עוד בענייני הצום

זה לא ../images/Emo73.gif דבר.

כשמאחלים "שלא תדע עוד צער" זה אולי שטחי ובלתי אפשרי, אבל באמת מתכוונים לזה- הלוואי שלא יקרו לך עוד מקרים מצערים כאלה. שיבוא משיח, שיפרוץ שלום, שימצאו תרופה לכל המחלות וכולנו נחיה לנצח. כשאומרים "חתימה טובה" בלי להאמין באלוהים, למה מתכוונים? "אני יודע שאין שם אף אחד, אחי, אבל אם אתה מתעקש להאמין באמונות כאלה אז נזרום איתך".

אטיוד5

Active member
אין פה בעיה

האתאיסט/אגנוסט יודע שידידו מאמין ולכן הווא מאחל לו לפי אמונתו של חברו. הוא מאחל לחברו שיתגשמו רצונותיו, גם אם הוא עצמו לא מאמין ברצונות האלו או חושב שהם אידיוטיים.

אני מאחל גם לגויים במכרי את איחולי

החגים שלהם- פשוט מםני שכך מנומס לעשות.אבל אם כבר הזכרת אגנוסטים, מאחר ואני אגנוסטי- צריך לאחל לי גמר חתימה טובה, בהנחה שיש אלוהים שחותם, מה שבעצם אי אפשר לדעת.

אטיוד5

Active member
לא בדיוק

האגנוסט לא מתעסק עם אלוהים. נכון שהוא אומר שהוא לא יודע אם הוא קיים או לא, אבל דרך הפעולה שלו מניחה שאין מה להתעסק עם בורא עולם משום שאין הוכחה לקיומו. הוא *לא* אומר לעצמו - אולי יש אלוהים, ולכן כדאי לי להתפלל, ליתר בטחון. אז תרשה לי לא לאחל לך גמר חתימה טובה, ואולי כבר מאוחר ממילא, אני לא זוכר בדיוק מתי נחתמים העניינים שם למעלה.

אטיוד5

Active member
גיגלתי את ההימור הזה ..

כדי להווכח שאני מכיר את זה, רק שלא זכרתי שזה מיוחס לפסקל. אפרופו פסקל, ד"ר קרוי טען פעם באוזני שמעיון מעמיק בכתביו של פסקל אפשר בעצם להבין שהוא לא האמין באלהים, אבל דבריו נכתבו כאילו שכן כדי לרצות את הכנסיה. אני מכיר הימור מהסוג שבן-אדם אומר "אם אתה קיים, הכה בי". כמובן שלאדם הדתי יש גם תשובה מדוע תפילות מהסוג הזה אינן מתממשות.

למעלה