עוד בלבולי מוח

בוא נבהיר דבר אחד

הסיבה היחידה שהדת נגד הומואים זה בגלל שפיכת זרע לבטלה כי היא מקדשת חיים מהבחינה הזו גם סטרייטים ששופכים זרע לבטלה חוטאים .
ונמאס כבר מההומופוביה הזאת. אני רואה כתבות על זוג לסביות שחוטפות איומים למכות אם יעיזו להתנשק בפומבי כאילו שסטרייטים לא מתנשקים בציבור.
נמאס כבר מהאי קבלה החברתית והשנאה כלפיהם.
שונאת הומופוביה ואם יש לכם כל כך בעיה איתם אז אולי גם אתם לא תשפכו זרע לבטלה או שלא תשכבו בכלל אם זה לא למטרות ילדים

ינוקא1

New member
זה פשוט לא נכון.

בתורה לא כתוב בשום מקום בפירוש שיש איסור "שפיכת זרע לבטלה".

לעומת זאת כתוב בפירוש איסור על משכב זכר , שהתורה קוראת לו תועבה , ואומרת שמי שעושים אותו דינם מוות.

"וְאִישׁ אֲשֶׁר יִשְׁכַּב אֶת זָכָר מִשְׁכְּבֵי אִשָּׁה תּוֹעֵבָה עָשׂוּ שְׁנֵיהֶם מוֹת יוּמָתוּ דְּמֵיהֶם בָּם" (ויקרא כ יג).

כך שכל הסיפור שאת מספרת לא נכון.

השאלה למה היא החליטה שמשכב זכר זה תועבה<?

בגלל שפיכת זרע לבטלה. זה שהיה כתוב שזה אסור זה יפה מאוד אבל
יש סיבה מאחורי הדברים. לכן לסביות זה יותר מותר לכאורה כי אין את השפיכה
בקיצור החטאים שלך לא פחותים משל מי שאתה מאשים אותם

מויקי

"
טעמי המצווה[עריכת קוד מקור | עריכה]
פרק זה לוקה בחסר. אנא תרמו לוויקיפדיה והשלימו אותו. ייתכן שתמצאו פירוט בדף השיחה.
על פי ספר החינוך, הטעם לאיסור הוא השחתת הזרע הכרוכה במעשה, כמו גם הכיעור שיש במעשה - הדומה, כך בספר, לנישואין בין ילד לאישה מבוגרת (נישואין "מכוערים") או בין זקנה לגבר פורה."

לסיכום אני יודעת טוב מאוד על מה אני מדברת

ינוקא1

New member
זה שטויות.

אין איסור מהתורה ביחסי מין בין ילד לאיזה מבוגרת , אין איסור מהתורה ביחסי מין בין זקנים (אפילו שהם לא יכולים להוליד ) ויש דעות רבות שאין בכלל איסור מהתורה בשפיכת זרע לבטלה , אלא רק מדברי חכמים.

(אם זה באמת היה אסור , התורה היתה כותבת זאת בפירוש.
והיא לא כתבה
)

לעומת זאת התורה כותבת שמשכב זכר הוא "תועבה" , ואומרת שיש על זה עונש של מוות.

שוב

זה שכתוב זה לא סתם. זה נובע מהלך מחשבה מסויים שמסתתר רעיון מאחוריו.
ומבחינתי אם אנשים כל כך רוצים לשנוא אותם שקודם יישמו את הרעיון הזה של אי שפיכת זרע לבטלה. אחר כך שידברו אם בכלל והרבה מהשונאים שלהם שופכים זרע בלי יסורי מצפון

ינוקא1

New member
את פשוט החלטת שזה הרעיון. אבל מה לעשות - זה לא.

האיסורים ביהדות על זרע לבטלה הם השפעה מאוחרת , ומודגשים בעיקר בזוהר ובספרי קבלה.

לפני זה , זה בקושי מוזכר.
ובתורה שבכתב זה בכלל לא מוזכר באופן מפורש שיש איסור כזה.

כך שלהגיד שדבר שמוזכר בפירוש כאיסור חמור ("תועבה") , עונשו כתוב בפירוש כ"מוות" , שווה בחומרתו לדבר שלא מוזכר כאיסור בכלל , זוהי שטות.

(המקום היחיד שזה מוזכר זה בתוך סיפור :
אונן , בנו של יהודה , לא רצה שיהיו לו ילדים מתמר (אלמנתו של אחיו שהוא התחתן איתה) , כי הוא ידע שהילדים לא יקראו על שמו , אלא על שם אחיו המת.
לכן הוא היה שוכב איתה ו"גומר בחוץ" - וזה היה מעשה רע בעיני האל.

אבל גם שם הסיבה היא לא "זרע לבטלה" אלא מה שכתוב שם בפירוש - הסיבה היתה שהוא היה "צר עין" כלפי אחיו המת )

בסדר אז כמו שהם קובעים

לאחרים עם מי לשכב אז שמי שקובע ושונא ישכב על פי התורה בלבד
שזה אומר רק בשביל ילדים ללא אמצעי מניעה ושהאישה לא תיטול גלולות או כל הגנה אחרת ושלא יעיז לאונן כי זו שפיכת זרע לבטלה. אם כבר נכנסים למכנסיים של אחרים אני מצפה שהם ישגיחו על המכנסיים שלהם בחומרה יתרה.

ינוקא1

New member
שוב , את אומרת שטויות.

מותר לשכב לפי התורה גם לא רק בשביל ילדים ,
ואין שום בעיה הלכתית כשאשה נוטלת גלולות , זו אפילו לא הוצאת זרע לבטלה.
זה כמו זקן ששוכב עם זקנה , שאין עם זה שום בעיה הלכתית.

ולדעתי האישית הוצאת זרע לבטלה היא איסור שמגזימים בו , והמדובר בשטויות.

(בתורה שבכתב זה פשוט לא מוזכר כאיסור , בתורה שבעל פה זה מוזכר באופן די מינורי , זה מודגש רק בספרי קבלה , ובספרים שנכתבו בהשפעתם).

lightflake

New member
בתורה גם עונש על הבערת אש בשבת הוא מוות לא ?

אז כרגע אנחנו כבר משתדלים לא לסקול אף אחד כי נצטרך לסקול גם את עצמנו
וזה די מסובך אם אתה חושב על זה
נסה לזרוק על עצמך אבן, זה לא נוח

ינוקא1

New member
כן.

ולכן אני כותב שאינני דתי היום.

רק שאני נגד לעשות "מצעדי הדלקת אש בשבת" ברחובות ירושלים.
אני חושב שזה מיותר.

אנחנו במדינה יהודית - דמוקרטית אז שכל אחד יתנהג איך שהוא רוצה , אך שלא יצא בהתרסה נגד המסורת.

lightflake

New member
לא נראה לי שהם עושים משכבי זכר באמצע הרחוב

להבנתי הרעיון של המצעד הגיע כקונטרה למצב של אפלייה/אלימות/לגלוג נגדם במשך שנים כולל עדיין עד עכשיו, בכל העולם המודרני זה מתבצע בערי הבירה של המדינות, אז למה לא בירושלים ?

ינוקא1

New member
ירושלים היא עיר קדושה לשלוש הדתות

כשאומרים "ירושלים" , זה הדבר הראשון שחושבים - הכותל , בית המקדש , או אולי אל אקצה וכנסית הקבר.

מדינת ישראל מייצגת משהו , ירושלים מייצגת משהו , ומצעדים כאלו מייצגים בדיוק ההיפך מהמשהו הזה.
שלא לדבר על האוכלוסיה החרדית והערבית שמרגישה עם מצעדים כאלו "לא נוח" בלשון המעטה.

תל אביב היא עיר שבה דברים כאלו מתקבלים בברכה , והיא סוג של "עיר בירה" של ישראל החילונית , גם המון שגרירויות וכו' נמצאות שם , אז שיעשו את זה בתל אביב.
למה להתגרות ?

גם אם תקרא את המכתב של שליסל הרוצח , הוא רצח בגלל ההתרסה שבעניין (מה שנקרא "חילול ה'") ואפילו לא בגלל שהוא בעד לרצוח הומואים.
ההתרסה הזו של עשית המצעד דווקא בירושליים פוגעת באנשים דתיים וחרדים , גורמת לשנאה , וזה מיותר לגמרי.

לא רק שליסל אחראי לדם שנשפך , גם מי שמתעקשים לעשות מצעד כזה בירושליים אחראים לכך לא פחות ממנו.
זו דעתי.

אני

לא החלטתי אם אני בעד מצעד גאווה בירושלים או לא.
ואתה לא יכול לקבוע את הדיעה שלי על משהו שלא אמרתי.
הבעיה העיקרית שלי עם מצעדי גאווה (למרות שהשתתפתי באחד יחד עם הגוש האמיני), זה שהם מאוד פרובוקטיביים לפעמים ( כל האנשים שחצי ערומים וכדומה).
אני לא חושבת שפרובוקטיביות מתאימה לירושלים ירושלים בעד צניעות.
מאחר שאין הבטחה שהמצעד בירושלים לא יחקה את המצעד בתל אביב
אני כרגע חושבת שאולי עדיף לא לקיימו בירושלים . כי זה להלך על חבל דק.
חוץ מזה התגובה הגיעה מכעס על כך שכתבת שחבל שיש לגיטמציה להומואים.

מנגד נמאס לי ממנת האלימות והתגובות המשפילות

שזוכים לו חברי הקהילה לדוגמא:
קראתי שלסביות התנשקו ברכבת הגיע אליהן אדם זועם ואיים עליהן
שאם יעזו להתנשק שוב הוא יתן להם מכות אפילו שהן נשים כמעט אף אחד
מהנוסעים לא קם להגנתם בתגובות נכתב שמה הן מתנשקות בפומבי?
ובכן האם ראית סטרייטים שמונעים עצמם מלהביע חיבה בפומבי בגלל אנשים?
( אני לא מדברת על להתערטל בפומבי אבל להתנשק למשל).
רב הסטרייטים יתנשקו בפומבי כך שהתגובות שם ממש לא היו לעניין
וכל ניסיון לצחוק על הומואים והקהילה הזאת ולהציגם כעיוות אפילו פליטת הפה שלך תורמים מבחינתי לליבוי האלימות ולא צריכים לקבל לגיטימציה

ולגבי שליסל ממה שקראתי הוא היה אלים גם ככה

ינוקא1

New member
לא כתבתי את זה.

לא כתבתי את מה שאמרת בשמי :

"חוץ מזה התגובה הגיעה מכעס על כך שכתבת שחבל שיש לגיטמציה להומואים."

כן כתבתי :

"אחת ממסקנותי מההליכה בדרך ,
היא שזה לא כל כך משנה מה עושים , כל עוד זה נעשה ממקום אמיתי.

זו מסקנה שקצת מפחידה אותי.
למשל , היא נותנת לגימציה גם להומואים וגם לישי שליסל שרוצח הומואים.
אבל אני חושב שהיא נכונה."

מה שמפחיד אותי זה שמהמסקנה נובע שיש "לגיטימציה רוחנית" לשני ההפכים.

lightflake

New member
כנראה שלחלקים באוכלוסיה בישראל ירושלים מייצגת עוד כמה דברים

כמו נאורות, קידמה, דו קיום, סובלנות, בירת ישראל המודרנית כמדינה דמוקרטית ושיוויונית ואשר כבר קבעה חוקים נגד אפליית הומואים ושחלק מאוכלוסייתה היא הומואים שלא מתביישים במה שהם ושפועלים על פי החוק וקיבלו אישור מהמשטרה לקיום המצעד, אז למה רק לרעיונות הדתיים אתה כל כך דואג ? הרי המצעד לא מזהם את ירושליים ולא קורא לציבור הדתי להמיר את דתו, מה פגע יותר ב"קדושת" ירושליים, זה שהומוסקסואלים צעדו בה או זה שמישהו שלף סכין ורצח נערה ? אתה כביכול קורא לסובלנות אבל זו רק סובלנות כלפי חוסר-הסובלנות של הדתיים (מכל הדתות)...
&nbsp
בלי קשר כל עניין המצעד כאקט שאמור לייצר סובלנות נראה לי שגוי, איזו סובלנות הוא מייצר? ומה המסר שהוא מעביר? הרי בתל אביב ובעיקר בחול המצעד הוא גם של גברים שריריים שרוקדים בחוטיני, אז מה בדיוק האוכלוסיה אמורה להבין מזה? איך זה מייצג את ההומואים בדיוק ? הרבה יותר עוזר אם כבר זה אחד כמו אסי עזר למשל, שמגיע לכל בית בישראל וכולם רואים כמה שהוא בן אדם נחמד ומצחיק ולא מזיק והוא לא עושה כזה ביג דיל מההומואיות שלו, די צוחק על כל הנושא...
&nbsp
&nbsp
&nbsp

ינוקא1

New member
מסכים מאוד עם הסוף של דבריך

לגבי ההתחלה -
לירושלים יש אופי מסוים.
אולי הוא מוצא חן בעיננו , אולי לא , זה האופי שלה.
פשוט תסתכל על הרכב האוכלוסיה , ותראה שירושליים זו לא בדיוק תל אביב......

כאשר מנסים לשנות אופי בעזרת מהלך "מתריס" , צריך להביא בחשבון שמעירים כמה שדים מרבצם.
"התרסה" זה פשוט סוג של הכרזת מלחמה , וכאשר עושים את זה , כדאי להביא בחשבון שאם אתה מנופף לפני שור בסדין אדום , הוא הולך לנסות לנגוח אותך.

אני בעד שינויים שנעשים בהרמוניה , בהידברות , בשקט - כמו הדוגמה של אסי עזר שהבאת.

אני לא בעד הומוסקסואליות , אבל הוא לדוגמה אדם שלא פוגע באף אחד ומוביל שינוי בדרך הרמונית , בלי התרסה ובלי "גאווה".
פשוט מביא את מי שהוא , וזהו.

למעלה