלך השירות זה לא קשור למפקדים אלא למשטרה הצבאית ה $!@$^$%$@...

lala182

New member
מצאתי יתרון לפלטפוס?

שאפילו לא ידעתי שהוא קיים... נעל כמו ריבוק קלאסיק שחורה אם יש לי פלטפוס בטירונות זה בסדר?

fizzy

New member
גם אני לא ידעתי שיש לי,

וגם לא אמרו לי עד שהסתכלתי בתיק הרפואי שלי אחרי הטירונות.. חחח נעל ריבוק קלאסית שחורה זה בסדר גמור, אבל תצפי לכך שתצטרכי ללכת עם הנעלי ב´ עד שתלכי למרפאה ותקבלי אישור.

תשובות

הנקודה הראשונה: טירונות+קורס באותו בסיס זה דווקא דבר יחסית חדש, אז זה כנראה מה שיהיה אצלך. מה שביטלו הוא הטירונות המקוצרת בלי קורס אח"כ. הנקודה השנייה: התפקיד שתקבלי יהיה אחד מהתפקידים ללא מיון מהמנילה. הקצין מיון לא בוחר, אלא השיבוץ כבר די קבוע מראש (איזה חודש וחצי בערך לפני). מנסים להשתדל שכל אחת תקבל תפקיד שדירגה גבוה, אך זה לא מתאפשר ב-100% מהמקרים. הנקודה השלישית: בנות לא מקבלות נעליים בגיוס אלא צריכות להביא בעצמן (ואח"כ מקבלות החזר במשכורת). הן צריכות להיות שחורות.

למעלה