עוד התלבטויות שלי:

• פותח הנושא dovk
  • פורסם בתאריך

dovk

New member
עוד התלבטויות שלי:

המכונית התהפכה "end over end" - אני מבין שהכוונה שהיא התהפכה לאורך - על האף, על הגג, על האחוריים ושוב (אולי).

יש בכלל תרגום ידוע לביטוי הזה?

תודה, דב

dovk

New member
over-ride vehicle - זה הרכב שטיפס על רכב אחר, -

או להיפך, הרכב שטיפסו עליו?

מדובר בתאונה בה רכב אחד עולה על הרכב האחר. לי נראה שמדובר ברכב העליון, אבל מבקש להיות בטוח, כי מההקשר קשה להבין

Passengers in the over-ride vehicle can receive injuries to the head, neck, arms, torso, and legs.
לפי הפציעות הייתי אומר שזה הנוסעים ברכב המטופס...

תודה

the over-ride vehicle הוא העליון. לפי הפציעות

זה גם נראה לי מתאים, כי הנוסעים ברכב המטופס בדרך כלל נמעכים ומתים, לא?אבל אתה המומחה לרכב.....

dovk

New member
"לפי הפציעות" לא מסתדר לי -

לי נראה שהנוסעים ברכב המטפס יפגעו קלות בלבד, בשעה שהנוסעים ברכב התחתון יפצעו באופן המתואר.

בגלל זה חשוב לי להעזר במי שיכול להסיק באיזה רכב מדובר - לפי הביטוי באנגלית...

תודה, בכל מקרה (ולמזלי הגדול, המומחיות שלי ברכב לא קשורה לסוגי פציעות...)

Woking

New member
זה מתייחס לרכב הנפגע

יש שני סוגי תאונות בהקשר הזה - over-ride ו-under-ride ובדר"כ מעורב בהן רכב גבוה (למשל משאית). over-ride קורה כאשר המשאית מטפסת על רכב אחר ו-under-ride קורה כאשר רכב נכנס מתחת למשאית. ברור שבשני המקרים ליושבי המשאית נגרם נזק קל בלבד, ולכן נקודת ההתסכלות היא אם כן תמיד זאת של הרכב הנפגע. לפיכך over-ride פשוט מתאר את סוג התאונה שבה היה מעורב הרכב ולא אם הוא המטפס או המטופס.

OVERRIDE , תמיד העליון, למילה הרבה מאוד משמעויות ושימושים

תמיד למעלה.
my overriding concern is for you to get it right

dovk

New member
כן... אכן, זה יותר נראה..

לדעתי, בין הזמן שקרתה התאונה, עד שמי שכתב את המדריך הגיע למקום, הפצועים החליפו ביניהם - אלה שהיו למטה עבור לרכב העליון, ואלה מהעליון עברו לתחתון.

זה יכול להסביר את חוסר ההתאמה של הפציעות (ואני עומד על כך שאין התאמה).

עבדו עליו... וסיבכו אותי, אה?

תודה, חורג.

Woking

New member
נכון

רק שזה מתאר את סוג התאונה (למשל override accident), ולא את הרכבים שמעורבים בה.

dovk

New member
איך מרבים קומביינים? ככה?

אפשר לגיד ככה? "קומביינים"? כשצריך לכתוב את זה זה לא נראה בסדר...

המקור, כמובן, מילה בודדת - Combines והכוונה באמת לכאלה ברבים.

dovk

New member
לא עור ברווז - חיוך גדול זה עשה לי...

מישהו יבין, אם אכתוב קצרדשים? אף אחד לא יחשוב שמדובר על חייט שמקצר דשים (של מעילים...)?

אדרבה, שילמדו - זה טוב לתשבצים
אולי תביא את כל המשפט

ונהנדס איזו קומבינה שתבהיר את הניסוח?

dovk

New member
אם היה משפט...

האמת, המקור שלי משחק לידיך - פשוט המילה קומביין... ולידה תמונה של אחד כזה. אבל אני לא מתלהב לשבץ ביטויים שלא נקלטו בשום מקום שאני מכיר...

ועדיין לא קיבלתי תשובה, אם אפשר לכתוב "קומביינים"

אין לי תשובה. אבל אם תכתוב ביחיד בצמוד לתמונה זה לא יהיה

מספיק ברור?

dovk

New member
מה בין logo בין badge ובין Word, שבכולם הכוונה

לכיתוב "היברידי" מאחור על הרכב? יש לזה משמעות?

הרעיון הוא לתת לאנשי כוחות הצלה שמגיעים לתאונה אפשרות לזיהוי מהיר של רכב היברידי.

אז אני מתרגם, ואצל כל יצרן הכיתוב נקרא אחרת - לדוגמא בלקסוס -
"Lexus GS450h logos on rear trunk and “Hybrid” logos on rear door moldings"... ואיך לתרגם כאן את המולדינג הזה... עיצוב? כרכוב? זר? או אולי, טפו, טפו טפו,... עטרה? סליחה על הביטוי?

dovk

New member
ענייני הגדרות של רכבי כיבוי אש

אפשר למות מהאמריקאים האלה!

יש אצלם "רכב כיבוי" בכל מיני גדלים, כולל "Full size"... ויש "Engine", שכשקוראים את ההגדרות ומסתכלים על התמונות, אין ביניהם הבדל!
אני יודע שאצל האמריקאים "Engine" זה כל מיני מקורות כוח - גם קטר של רכבת, למרות שיש לו מילה משלו...

מישהו יודע משהו?

(רציתי להדביק כאן תמונות מסך אבל קיבלתי הודעה שאי אפשר לעשות זאת ישירות, צריך לעשות Cntrl/cmd+V. מישהו מבין מה זה ה CMD הזה כאן? יש לי במקלדת מקש שאני לא מכיר?)

למעלה